Vilken padda för HD-filmer?

Permalänk

Vilken padda för HD-filmer?

Hej!

Jag är en riktig filmälskare som skulle vilja ta mina HD-filmer med på resor och mer, och undrar då vilken padda man ska ha. Jag har en HTC Legend, och älskar verkligen Androids fixa och dona koncept. Men det var länge sedan jag använde en Apple produkt nu, så saker har ju hänt. Jag hade den första Ipod Touchen, då Jailbreaking var enkelt och utan risker. Nu har jag hört att måste som jailbreakar låses ute från appstore, brickar eller andra godsaker. Är det verkligen så nu? Att roota en androidmobil är ju väldigt lätt, iallafall på en Legend.

Vilken padda är bäst på att spela upp HD-film? helst i flera olika format, i olika sorters .mkv och annat. Jag är också självklart ute efter en padda med riktigt bra skärm, jag har hört mycket om Ipad 2 och Samsung Galaxy Tab 10.1.

Om man skaffar en android, finns det någon custom-ROM kunnig som kanske kan säga vilken droid som har störst och bäst utbud på kernels, ROMs och annat roligt. Jag gillar som sagt att fixa och dona, och göra den till min egen.

Permalänk
Medlem

Själv har jag en Asus Eee Pad Transformer, tycker personligen den är riktigt nice. Testat spela ett fåtal filmer i 720p dock bara. Så kan inte rikitgt utala mig på denna punkt. Dock så hade jag inget ljud när jag testade men det var jag som hade fel format för detta läste jag sedan.

Visa signatur

AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Toshiba Chromebook 2 | Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.

Permalänk
Medlem

hårdvarumässigt så är nog en Tegra2 platta att föredra, t.ex Eeepad Transformer eller Motorola Xoom. dock är mjukvaran fortfarande bristfällig och det är svårt att få riktiga HD filmer att flyta riktigt bra

Permalänk
Medlem

Du får nog vänta tegra 2 klarar för stunden inte mkv h.264 high profile som dom flesta semesterfilmer är rippade i.

Permalänk
Skrivet av Blubbb:

Du får nog vänta tegra 2 klarar för stunden inte mkv h.264 high profile som dom flesta semesterfilmer är rippade i.

Slut på väntandet!

Min och andras transformers spelar nu 1080p h.264 mkv-filer.
Detta med Diceplayer. Finns på market och är i mitt tycke värd sina 25 slantar!

Visa signatur

Namn: Hampus Gustafsson Ålder: 29 Bosatt: Göteborg, centrum. Yrke: IT-Tekniker, serverkonfig, runtresande.
Ägare av stationär spelburk, server för fillagring samt en Asus eee pad Transformer.

Permalänk

Hur hög FPS spelas det i då? hackar det och hur är audiosyncen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Joker99Mckay:

. Nu har jag hört att måste som jailbreakar låses ute från appstore, brickar eller andra godsaker.

Nej, så är det inte.. App store funkar som vanligt med jailbreak.. Det är fortfarande mycket enkelt att jailbreaka iPad och iphone.. Och lika enkelt att ta bort det igen...

Någon som vet om iPad 2 klarar att spela upp 720P mkv filer med ljud i t.ex Oplayer?

Mvh
Peter

Permalänk
Medlem

Jag har tittat på mycket 720p mkv filer på min iPad 2. Det flyter på bra men man kan dock inte använda den inbyggda videospelaren utan man måste vända sig till tredjepartsprogram, jag använder AVPlayer HD. Mycket kompetent program som även kan läsa in externa undertexter, föra över filer kan man göra antingen via WiF eller USB.