På "grillparty" i morron fredag, frågan är vad man ska slänga på grillen ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sandviken
Registrerad
Sep 2002

På "grillparty" i morron fredag, frågan är vad man ska slänga på grillen ?

Har precis, eller precis och precis..men får någon timme sen så fick jag ett samtal från chefen och man hade visst blivit inbjuden på någon form utav grill party med frivilligt badande i pool miljö. Men då jag inte är så där jätte haj på varken det här med grillning eller vad man ev skulle kunna tänka sig att grilla. Så lär jag bara få fråga om det finns någon som har någon eller några bra förslag på vad man skulle kunna grilla.

Är bokstavligtalat rätt så trött på korv. Så det går nog garanterat bort. Något i kött väg vore ju inte helt fel. Flintastek ? Jo visst.. det går ner det med.

Men som sagt,..lite mer inspiration vore ju inte helt fel. Så har ni något att rekommendera så hojta till. Så länge det är grillbart så går det ner.

💀 Stationär: Intel Core i5-4460 | ASUS B85M-GAMER | HyperX Fury 1600MHz 8GB | Geforce GTX 1080 8GB | Samsung EVO 850 250GB + WD Blue 2TB | Windows 10 Home 64 | Acer G276HL 27" & ASUS VG278HE 27"
💀 Stationär 2 Intel Core i5 3350P | 16GB DDR3 | Nvidia Geforce GT 610 | Windows 10 Home 64 | WD 3TB
💀 Stationär 3: Intel® Core™ i5-4460 | 8GB DDR3 | Nvidia Geforce GTX 960 | Windows 10 Home 64 | SSD 128 GB | HDD 1TB
www.detspokar.se | www.livohelvete.se | info@detspokar.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2005

Helgrillad fläskfile marinerad i JD och cola. Serveras med hemgjord coleslaw samt min egen kompott av champinjoner, körsbärstomat och lök kokt/ångkokt i smör (som du sedan silar bort) och sen fetaost och en stor kall öl

Meh

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2002

Köp fläskkaré och stoppa i en plastpåse och köp en sån här marinad http://www.santamariaworld.com/Images/Products/Retail/2952.pn...

Har inte slagit fel för mig hittils.

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Maj 2003

Finns ju massor med färdigmarinerat kött att köpa på ICA. Bara gå dit och ta det som ser gott ut. Redo för grillen direkt ur påsen. Potatissallad passar till det mesta och finns i små förpackningar perfekt för en kväll. Smakar riktigt gott och är tokenkelt.

(Om du har dålig koll på grillandet så undvik att köpa den största köttbiten du hittar. Så slipper du så vid grillen när de andra redan ätit klart)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sandviken
Registrerad
Sep 2002
Skrivet av ZadroX:

Helgrillad fläskfile marinerad i JD och cola. Serveras med hemgjord coleslaw samt min egen kompott av champinjoner, körsbärstomat och lök kokt/ångkokt i smör (som du sedan silar bort) och sen fetaost och en stor kall öl

Det låter avancerat det här. Säker hur gott som hällst. Bara man får till det. Så,..ja... jag vet inte jag. Är inte så mycket för det här att krångla till saker och ting. Vill gärna ha det så enkelt för mig som möjligt.

Så vi får se om jag slänger mig in i det hela och försöka på mig det.

P-NILZ: Nu börjar vi prata enkelhet. Ska ta och klottra ner det hela så jag kommer ihåg det tills i morron.

Tweak: Ja, nu när du säger det så undrar jag inte om jag inte har sett något av det du säger på just ICA. Får ta mig en sväng förbi där i morron och se vad dom har för utbud i kött väg.

💀 Stationär: Intel Core i5-4460 | ASUS B85M-GAMER | HyperX Fury 1600MHz 8GB | Geforce GTX 1080 8GB | Samsung EVO 850 250GB + WD Blue 2TB | Windows 10 Home 64 | Acer G276HL 27" & ASUS VG278HE 27"
💀 Stationär 2 Intel Core i5 3350P | 16GB DDR3 | Nvidia Geforce GT 610 | Windows 10 Home 64 | WD 3TB
💀 Stationär 3: Intel® Core™ i5-4460 | 8GB DDR3 | Nvidia Geforce GTX 960 | Windows 10 Home 64 | SSD 128 GB | HDD 1TB
www.detspokar.se | www.livohelvete.se | info@detspokar.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2005
Skrivet av P-NILZ:

Köp fläskkaré och stoppa i en plastpåse och köp en sån här marinad http://www.santamariaworld.com/Images/Products/Retail/2952.pn...

