Skärmar med IPS-panel på frammarsch

Permalänk
Medlem
Skrivet av Boss302:

Jag har suttit otaliga 12h skift framför olika tjockskärmar i flera år utan att få ont. O det spelar ingen roll om du så fyller ett helt A4a med utropstecken.
O då tvivlar jag också på att du haft ordentlig svetsblänk.

Samma sits, satt med min gudomliga 23" HP P1230 i två år, perfekta färger, arbetslös. 14+timmar i sträck oftast med noll koll på min egen kropp. Sedan vart det för övertydligt, bara efter fyra timmar i sträck framför skärmen gick jag och kollade mig i spegeln, huden var röd, påsarna under ögonen var övertydliga, började inse att all huvudvärk var faktiskt ögonen som gjorde ont.

Det var dags att släppa CRT och flytta till TFT, köpte mig en HP LP3065, 30" S-IPS @ 2560x1600.
Aldrig haft problem sen dess även med samma vanor. CRT är inte hälsosamt, det är inte skonsamt för ögonen. Frågan är inte om frågan är när.

Permalänk
Medlem

En TN skärm på 23 tum LED kostar ca 2000 kronor.
En IPS skärm på 23 tum LED kostar 2400 kronor.

Leta upp LG IPS236V, extremt bra skärm, IPS, LED belyst, slår TN skärmar med hästlängder, kostar 2400 kronor.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xburk:

Det där med ont i ögonen av skärm är väl först och främst väldigt individuellt(?), och har väl i regel att göra med att man tittar på något som lyser, och inte något som reflekterar ljus? Vilket ju alla skärmtekniker utom e-ink sysslar med.

Själv upptäcker jag då och då att jag saknar en bättre skärm. Kommer ihåg hur jag gick från ett om jag inte minns fel, soptippsfynd. 17" Compaq CRT, vilken var bättre än min förra 17" crt som då sjöng på sista versen, till min nuvarande 22" (LG, kan inte modell) några år gammal TN-panel. Vilket lyft, förutom i storlek och vikt (vart ju lite jobbigt med CRT på DH), ett lyft i skärpa och upplösning.

Nu vill man ha fler pixlar och bättre färger. Har börjat syssla mer med webdesign ("på riktigt") nu, och då har jag märkt att min skärm är bristfällig i färger och kontrast. T o m polarens Syncmaster från samma veva (typ 06-07) och i samma prisklass har märkbart bättre färgåtergivning och kontrast.

Och det här med upplösning och bildratio. Vill man verkligen ha 16:10 i desktopmiljö? Tycker det är utmärkt i film, och vissa spel visserligen, men i allt från hemsidor till OS-GUIn till många desktop-applikationer är mycket byggt på höjden. T. ex. så är ju inte windows-taskbaren anpassad för att sitta till höger eller vänster på skärmen (trots att man alltid kunnat placera den där), jag tycker inte det i alla fall, även fast jag vill ha den där. På stationära burken surfar jag sällan i helbredd och kan gärna utnyttja bredden till bl. a. OSet GUI, eftersom t. ex. hemsideinnehåll i stort sett alltid bygger på höjden så vill man ju använda den till det.

Nä, nästa skärm blir fortsatt 16:9, det är mer än tillräckligt brett för mig. 1900x1200 skulle inte sitta fel.

Helt klart, jag har 16:9 både på jobbet och hemma - det är f-n så mycket bättre och passar bättre för de flesta applikationer och situationer. De är guld värda de sista 120 raderna som man får på en riktigt WUXGA skärm. Sen när det gäller tillverakare, teknik och modell kan man alltid diskutera - personligen kör jag EIZO och använder man skärmen mycket så är det et väldigt bra val eftersom de håller kalibreringen länge, har bra fot och alltid brukar vara långlivade skärmar, men visst - håller man inte på med saker där färger och färgåtergivning är så viktigt är det väl svårt att motivera priset.

