Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

En fråga ang nätaggerat

Då jag kopplade ur mitt nätaggerat ur min dator, så slutade den fungera. Jag vet doc inte varför och jag undrar om ni kan ge mig en förklarning.

Så här gick det till, jag skulle koppla in mitt grafikkort i datorn, och utav en anledning kopplade jag ur mitt nätaggerat, (lång histroia). Då jag kopplade in nätaggeratet så började den pippa och låta, datorn startade heller inte :(. Jag kom doc på ett fel som jag gjorde då jag kopplade in nätaggeratet, i datorn. Jag glömde sitta i alla sladdarna, de sladarna jag glömde var de som skulle sitta i bränaren, (där du lägger i CD).

Men ialla fall jag undrar om det skadade några av mina andra delar i datorn, så som hårddisken, grafikkortet eller nåt annat ? Har köpt ett nytt nätaggerat och hoppas på att det kommer att funka, tror ni att det kommer att funka ? :S

/tack.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Dec 2010

det beror på hade du Antistatiskt-armband när du hållde på i datorn?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Nej, det hade jag inte, då jag aldrig hört talats om det. :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Aug 2005

http://sv.wikipedia.org/wiki/Elektrostatisk_urladdning

Kan också vara som så att nätaggregatet inte har tillräcklig kraft för att driva ditt nya grafikkort.

En del moderkort kör igång en del tester när du startar datorn och meddelar fel genom ljud (ett beep för fel 1, två beep för fel 2, osv), titta i manualen om du hittar någon information om det (om du inte httar manualen kan du möjligtvis hitta manualen som pdf på tillverkarens hemsida).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Pungpinan
Registrerad
Mar 2003

Det är väll bara testa å koppla in, datorn ska förstöras bara för att du glömmer koppla in en optisk enhet.

Låter som att nätagget eller något annat kanske gjort sitt. ESD är lite långsökt då skadan oftast inte visar sig direkt utan sen har jag pillat i min dator som jag har nu i några år utan ESD armband utan att något är kajko vad jag vet än så länge.

- 8600K@Turbo - 2x8gb DDR4@3000mhz - 1060GTX 6gb@+150mz gpu/+700mhz mem med Accelero Twin Turbo II - Jonsbo U3 - AOC Agon AG271QG -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Jan 2006
Skrivet av tabbys:

Då jag kopplade ur mitt nätaggerat ur min dator, så slutade den fungera. Jag vet doc inte varför och jag undrar om ni kan ge mig en förklarning.

Så här gick det till, jag skulle koppla in mitt grafikkort i datorn, och utav en anledning kopplade jag ur mitt nätaggerat, (lång histroia). Då jag kopplade in nätaggeratet så började den pippa och låta, datorn startade heller inte :(. Jag kom doc på ett fel som jag gjorde då jag kopplade in nätaggeratet, i datorn. Jag glömde sitta i alla sladdarna, de sladarna jag glömde var de som skulle sitta i bränaren, (där du lägger i CD).

Men ialla fall jag undrar om det skadade några av mina andra delar i datorn, så som hårddisken, grafikkortet eller nåt annat ? Har köpt ett nytt nätaggerat och hoppas på att det kommer att funka, tror ni att det kommer att funka ? :S

/tack.

Vad är det för grejer du har?

I7 8700k, Asus z370 prime A, Corsair 3000Mhz rgb16GB, Corsair H115i, Samsung EVO 850 500G, Intel 520 SSD 180G, Crucial MX300 750G, MSI 1080 G-X. Corsair HX 850M, 2xHD, Bluray brännare. Fractal design r6 tg.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jul 2006

Vad är det för nättagregat?
Vilket grafikkort stoppa du in?

Gärna resten av systemet också

Asus Geforce GTX 980Ti 6GB Strix OC @ 1500/8000Mhz - Sound BlasterX AE-5 - Deepcool Captain 120 EX RGB - Intel i7 4790K Delid@4.8GHz - MSI Z87 G45 Gaming - 16GB Corsair Vengeance 2400MHz - WD Blue 3D Nand 500GB SSD - 9TB WD RED HDD - Fractal Design Tesla R2 1000W Gold - Silverstone RV01 Raven - Windows 10 Pro.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Sep 2004

Kopplade du alltså ur alla sladdarna till nätagget när du bytte grafikkort?
Är du helt säker på att du kopplat i alla sladdarna rätt igen? Har du kopplat i både 20/24 pinskontakten och 4/8pinskontakten på moderkortet tex.

Att glömma att koppla in en CD/DVD ska inte ha sönder agget... Låter som du gjort även något annat?

Statisk urladdning tror jag inte är problemet.

maybe i'm a one trick pony
but i ride it ride it ride it ride it
ride it honey

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Dec 2010

tror du har förstört komonenterna om du inte använde Antistatiskt-armband så då om du pillar i datorn kan det bli en statisk urladding som han skrev här ovan. Det som händer om du inte använder det är att du kan va statisk och när du rör komponenterna så kan det förstörars