Har inte slagit fel för mig hittils.

1+

Eeeeeeh.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten
Registrerad
Jul 2001

köp billys pizza och öl för resten av pengarna, kommer blir toppen!

Ride wit me, or collide wit me
jag älskar trådar som spårar ur redan vid första inlägget :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vancouver
Registrerad
Maj 2005

"One of my friends once told me that the geekiest thing a guy can do, is to have a favourite file format."

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av P-NILZ:

Köp fläskkaré och stoppa i en plastpåse och köp en sån här marinad http://www.santamariaworld.com/Images/Products/Retail/2952.pn...

Har inte slagit fel för mig hittils.

Där slog du huvudet på spiken min vän!
Vattnas i munnen nu.

» Bytt namn ifrån "cyme"
» Citera mig vid svar så jag hittar tillbaka!
» Gillar du Trance/Vocal-Trance? Spana in min playlist på Spotify här.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2001

köp färsk sparris, klipp/skär av nedersta 3-5 centrimetarna och skölj dom, brukar säljas i knippe på 10-12st. Köp 2 paket bacon och rulla runt 3st sparrispinnar 3-4 strimlor bacon per rulle, grilla till sparrisen börjar få brända fläckar på stavarna, blasten högst upp kommer brännas fortare.

(\_/)
(='.') • warpdrive - svenska citatdatabasen
(")-(")

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Jan 2008

Köp färdigmarinerade kycklingspett, sjukt gott. Sen köper du bara någon potatissallad som du gillar (eller den billigaste) och ha till.
Annars är det godast att göra egna, men också dyrare och "jobbigare". Beror hur mycket tid du har på dig och hur mycket du vill satsa.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I ett glas bubbel
Registrerad
Okt 2004

Färdigmarinerat?! Är ni fullkomligt från vettet? Kulinarisk upplevelse a la en kuk i käft vill jag hävda.

Entrecote, salt och peppar, HÖG värme från grillen, 1.5-2 min varje sida. Ät. Baby ray honey eller hickory eller Stubbs bbq sauce är schyst till.

Dekadens

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
/root
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av oggan:

Entrecote, salt och peppar, HÖG värme från grillen, 1.5-2 min varje sida. Ät. Baby ray honey eller hickory eller Stubbs bbq sauce är schyst till.

+1

Entrecote är nog det enklaste man kan grilla, då det är så jäkla gott med bara salt och peppar. Behövs ingen marinad eller något.

"to conquer others is to have power, to conquer yourself is to know the way"
Blogg / Browser/OS-sniffer

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
local
Registrerad
Feb 2004
Skrivet av Tweak:

(Om du har dålig koll på grillandet så undvik att köpa den största köttbiten du hittar. Så slipper du så vid grillen när de andra redan ätit klart)

Ja de där är aldrig kul.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sandviken
Registrerad
Sep 2002

Efter mycket velande hit och dit, så fick det blir griskött.
Det går nog säkert ner.

Men tack så mycket för all respons.

💀 Stationär: Intel Core i5-4460 | ASUS B85M-GAMER | HyperX Fury 1600MHz 8GB | Geforce GTX 1080 8GB | Samsung EVO 850 250GB + WD Blue 2TB | Windows 10 Home 64 | Acer G276HL 27" & ASUS VG278HE 27"
💀 Stationär 2 Intel Core i5 3350P | 16GB DDR3 | Nvidia Geforce GT 610 | Windows 10 Home 64 | WD 3TB
💀 Stationär 3: Intel® Core™ i5-4460 | 8GB DDR3 | Nvidia Geforce GTX 960 | Windows 10 Home 64 | SSD 128 GB | HDD 1TB
www.detspokar.se | www.livohelvete.se | info@detspokar.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Årsta, Stockholm
Registrerad
Jan 2003
Skrivet av P-NILZ:

Köp fläskkaré och stoppa i en plastpåse och köp en sån här marinad http://www.santamariaworld.com/Images/Products/Retail/2952.pn...

Har inte slagit fel för mig hittils.