Permalänk
Hedersmedlem

det är 16:9 som är smalare på höjden än 16:10, inte tvärtom. bredd:höjd

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem
Skrivet av skog1s:

men det finns en sak som du nog inte tänkt på och det är att man får ont i ögonen av CRT typ Svetsbläng av att sitta o titta på CRT typ på 5tim+ på en #Tjockskärm!! Ta vilken plattskärm du vil------> IPS eller TN <-------men ont i ögonen får du inte!! Men det får du av CRT!!!!!!!!! Och får du det inte, har du inte det som jobb!!!!!!! (5tim+)
----

Rätt inställd och rätt ansluten så får du inte dom problemen. Jordat uttag och med rätt uppdateringsfrekvens och inte max kontrast och ljus utan kalibrerad med tex Nokias bildtestprg (väldigt enkel kalibrering) så existerar inte de problemen som du beskriver men att folk är okunniga och har skiten felinställt eller tycker att TN är bra bild vet vi ju redan.

Plattskärmar har någraq fördelar. Vikt, plats och strömförbrukning. Nu fanns det ju crt-skärmar och crt-skärmar så visst finns det bättre plattisar en de sämsta crt men jämför du TN med en dålig CRT så vinner CRT klart. En IPS eller PVA mot en bra CRT så vinner CRT klart igen. IPS/PVA mot en dålig CRT, ja då är det mer tveksamt. Men på flera punkter så kommer iaf CRTn smiska dem.

Problemet är att de flesta har gått från en dålig gammal CRT som inte var inställd rätt med uppdateringsfrekvensen så upplevde dom en stor skillnad när dom gick till en plattis. Så till CRTns nackdel så får man säja att den krävde lite jobb för att bli så bra som den skall vara men om man är det minsta intresserad av en bra upplevelse så gjorde man ju givetvis just det.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xburk:

Och det här med upplösning och bildratio. Vill man verkligen ha 16:10 i desktopmiljö? Tycker det är utmärkt i film, och vissa spel visserligen, men i allt från hemsidor till OS-GUIn till många desktop-applikationer är mycket byggt på höjden.

Meh, nästan allt anpassas för det nu för tiden, vilket jag tycker är bra. Mer standarder över alla platformer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av murklor:

Meh, nästan allt anpassas för det nu för tiden, vilket jag tycker är bra. Mer standarder över alla platformer.

Tja, för surfning och det gör folk mest så är en skärm på högkant att föredra och själv väljer jag hellre två 5:4 än en 16:9 skärm.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem

Sitter själv med en BenQ 24" med VA-Panel funkar klocka stor skillnad från min förra BenQ med TN. Tycker det lätt är ett prisvärt alternativ till IPS

Permalänk
Avstängd

använder crt forfarande och jag är hur nöjd som helst

fw900 FTW

Permalänk
Medlem

kanske dags att byta ut den gamla dell plattskärmen som jag haft sen 2005..... frågan är vilken? och hur stor? ....

Visa signatur

i5-12600K med Noctua 12A | MSI z690 d4 | 2x16 corsair ddr4 lpx 3200mhz | evga 3060ti xc | samsung 980 m2 | LG 27" GP850 | xfx pro 850w | fractal design r6

Permalänk
Skrivet av landahl:

Vilken skärm ska du köpa då? En nec eller?

Min DellU3011 är underbar , du kommer inte ångra dig om du tar den

Han skrev ju faktist i plural så antagligen ska han/hon ha 2st skrämar, 10000x2 = 20000:)

Sj köpte jag en HP ZR30w istället för U3011 pga att den inte har ngn OSD som introducerar inputlagg, färger och annat kontrollerar man ju via GFX settings. Funderar starkt på att köpa en skärmsetup till och köra 4st, 2st 24" i portrait och 2st 30" i landscape. IPS:er såklart!

