Permalänk

Lite random LAN dator projekt

Tjo,

Har haft en idé länge om att bygga en LAN dator som ska vara hyfsat lättflyttad, men framför allt lätt packad. Tanken var att köpa ett chassie som är ca 40cm högt och lagom brett för en skärm. Skärmen ska sitta på utsidan för att inte få in överdrivet mkt värme i dator. Tänkte sedan ha interna USB-kontakter för Wlan, trådlös mus o tagentbord mm.. Alla sladdar till skärmen ska gå inne i chassiet. Så det ändå som ska sticka ut från datorn är strömsladden och möjligtvis ethernet kabel

Finns även en köprådstråd till detta, den hittar ni här
Så, till frågorna då
1. Behöver en bra lösning på hur jag ska ha HDMI sladden inuti, löda?
2. Har för tillfället interna USB kontakter men får upp error, typ "den här USB typen känns inte igen" oavsett vad jag stoppar i.. Det är en gammal USB, så den kanske inte passar?
3. Hur fasen ska man hitta ett tillräckligt starkt chassie som håller för en skärm på sidan? Eller hur är bästa sätt att förstärka plåten?
4. Var får man tag på sladdvindor(stavning), typ dammsugarstil. Hade varit AWSM för strömsladden och ethernet sladden =D

Permalänk
Medlem

Finns ju grafikkort som är low-profile och då har en extra VGA som går att montera bort (sitter med flatkabel), då kan du bara vika in den kontakten och koppla. Annars skulle jag inte störa mig så mycket att det sticker ut en kontakt, eftersom det redan kommer sticka ut för ström och nätverk.

Högst upp ser du VGA kontakten med en flatkabel:

Angående USB så verkar det vara kortslutning i kabeln du har.