Långsam uppstart med SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2009

Långsam uppstart med SSD

Efter att ha letat mycket här på Sweclockers och på Google så kan jag inte få bukt med problemet med mina starttider med min Intel 320 120 GB. Har hittat trådar med problem som liknar mitt, men aldrig någon lösning som fungerar.
Det tar lite drygt en minut att starta datorn som det är i nuläget. Att komma förbi BIOS är inga som helst problem, det är sen när Windows laddas som det går långsamt.
Jag har AHCI aktiverat, detta gjorde jag i samband med installationen av mitt W7, har även dubbelkollat i registret. Senaste drivrutinerna för SSDn är installerade.

På ett ställe så hittade jag ett tips om att Intels AHCI controller skulle kunna lösa problemet, men jag lyckas inte installera dem. Jag har laddat ner "Intels RST and AHCI Driver and GUI" och försökt installera, men får bara upp att "Datorn uppfyller inte minimikraven för att kunna installera programmet".
Det här från jag även upp om jag provar att köra lösningen som föreslås i den här tråden.

Hur kommer jag runt det här problem, skulle väldigt gärna få ner starttiden.

Tack på förhand

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2007

-

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2009

Har 6 GB, så det borde inte vara det som stoppar.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
QuakeNet
Registrerad
Jul 2001

Har du kollat loggarna? (skriv eventvwr.msc i "kör") De brukar kunna ge en fingervisning om vad det är som tar tid. Hade en Windows 7 Ultimate som var väldigt seg med en SSD, då var det tydligen en gammal iSCSI-enhet som inte längre hittades som gjorde att det tog lång tid.

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today :: Serverrum
WS: Asus P9X79 :: Core i7 3820 :: 32 GB RAM :: Samsung 830 256 GB :: 2x Intel 910 400 GB PCIE :: PNY Geforce GTX 970 XLR8 :: Gigabyte Odin GT 800W :: 2x Samsung Syncmaster S27A950D
NAS: SuperMicro X10-SLM-F :: Core i3 4130T :: 24 GB Kingston ECC :: Ri-Vier RVS2-06A 12Bay 2U :: IBM M1015 (IT) :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+ ::

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2009

Bläddrade runt bland loggarna, men kunde inte förstå vad jag skulle titta efter, fanns en hel del att välja på. Kan du tipsa mig om var jag kan se något?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Mar 2011

Skriv gärna alla din dators komponenter så är det lättare att få hjälp.

Kolla loggarna är ett bra tips men som du säger kan det vara svårt att veta vad man skall titta efter. Kan du se några varningar om drivrutiner som saknas och liknande?

Du kan även prova att slå till loggning vid uppstart med msconfig som beskrivs här (se bara till att sen slå ifrån det igen): http://www.howtogeek.com/howto/32477/use-verbose-boot-message...

bengan.com
I7-4770K @4.5GHz | Asus Maximus VI Hero | 16GB Vengeance Pro 1866 CL9 | H105 med Noctua NF-F12:or | Asus Strix GTX 1080Ti OC | 2x Samsung 850 EVO 500GB SSD, 840 EVO 250GB, 2x6TB WD Red | Corsair AX 760W | CM ATCS 840 lätt moddad | Synology DS413j NAS - 4x3TB WD Red