Permalänk
Medlem
Skrivet av skog1s:

men det finns en sak som du nog inte tänkt på och det är att man får ont i ögonen av CRT typ Svetsbläng av att sitta o titta på CRT typ på 5tim+ på en #Tjockskärm!! Ta vilken plattskärm du vil------> IPS eller TN <-------men ont i ögonen får du inte!! Men det får du av CRT!!!!!!!!! Och får du det inte, har du inte det som jobb!!!!!!! (5tim+)
----

Vissa är känsliga för flimmer på CRTs, är det det du tänker på?
Jag är inte känslig för det och även om man är känslig för det så är 75-100Hz för dom allra flesta.

Men visst, det är ännu en liten fördel LCDs har över CRTs.
Jag sitter själv med en LCD nu trots att jag hade en helt grym CRT, urskarp och skitbra färger med sanslös svärta jämfört med LCDs.

Men, tjockisen tog för stor plats på skrivbordet och kändes för liten, framförallt då den var 4:3.
År 2000: 19", 4:3, 1600x1200, perfekt svärta, 0 inputlag, toppenfärger, toppenskärpa, 2 smala streck, 6000 sek. (NEC Multisync Fe950 eller nått)
År 2010: 24", 16:10, 1920x1200, dålig svärta, 10ms inputlag, toppenfärger, toppenskärpa, IPS-glow, 4000 sek. (HP ZR24w)

På 10 års utveckling har det inte blivit mycket bättre rent bildkvalitetsmässigt. Framförallt bildstorlek och att de tar mindre plats på skrivbordet är det som har blivit bättre än för 10 år sedan.

Permalänk
Medlem

IPS och VA: INTE dyrt!

Tycker att artikeln är något missvisande. Det är en väldigt liten skillnad i pris mellan budget IPS, VA och TN. LG har en 23 tum IPS för 1717 kr och Benq en 24 tum VA för 1890 kr, båda med LED. De har längre responstid än en TN men annars inga nackdelar. Att dessa blir populära har inget att göra med att folk blvit mer färgmedvetna eller så, utan ren och skär tillgänglighet pga pris. Förr var IPS och VA för dyrt... nu är det okej, nästan nere på TN priser, men så mycket bättre bild. DÄRFÖR är fok mer medvetna om bildkvalite nu.

Sen alla CRT-kramare.. Ja, jag returnerade min första plattskärm i ren och skär besvikelse, men nu har jag en. Jag har ägt många CRT, inklusibe ett par st med triniton rör. Lacie och nec... stora saker. Bilden var INTE bättre. Nu kanske jag inte kaliberear så mkt men ändå: De har 2 tunna streck på skärmen och bakom en crt så känner du att du tittar på bliden genom ett tjockt glas. Sen... har CRT högre kontrast? Nu får ni hjälpa mig här men jag har för mig att CRT har låg kontrast. Sen är svart så svart på en CRT? Bara för att det inte heter backlight bleed, så behöver det inte finnas ett problem.

På min gamla 34 tums CRT monitor så är svart grått som bäst. På min 22 tums NEC så är det bättre, men kan inte jämföras med en bra plasma.

Kan en CRT fixa "kuro-svart"? Jag tror inte alls det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kilroy:

Men, tjockisen tog för stor plats på skrivbordet och kändes för liten, framförallt då den var 4:3.
År 2000: 19", 4:3, 1600x1200, perfekt svärta, 0 inputlag, toppenfärger, toppenskärpa, 2 smala streck, 6000 sek. (NEC Multisync Fe950 eller nått)
År 2010: 24", 16:10, 1920x1200, dålig svärta, 10ms inputlag, toppenfärger, toppenskärpa, IPS-glow, 4000 sek. (HP ZR24w)

Varför jämföra med HPs dyra skärm? Du får en IPS skärm för runt 2000kr idag.

För mig så är CRTs helt förlegade. Varför? Jag klarar inte ens av att vara i samma rum längre. Inte nog med att dom flimrar, ljudet av bildröret är så genomträngande att man får ont i öronen. Visst finns det nackdelar med LCD tekniken och jag är också besviken på företag som släpper produkter som inte kan matcha dess föregångare (vilket gäller ju också från en LCD generation till nästa), men fördelarna springer i cirklar runt CRTer.

