Permalänk
Medlem

HTPC-moderkort med Firewire?

Börjar bli hög tid att ersätta min gamla Scaleo E från tidigt 2000-tal..

Den stora frågan verkar vara hur man får in COMHEM's kabel-TV på ett smidigt sätt? Nu kör jag Fire-DTV och skulle gärna fortsätta använda den mottagaren men både de färdiga mini-HTPC och de moderkort för hemmabygge som verkar mest lovande saknar ju firewire?

Så frågan är om det finns något moderkort som passar bra till HTPC som dessutom har Firewire? Eller ska jag skaffa nytt TV-kort - i så fall vad? DVB-C förstås, extern eller internt, men egentligen behöver den ingen CAM-modul eftersom jag är nöjd med COMHEM fria, digitala kanalpaket.

I övrigt har jag inga märkvärdiga krav; behöver inte kunna spela på burken, men den får får gärna ha hyggligt ljud ut. Och tyst måste den vara, eftersom den står på dygnet runt (som squeezebox-server mm).

Tacksam för tips!

Permalänk
Medlem

Kan ASUS M4A88TD-M EVO/USB3, Socket-AM3 vara nåt att bygga på? Visserligen bara 'intern' Firewire, men det måste väl gå att dra ut till en extern kontakt?

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Medlem

Ahh, stort tack - det kortet ser riktigt bra ut!!

Om jag förstår rätt så är det allra första generationen av "Fusion" och det lär komma mer genomarbetade versioner med tiden men så är det väl jämt - skulle man alltid vänta på det som lurar runt hörnet så blev det inte mycket verkstad..

Nån liten smidig HTPC-låda, en liten SSD (jag lagrar i garderoben), 4GB minne och en DVD-brännare så är jag hemma?

Permalänk
Medlem

Då får det bli så här tänkte jag:

http://www.prisjakt.nu/minsida.php?a=perfol&k=1011326

Tips och kommentarer mottages tacksamt!

Permalänk
Permalänk
Medlem
Skrivet av Tornado2251:

Nej, just minne är en av de saker jag har dålig koll på och gärna tar emot tips kring.

Nu har jag i alla fall beställt moderkortet, och ett Kingston 4GB DDR3 1066Mhz Value som enligt Psoshop ska passa till brädan?

Permalänk

Jag tror att det passar, finns med i listan över kompatibla minnen dock inte i 4GB version utan bara i 1 och 2GB versioner. Men det går nog bra.

Permalänk
Medlem

Sådär, nu ligger moderkort, minne och SSD på byggbordet!

Nu ska jag bara sätta ner foten vad gäller låda också. Har fastnat för Silverstone Lascala LC19R pg kompakta mått, tyst nätagg, dolda frontöppningar och kortläsare. Men frågan är om moderkortet inklusive kylblock och fläkt överhuvudtaget får plats i den lådan?

Permalänk
Medlem

Äsch - enligt den här recensionen har LC19 inga SATA-strömkontakter - då kan jag väl inte plugga in min SSD och är tillbaka på ruta 1?

Permalänk
Permalänk
Medlem

Aha, det är så enkelt; stort tack för all hjälp!

Permalänk

Tror till och med att jag fick med en adapter till min intel ssd. Fast adaptrar är ju så billiga att det är dumt att inte köpa en iaf. Jobbigt att vara utan när datorn ska byggas ihop.