Hittar ej lagrings enheten, endast ssd:n

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åkersberga
Registrerad
Mar 2011

Hittar ej lagrings enheten, endast ssd:n

tja,

har idag byggt ihop min första dator men dock så stötte jag nu på lite problem
datorn hittar inte min 1tb WD Green hhd av någon anledning, enda stället jag kan se den är i intel rapid, annars är den icke synlig, bios inkluderat. någon som har något tips om vad jag gjort fel / glömt att göra?

tacksam för svar

¯\_(ツ)_/¯

Fractal Design Arc ~ i5 2500k @ 4,2GHz [H100] ~ 570 DC II @ 930 / 1860 ~ 8gb XMS3 1600mhz ~ 120gb SSD Xtreem Team ~ 1tb WD Green ~ Asus P8P67 EVO ~ XFX 750W Black Edition

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Verkar skumt att du kan se den i Intel Rapid men inte i BIOS..
Den syns inte i Datorhanterin - Lagring heller? Vad står det för status på disken i Intel Rapid

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Disken bör vara synlig i enhetshanteraren. Då kan du i diskhanteraren > partitionera och formatera. Sedan syns den även i utforskaren med tilldelad enhetsbokstav.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åkersberga
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av TiasE:

Verkar skumt att du kan se den i Intel Rapid men inte i BIOS..
Den syns inte i Datorhanterin - Lagring heller? Vad står det för status på disken i Intel Rapid

Skrivet av Hardware guy:

Disken bör vara synlig i enhetshanteraren. Då kan du i diskhanteraren > partitionera och formatera. Sedan syns den även i utforskaren med tilldelad enhetsbokstav.

den är inte synlig i enhetshanteraren :S
status: normal

¯\_(ツ)_/¯

Fractal Design Arc ~ i5 2500k @ 4,2GHz [H100] ~ 570 DC II @ 930 / 1860 ~ 8gb XMS3 1600mhz ~ 120gb SSD Xtreem Team ~ 1tb WD Green ~ Asus P8P67 EVO ~ XFX 750W Black Edition

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Du har kopplat den till nån raidkontroller som du inte installerat drivrutin till? har du några "!" i enhetshanteraren så se till att fixa de problemen.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åkersberga
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av mrqaffe:

Du har kopplat den till nån raidkontroller som du inte installerat drivrutin till? har du några "!" i enhetshanteraren så se till att fixa de problemen.

inget ang raid vad jag vet, bara rakt in i 3,0 porten på mobo, och nej har inga "!"

¯\_(ツ)_/¯

Fractal Design Arc ~ i5 2500k @ 4,2GHz [H100] ~ 570 DC II @ 930 / 1860 ~ 8gb XMS3 1600mhz ~ 120gb SSD Xtreem Team ~ 1tb WD Green ~ Asus P8P67 EVO ~ XFX 750W Black Edition

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åkersberga
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Hardware guy:

Disken bör vara synlig i enhetshanteraren. Då kan du i diskhanteraren > partitionera och formatera. Sedan syns den även i utforskaren med tilldelad enhetsbokstav.

problemet löst, det glappade tydligen i kontakten så fixade det, sedan gjorde jag som du sa och nu funkar det, tack

¯\_(ツ)_/¯

Fractal Design Arc ~ i5 2500k @ 4,2GHz [H100] ~ 570 DC II @ 930 / 1860 ~ 8gb XMS3 1600mhz ~ 120gb SSD Xtreem Team ~ 1tb WD Green ~ Asus P8P67 EVO ~ XFX 750W Black Edition