Raid 0 bios klagar, windows fungerar help!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2009

Raid 0 bios klagar, windows fungerar help!

tjenare, kör två WD-black 500gb i raid0

p7p55 d-lx moderkort med en i5 760, de körs på de vanliga sata 2 portarna och inte sata 3.
Corsair TX650 agg.

vid uppstart av dator så går visare den Bios delen, sedan raid kontroll delen, och det är här det roliga händer.
ena disken står det working efter i normal grön text
på den andra står det "error occured" i röd text.

efter det bootar windows upp fint och stabilt och är helt utan problem (än så länge)
men vad är det som den klagar på, ska jag vara orolig och kasta disken åt h-vete? den är inte äldre än ett år, och har större delen av den tiden spenderat avstängd, och det är först sista halvåret den använts alls.

avstår helst från hårddiskkrash med viktiga filer, men känner inte heller för att köpa en ny bara för att... :/

Så, är det någon som vet vad detta kan bero på? om man kan nollställa felmeddelandena och se om det återkommer?

Win11 pro | AMD i6 3670c 2.13ghz | Asus mode-kort delux | 16 GB 1337 MHz RAM
Nvidia 6850 | Intel 535ssd 120gb+ 350ssd 120gb | ~2 KB HDD
Fractal design K3 | motionscykel 650W | Dell 27 ventiler överliggande kam
mbturbo.com

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Det är inget larm från smart, har du läst av smartstatusen och jämfört diskarna?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2009

raid 0, så smart fungerar inte där såvitt jag vet, slutade med att jag blev förbannad på felmeddelandet, dödade raidpartitionen och skapade en ny, felmeddelande borta.

däremot innebär ju det att jag söp bort alla filer och jobbgrejer, hade väl naivt hoppats på att jag skulle kunna ta bort och skapa raid0 delen igen, trots flera varningar från moderkort

Win11 pro | AMD i6 3670c 2.13ghz | Asus mode-kort delux | 16 GB 1337 MHz RAM
Nvidia 6850 | Intel 535ssd 120gb+ 350ssd 120gb | ~2 KB HDD
Fractal design K3 | motionscykel 650W | Dell 27 ventiler överliggande kam
mbturbo.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2009

är det någon som får för sig att de vet precis vad som hänt, att det är en strömkabel som glappat måntro? (tyckte den satt lite dåligt) men datorn lever och frodas, och efter borttagningen av raiden och återskapandet lever den gott igen.

lite konfunderad är jag i vilket fall, blir till att införskaffa en ssd iaf kanske.

Win11 pro | AMD i6 3670c 2.13ghz | Asus mode-kort delux | 16 GB 1337 MHz RAM
Nvidia 6850 | Intel 535ssd 120gb+ 350ssd 120gb | ~2 KB HDD
Fractal design K3 | motionscykel 650W | Dell 27 ventiler överliggande kam
mbturbo.com

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Smart går ju internt i disken, även om den är ansluten till en raidkontroller som inte kan läsa det, du kan läsa av den genom att flytta den bort från raidkontrollern och bara läsa av koderna och sedan stoppa tillbaks den i raiden. Gör det från en annan dator om det är systemdiskarna.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.