Be Quiet Straight Power 550W konstigt problem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Sep 2005

Be Quiet Straight Power 550W konstigt problem

Tjo!

Har ett Be Quiet-agg precis som rubriken säger och har nu fått ett skumt problem med det.

Om jag har ATX-kontakten lös (d.v.s. inte kopplad till moderkortet) så startar agget så fort strömmen slås på! Dock så är spänningarna helt åt skogen (varierar mellan 6-7V på 12V linan). Om jag kortsluter grön och svart (d.v.s start av agget) på ATX-kontakten så blir spänningen 12V på 12V linan men det verkar inte finnas effekt nog att starta upp en vanlig hårddisk. När kortslutningen mellan grön och jord tas bort så återgår agget till att leverera 6-7V på 12V linan.

Agget fungerade fint i förrgår kväll men igår morse så hände det som är beskrivet ovan. Felet märktes genom att datorn upplevdes som att den startade och stängdes av ca 10 gånger per sekund. Agget är ca 3,5 år gammalt så garantin gäller inte.

Öppnade och kikade efter dåliga lödningar etc men hittade inget speciellt. Lite svårt att veta vad man ska leta efter då erfarenheten av att felsöka nätagg är liten.

Vet inte riktigt vad syftet med tråden är, men om någon har upplevt samma sak eller lyckats laga liknande problem så vore det intressant att höra om era erfarenheter

/Markus

:: i5 2500K @ 4.5GHz 1.34V :: Asus P8P67 Pro :: 4x4GB Corsair Vengeance 1600MHz CL8 :: Asus GTX 670 :: XFX Core 650W ::