Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2009

SSD Hjälp

Hej, har nyligen köpt en ny dator. Då köpte jag en OCZ Agillity 3. jag körde en SSD Benchmark. Den såg ut såhär

Men den presterar inte ens i närheten av vad den är specad för: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=885130

Är det något speciellt jag behöver göra?

För övrigt så kör maskinen
I7 2600K
Asus P8Z68-V Pro
8GB i ram

Intel i7 2600K @ 4.8 GHz | Asus P8Z68-V Pro | Corsair Vengeance 1600mhz 24gb | 512gb SSD | MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Maj 2011

Antar att du kör OS på SSDn? Har du aktiverat ACHI innan du drog på OS:et? Trim aktiverat?

Sen finns det några inställningar om Superfetch och Prefetch (?) som jag har för mig att man ska stänga av. Rätta mig om jag har fel

Corsair Air 540 | Asus Z87-PRO | INTEL i7-4770K @ 4,2 ghz| 4x4gb 1600mhz RAM | Zotac 980 AMP! XTREME 4GB | SSD 512GB | 2x1tb WD 7200rpm | Cooler Master V1000 1000W | Skärm: ACER XB280HK | OSx + Win 10 pro N 64-bit
---------------------------------------------------------------------------------
Server: Supermicro X7DBP-8 | 2x Intel Xeon E5420 | 16gb ECC | 700w PSU | TS3 | CS:GO | mer i framtiden

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2010

Prova flytta den till 6Gbps-portarna på Intelkontrollern iställer för Marvell.

*-<|:C-<-<

Nytt namn, samma bismak.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av Krullieboy:

Antar att du kör OS på SSDn? Har du aktiverat ACHI innan du drog på OS:et? Trim aktiverat?

Ja, jag kör os på den. Både trim och AHCI är aktiverat

Skrivet av Krullieboy:

Sen finns det några inställningar om Superfetch och Prefetch (?) som jag har för mig att man ska stänga av. Rätta mig om jag har fel

Vet jag inget om

Intel i7 2600K @ 4.8 GHz | Asus P8Z68-V Pro | Corsair Vengeance 1600mhz 24gb | 512gb SSD | MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Sitter den på rätt port, dvs en av de vit/grå och inte på nån av de blåa? Dvs det TheDaemon var inne på.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av TheDaemon:

Prova flytta den till 6Gbps-portarna på Intelkontrollern iställer för Marvell.

Skrivet av TiasE:

Sitter den på rätt port, dvs en av de vit/grå och inte på nån av de blåa? Dvs det TheDaemon var inne på.

Ja, den sitter i Intelkontrollern portarna. Kan inte förstå varför den underprestarar

EDIT: Oj, kom på att benchmarket var gjort när den satt i marvell porten (Har testat alla 6GB/s portar) men benchmarket med intel är snarlikt, så inte så stor skillnad

Intel i7 2600K @ 4.8 GHz | Asus P8Z68-V Pro | Corsair Vengeance 1600mhz 24gb | 512gb SSD | MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X