helvete :/ backup förlorat?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vid datorn
Registrerad
Okt 2007

helvete :/ backup förlorat?

kör W7 som os på min SSD 80GB och har en 1TB + en 500GB använder 500GB som backup men idag skulle jag ta ur min 1GB för att ge bort den och flyttade då över mina filer till 500GB sen när jag startar datorn så står finns inte partitionen till min 500GBs disk kvar och i Datorhantering>Diskhantering står det att diskens utrymme inte är allokerat betyder detta att all min data från 500GB disken är förlorat forever? eller finns det nåt sätt att reparera detta?

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Jan 2008

Du har 1st SSD, 1st TB-disk och 1st 500 GB-disk?
Finns ju flera program för att restora, men de jag kommer på kräver att man använt dem före förlusten.
Men i vilket fall känns det tveksamt att 500 GB-disken skulle nollas av att du tog ut TB-disken, ...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vid datorn
Registrerad
Okt 2007

Precis 500GB-diskens partition är inte längre identifierbar efter urtagandet av TB-disken, aldrig vart med om nåt liknande.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Rätt säker på att till exempel GetDataBack kan återställa partitioner som tagits borts/formaterats/försvunnit så länge det inte är något fysiskt fel på disken och man inte skrivit över datan med annat. http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm

Men om det är väldigt viktiga filer så är det bättre att låta ett företag som specialiserar sig på området sköta det hela då varje misslyckat försök du gör för att återskapa filerna försvårar för dem.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där jag arbetar
Registrerad
Dec 2004

Annars finns ju Testdisk. Har för mig att Getdataback inte återställer partitionen, men visar dig filerna som hittas.
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Det är bra att göra en avbild av disken som du sedan kan arbeta med. Vilket gör att du slipper risken för att tappa all data om disken kvaddar helt. Går att göra med ddrescue och SystemRescueCD.

Men som sagt, är det viktiga saker så ta disken till ett proffs.