Vatten, salt (8,5%), äpplejuice, vitlök (5%), svartpeppar, paprika, socker, lök, arom, syra (äpplesyra, citronsyra), tomat, chillipeppar, maltodextrin, kryddextrakt, förtjockningmedel (E412, E415), rosmarin, färgämne (sockerkulör), persilja, lagerblad, konserveringsmedel (E202, E211), jästextrakt

Inte för att vara sådan, men blir nog godare om man tar olja, soya, vitlök och sedan lite andra kryddor.

Så slipper man dessutom få i sig massvis med "udda" ämnen.

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Källaren
Registrerad
Sep 2004

Flintastek är antagligen för stor för att du ska äta upp den själv men det finns ju massor av annat kött som är marinerat

AMD Athlon xp 2100+ | Asus A7M266 | 512 DDR | GeForce3 | 40 GB Hdd | DVD Plextor 16X

Trädvy Permalänk
Entusiast
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2005

Om jag inte vet vad det är för grill som finns att tillgå brukar jag köra på korv eftersom det är ett säkert kort. För ett tag sedan köpte jag ett par riktigt fina små choritzo som var starka och goda. De rullades in i lufttorkad skinka innan de grillades. Istället för korvbröd körde jag ciabatta som är oändligt mycket godare och dessutom var det billigare.

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Sep 2004

du kunde kört grillat vegotaroanskt... ett par quornbiffar marinerade i soya, sötsur sås och lite kryddor... en hel vitlök nerhackar (hel som i de jävlarna som inte är i klyftor) och paprika är asnajs, sen om du skulle ha potäter så köper du färskpotatis, skrubbar av den, in i ugnen med olivolja, svartpepar och salt så är det asnajs

EDIT: bytte ett ord

EDIT2: bytte ut ett par bokstäver så jag inte såg helt utvecklingsstörd ut

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lite överallt
Registrerad
Jan 2003
Skrivet av liv&helvete:

Har precis, eller precis och precis..men får någon timme sen så fick jag ett samtal från chefen och man hade visst blivit inbjuden på någon form utav grill party med frivilligt badande i pool miljö. Men då jag inte är så där jätte haj på varken det här med grillning eller vad man ev skulle kunna tänka sig att grilla. Så lär jag bara få fråga om det finns någon som har någon eller några bra förslag på vad man skulle kunna grilla.

Är bokstavligtalat rätt så trött på korv. Så det går nog garanterat bort. Något i kött väg vore ju inte helt fel. Flintastek ? Jo visst.. det går ner det med.

Men som sagt,..lite mer inspiration vore ju inte helt fel. Så har ni något att rekommendera så hojta till. Så länge det är grillbart så går det ner.

Jag vet att det är för sent nu, men till nästa gång. Fläskkarre i färdigskivad bit (enklast så) med ben. I ogrillat format, krydda på lite svartpeppar, salt på varje sida. Kläm sedan minst en vitlöksklyfta per sida, ta innehållet och formligen pressa och gnugga in 'saften och bitarna' med handen i köttet. Kanske en halv minut per sida. Var inte rädd att bli smutsig. Du gör detta i förväg.

Då får du en del smak av naturliga kryddor och från köttet. Fläskkarre är i princip samma sak som fläskfilé. Men det sistnämnda är ofta uppfattat som 'finare', för att det är mindre mängd fett. Men, det är fettet som ger smak, särskilt vid grillning men även vid stekning. Fläskkarré är överlägset kotletter och filé i alla (fettorädda och smakintresserade) sammanhanng. Undvik färdigkryddade bitar. Krydda efteråt om det behövs. Det jag skrev tidigare är gjort på en minut, minimal tid. Det ger 'lite' mer. Men ärligt talat, grillad fläskkarré som är eftersaltad- och pepprad är klockrent gott med tanke på insatsen som behövs. Grilla tills köttet inte är rött i tjockaste biten, så klart.

Om du tror att du kommer grilla mer än en dag i rad, så köp istället ett kilo fläskkarré på bit, benfri, för 30-40kr kilot och skiva den själv. Lämpligtvis testar du olika, väldigt enkla marinader, och kryddningar, och jämför vad som passar dig bäst i smaken. Jämför gärna svenskt mot utländskt. Flinta funkar som du säger, men det är ENDAST krydd-ansamlingen den är belamrad med som smakar.

