Luftflöde Fractal Design R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Nov 2010

Luftflöde Fractal Design R3

Hej,

Har en fråga om 3 stycken öppningar på mitt Fractal Design R3. 2 på toppen och en på sidan. De ser ut som på bilden nedan:

Dessa är dock täckta med en plåt undertill, så ingen luft kan komma in/ut. Borde inte de vara öppna så luftflödet förbättras?

Vore väldigt tacksam över svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2006

Idén är att de ska fungera som ljudisolering om ingen fläkt installerats.

Ryzen 1700 | ASRock X370 Gaming K4 | 16 GB G.Skill Flare X | Corsair AX 750W | Noctua NH-D15 | Samsung EVO 960 | Fractal Design Define C

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Feb 2009

Skydd mot läckande ljud och damm som annars skulle komma in.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Jan 2010

Om du bara tar bort bitarna så kommer du nog inte få några större tempskillnader, sätter du däremot in fläktar så blir det bättre

Asbra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Nov 2010

Ok, tackar för alla svaren! Var bara lite förvirrad.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2010

Ta inte bort "locken" om du inte har en noga uttänkt plan med det och/ eller sätter fläktar där i stället för det totalt förtar allt vad luftströmning heter kring HDD burarna och största delen av moderkortet, om du inte har en fläkt installerad där.

Min rekommentation till dig är att placera fläktarna på följande sätt i detta chassie, om du dessutom vill undvika att få in så mycket dam i datorn

Ta bort 120mm fläkten som sitter monterad fram vid HDD buren och sätt den i toppen längst bak, så att den evakuerar luft på samma sätt som fläkten som redan sitter monterad bak.
Sätt sedan en fläkt (om det inte redan sitter en fläkt där... minns ej...) i botten som drar in luft och ser till att du får en bra sprining på luften och mycket frisk luft i direkt strömning till GPU/grafikkort och CPU/Processor.

Då får du en bra balans i chassiet, fläkten i botten har som största fungtion att se till att minska det statiska undertryck som blir om man bara har evakueringsfläktar, speciellt när man har damfilter !
Detta hjälper till att underlätta jobbet för dom två evakueringsfläkarna som kommer att låta mindre och samtidigt kunna flytta ytterligare lite mera luft.
Detta i kombination med att fläkten i botten kan köras på ganska högt varvtal utan att höras gör att du har möjlighet att få riktigt effektiv och bra kylnign till låg ljudnivå.

mvh//David

Nuvarande Datorljud. Camebridge Magic=> Marantz nr1604 => Rotel RB1080 => InoAudio bcX, pi60s och bs60 => Akustikreglerat rum för o-(er)hörd musik njutning!
Dator. Asus ROG G751JY: 4720HQ -80mV undervolt Core och Cach, multiplier x37x36x34x34 med Tboost 40s, 16gb 1600MHz, 256GB m2 SSD + 1TB 7200rpm HDD, GTX980m @1261MHz och 5508Mhz.