Permalänk
Medlem

Jag kan tänka mig IPS när priset jämfört med en motsvarande TN är + ~20-30%. Så länge det är dubbelt upp i vettig storlek/upplösning så får det vara för min del. Samma som med SSD, ingen ifrågasätter att det är bra, men hur mycket man är villig att spendera för mervärdet är individuellt.

Visa signatur

"What doesn't kill you makes you smaller" - Super Mario

Permalänk
Medlem
Skrivet av ford:

Sen alla CRT-kramare.. Ja, jag returnerade min första plattskärm i ren och skär besvikelse, men nu har jag en. Jag har ägt många CRT, inklusibe ett par st med triniton rör. Lacie och nec... stora saker. Bilden var INTE bättre. Nu kanske jag inte kaliberear så mkt men ändå: De har 2 tunna streck på skärmen och bakom en crt så känner du att du tittar på bliden genom ett tjockt glas. Sen... har CRT högre kontrast? Nu får ni hjälpa mig här men jag har för mig att CRT har låg kontrast. Sen är svart så svart på en CRT? Bara för att det inte heter backlight bleed, så behöver det inte finnas ett problem.

Kan en CRT fixa "kuro-svart"? Jag tror inte alls det.

Om du aldrig kalibrerat dina skärmar korrekt tycker jag inte du har så mycket att komma med oavsett vilket läger du tillhör. Fanns en del riktigt grymma CRT's som mycket väl kan slåss med dagens toppskärmar. Och ja en bra CRT slog Kuro'n när det gäller djup svärta. En av CRT's fördelar är också rörelseskärpa, något som än idag jag tycker de flesta LCD/Plasma skärmar har problem med, när det gäller riktigt snabba rörelser.

Dock så tar de som sagt ofta för stor plats nu för tiden, orsaken jag bytte ut min senaste CRT mot en LCD.

Appropå IPS, finns det några modeller som är glossy? Har inga ljus-/reflektions- problem och föredrar glossy framför att ha en grummlig yta över hela skärmen.

Visa signatur

... zzZZzzzZzzzzzZzzz ....

Permalänk
Medlem
Skrivet av ford:

Kan en CRT fixa "kuro-svart"? Jag tror inte alls det.

Kuro är den enda som kommit i närheten av svärtan hos en bra CRT.
Alltså, jag vet inte ens vad jag ska säga.
Jag har själv inte upplevt svärtan hos en kuro men jag har upplevt svärtan hos en bra crt och jag har läst recensioner och jämförelser där Kuro pratats om som den första platt-tvn som kunnat mäta sig med bra CRTs vad gäller svärta.

Skrivet av murklor:

Varför jämföra med HPs dyra skärm? Du får en IPS skärm för runt 2000kr idag.

För att jag jämförde med dom två skärmarna jag har.
Och för att den HP skärmen är bland dom bättre som finns idag. Dom billigaste är inte lika bra och ska man så lågt som 2000kr så får man väll knappast upplsöning som är bättre än 1600x1200?

Skrivet av murklor:

För mig så är CRTs helt förlegade. Varför? Jag klarar inte ens av att vara i samma rum längre. Inte nog med att dom flimrar, ljudet av bildröret är så genomträngande att man får ont i öronen.

De problemen finns inte på bra crt-skärmar.

Skrivet av murklor:

Visst finns det nackdelar med LCD tekniken och jag är också besviken på företag som släpper produkter som inte kan matcha dess föregångare (vilket gäller ju också från en LCD generation till nästa), men fördelarna springer i cirklar runt CRTer.

Som sagt, jag använder också LCD över CRT eftersom fördelarna väger tyngre än nackdelarna.
Men jag tycker det är lite skrämmande hur okunniga många är om bildkvaliteten vad gäller CRT jämfört med LCD, och plasma för den delen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Boss302:

Jag har suttit otaliga 12h skift framför olika tjockskärmar i flera år utan att få ont. O det spelar ingen roll om du så fyller ett helt A4a med utropstecken.
O då tvivlar jag också på att du haft ordentlig svetsblänk.