Får du rester över kan du skära upp köttet i små 'köttbulleliknande' bitar och steka i stekpannan under 5-10 minuter beroende på bitstorlek. Se till att de blir stekta på alla sidor. I jämförelse med riktiga köttbullar baserade på köttfärs får du godare och '100 procent kött' i dina bullar, utan tillsatser.

Billigare fläskkött=godare när det gäller matlagning, så länge det är, i jämförelsen, från samma land. Som sagt, mindre fettprocent ger ett högre pris. Men det är i fettet smaken sitter.
Och kryddningen, som kompenserar för dålig kvalitet på kött.

Spelar RB6 Siege, PUBG, Rimworld och lite annat smått o gott.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sandviken
Registrerad
Sep 2002

Tack så jätte mycket för all respons.
Men efter mycket velande, och en hel del beslutsångest så slutede det ändå med att det fick bli griskött som hamnade på grillen.

💀 Stationär: Intel Core i5-4460 | ASUS B85M-GAMER | HyperX Fury 1600MHz 8GB | Geforce GTX 1080 8GB | Samsung EVO 850 250GB + WD Blue 2TB | Windows 10 Home 64 | Acer G276HL 27" & ASUS VG278HE 27"
💀 Stationär 2 Intel Core i5 3350P | 16GB DDR3 | Nvidia Geforce GT 610 | Windows 10 Home 64 | WD 3TB
💀 Stationär 3: Intel® Core™ i5-4460 | 8GB DDR3 | Nvidia Geforce GTX 960 | Windows 10 Home 64 | SSD 128 GB | HDD 1TB
www.detspokar.se | www.livohelvete.se | info@detspokar.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
42
Registrerad
Maj 2004
Skrivet av liv&helvete:

Tack så jätte mycket för all respons.
Men efter mycket velande, och en hel del beslutsångest så slutede det ändå med att det fick bli griskött som hamnade på grillen.

Ang det du skrev tidigare, om du fortfarande undrar, så är det per rekommendation av livsmedelsverket skulle jag tro.

"Kött och charkuteriprodukter
I genomsnitt en portion (ca 100 g) magert kött (nyckelhålsmärkta charkuteriprodukter) per dag."
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Vuxna/Reko...

Får man fråga hur resten av måltiden såg ut?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sandviken
Registrerad
Sep 2002
Skrivet av Xerbee:

Ang det du skrev tidigare, om du fortfarande undrar, så är det per rekommendation av livsmedelsverket skulle jag tro.

"Kött och charkuteriprodukter
I genomsnitt en portion (ca 100 g) magert kött (nyckelhålsmärkta charkuteriprodukter) per dag."
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Vuxna/Reko...

Får man fråga hur resten av måltiden såg ut?

Hann du läsa det jag skrev innan jag tog bort det ? Det här med att man enligt grill spetten.. förpackningen. Så gick ut med att man rekomenderade 150 g kött per person.
Det är ju bara rena nonsens. Jag satt med lätthet i mig dom 400 gramen som dom fyra grillspätten låg på. Och då käkade jag visserligen ingenting till det. Utan det var bara grillspätten som jag käkade. Men det spelar ju ingen som hellst roll om jag nu fick mig fyra grillstpätt på 400 gram än om jag nu skulle ta två grillspätt och sätta i mig tex en massa potaissallad på det. Det går ju endå lika upp.

Och det här med tjafset om hur mycket kalorier man sätter i sig, och vad som är "rekomenderat", det har jag sen längesen slutet att gå efter. Och vet du, värsta är att jag mår inte speciellt dåligt över det heller.

💀 Stationär: Intel Core i5-4460 | ASUS B85M-GAMER | HyperX Fury 1600MHz 8GB | Geforce GTX 1080 8GB | Samsung EVO 850 250GB + WD Blue 2TB | Windows 10 Home 64 | Acer G276HL 27" & ASUS VG278HE 27"
💀 Stationär 2 Intel Core i5 3350P | 16GB DDR3 | Nvidia Geforce GT 610 | Windows 10 Home 64 | WD 3TB
💀 Stationär 3: Intel® Core™ i5-4460 | 8GB DDR3 | Nvidia Geforce GTX 960 | Windows 10 Home 64 | SSD 128 GB | HDD 1TB
www.detspokar.se | www.livohelvete.se | info@detspokar.se