Packard Bell tuggar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Packard Bell tuggar

Detta är min hårddisk´s historia, modell http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.packardbell.se%2Fpb%2Fsv%2FSE%2Fcontent%2Fcontacts&h=AAQDs1z-R.

Min externa hårddisk (köptes dec 2009 på net on net) åkte ner från soffan på golvet, själva sladden mellan datorn och hårddisken åkte ur hårddisken (så den bara satt kvar i datorn). Strömmsladden satt kvar i hd i fallet.

När jag kopplade i den igen visar inte datorn upp någon ikon för hd. Går jag in på "enheter och skrivare" så syns den där om hd är ikopplad, drar jag ur den försvinner den. Det hörs även när man sätter in och drar ur sladden. När jag manuellt sätter i sladden så hör jag hur hd arbetar. Har inte riktigt noterat hur den lät när den fungerade, men något säger mig att den "tuggar" nu.

Låter jag den sitta i så "låter det" precis som när man drar ur sladden, efter några min (max 2-3) så hör man ljudet för "isättning" igen. Vill säga att den lyser helt normalt.

Grejen är att jag har måååånga bilder och filmer sedan 1½år tillbaka på denna hd. Och just ikväll tänkte jag tanka över allt jag har på datorn för att sedan formatera datorn och lägga in allt, beställa kort och ha det "städat". Men det sket sig!

Så mina frågor är:
- Kan jag laga min hd själv? Om inte, vem vänder jag mig till då?
- Vad kostar det att lämna in och rädda bilder? (ca 50-100gig)
- Vad kan det vara för del på den?
- Vilka möjligheter finns det att rädda bilderna, om den nu måste formateras (läste något om det på en sida)?