Det handlar som vanligt om att ställa in den korrekt oavsett teknik, det allvarligaste med dessa olika typer av tekniker torde vara att med en CRT sitter man faktiskt & tittar in i en elektronkanon! Om man är överkänslig dvs...

Ni som får ont i huvudet prova att sänka kontrasten lite (mjukare bild) samt minska ljusstyrkan alternativt ha en belysning tänd (typ 15w) bakom skärmen om ni sitter i totalt mörker eller nästan!

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Avstängd

Beror ju helt på vad man ska göra med skärmen också... Har aldrig förstått detta TN-panel hat som har kommit fram sedan E-IPS och IPS paneler började komma ner i "hyggliga" priser. Har själv en TN-Panel skärm (LG W2363D) och jag har inga som helst problem med dess bild. Det stod mellan denna och en IPS skärm och av vad jag såg så var bilden bättre på IPS skärmen men bara för det så var jag inte beredd att lägga ut nästan 2000 kr mer på den. Ska man spela så duger en TN panel helt fin fint men ska man arbeta med typ bildredegering så är IPS att rekommendera. Detta att bilden skulle bli överdrivet sämre på en TN panel bara för att man vänder huvudet stämmer ju absolut inte in på min skärm.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Avstängd
Skrivet av icelaw:

En TN skärm på 23 tum LED kostar ca 2000 kronor.
En IPS skärm på 23 tum LED kostar 2400 kronor.

Leta upp LG IPS236V, extremt bra skärm, IPS, LED belyst, slår TN skärmar med hästlängder, kostar 2400 kronor.

http://www.inet.se/artikel/2204698/lg-23-tft-ips236v-pn-ips-p...

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem

Billigt, men gå upp till lite större storlekar. Det är där den stora prisskillnaden börjar. Iaf om man vill ha något BRA.

Visa signatur

... zzZZzzzZzzzzzZzzz ....

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kilroy:

För att jag jämförde med dom två skärmarna jag har.
Och för att den HP skärmen är bland dom bättre som finns idag. Dom billigaste är inte lika bra och ska man så lågt som 2000kr så får man väll knappast upplsöning som är bättre än 1600x1200?

Vilken skärm ligger rankad som nr 1 på Prisjakts LCD lista? Just det, en 1920x1080 IPS skärm, Dell 2311H. Gissa tre gånger varför den kan tänkas ligga etta på listan... För 2300kr.

Permalänk
Medlem

Jag köpte nyss en 23" ACER åt en familj, som jag även byggde en dator åt. Den kostade 984:- hos DustinHome.

Plockade upp den och noterade att byggkvaliten var bättre än min egen Benq på 24" och den var nästan lika stor. Kopplade in DVI och tänkte ställa in den. Bilden var väldigt bra, så pass bra att jag sket i att gå in i menyerna och ställa in nått alls. Testade ett par spel och drog igång ett par filmer, allt var riktigt njutbart. Var orolig att jag köpt skräp till det priset, men när jag testat klart kunde jag gott köpt mig en till mig själv. Jag är ändå kräsen vad gäller bildkvalitet, lägger hellre 17000:- på en 40" BRAVIA än 3499:- för random skräp.

Sitter man framför skärmen, som 99,9% gör, så duger TN väldigt långt. Det är verkligen inte dålig färgåtergivning. Sen slipper man släp och glow och andra nackdelar som IPS faktiskt har. En ny TN från 2011 behöver inte skämmas för sig alls. De har ett oförtjänt dåligt rykte sen tidigare generationer paneler, det är inte befogat längre. Idag skulle jag råda alla att köpa TN för sin otroliga prisvärdhet.

Med det sagt, så går man upp till 27-30" så skulle jag nog inte välja TN. Ju större skärm man har, desto mera irriterande blir probemet med betraktningsvinkeln. Vid 23"-24" måste man vrida på skallen medvetet om man ska märka av det, vid 27" och uppåt märks det betydligt mera.

Blir man skrämd av alla som säger att TN suger och man är i datorköps-svängen, så kan jag lugna er med att TN är riktigt bra. Upp till 24" då...

Min första upplevelse av en 24" TN var" WOW! hur är det möjligt, jag som läst så mycket om hur det skulle vara så dåligt?"

Har man pengar och vill ha IPS, so be my guest, men har man en tight budget, så lägg det mesta på grafikkortet i första hand. TN är så billigt att man kan ha två, tre skärmar innan man är betydligt över priset av en bra IPS...

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Medlem

Hemma kör jag med två IPS-skärmar från Dell (en 2407 och en 3011) vilket passar mig utmärkt. De har båda en del input lagg, men om man som jag undviker att spela PvP i FPS-spel funkar det bra. Ser att Dell kommer med en ny version av sin 24" (Ultrasharp 2412) snart och på Dustinhome är den för tillfället listad för 2994:-. Helt ok pris för en 1920x1200 IPS även om de bantat bort saker jämfört med 2410-modellen (ingen HDMI, sämre färgåtergivning, sämre respons, ej vridbar fot, sämre ljusstyrka).

Visa signatur

Workstation 5950X|7900XTX|O11 Dynamic Vardagsrum 3900X|6900XT|Torrent Nano
VR Reverb G2|PSVR2|Pico 4|Quest 3|Oculus Quest|Samsung Odyssey+

Permalänk
Medlem

Någon som kan rekommendera en Glossy IPS skärm? Har inget direkt ljusinsläpp som stör där jag sitter och vill gärna slippa en matt störande hinna över skärmen som jag ändåså inte drar nytta av.

Visa signatur

... zzZZzzzZzzzzzZzzz ....

Permalänk
Medlem

Jag har betalat mer och kommer att göra det igen.

TN-panels-baserade skärmar har oftas rövbild.
På de billigare modellerna dubbel anusfaktor.

Hellre en bra skärm som håller några år än en slit&släng som jag blir grinig på efter 12 månader och ska byta upp. Jo det blir ju billigt i längden?
Tjenare.

Visa signatur

|[●▪▪●]| #Lekburk#: Ryzen 3700X >-< GB-X570-AE >-< 32GB DDR4 >-< MSI RTX 3070 >-< 970 EVO 1TB SSD>--
--< Arctic Freezer 34 >-< FD Define R4 >-< Seasonic F.+ 650W >-< Acer XF270HUA >-< AOC Q2778VQE >--
#Servering#: Ryzen 1700@3,6GHz >-< Prime X470 Pro >-< 16GB DDR4 >-< GTX 1030 >-< 970 EVO 500GB SSD >--
--< Stockkylare >-< Antec P182 >-< Silver Power 600W >-< Samsung 245T |[●▪▪●]|

Permalänk
Medlem

Finns det någon 27" ips som har ett humant pris? alla länkar bara 23" och de är billiga, men jag tycker att 23" är för litet. Jag har en 24" tn nu som jag kanske tänker uppgradera till en 27" och ips är ju såklart lockande men inte om de kostar 7k medan en tn kostar 2-3k

Visa signatur

Speldator: i5 4670k stock | 8GB ram | Asus Z87-plus | Xonar Essence STX | SSD: Intel g2 , Samsung 830 256gb | R9 290 Tri-x | Define R4| Win 8 | Noctua nh-u12p | Qpad Mk-50
marinlik.wordpress.com/ Min blogg för nedbrytning av spel och diverse andra artiklar om NFL
500px.com/niclasbrundell

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av murklor:

Vilken skärm ligger rankad som nr 1 på Prisjakts LCD lista? Just det, en 1920x1080 IPS skärm, Dell 2311H. Gissa tre gånger varför den kan tänkas ligga etta på listan... För 2300kr.

Har du prisjakts rankinglista som facit för vad som är bra för varje individ så har du nog en lite "smal" syn på världen ;).
Vad skapas deras rankingstatistik på? Antalet gånger som folk går in och tittar på objekten förmodligen.

Det händer att andersson och swedx-TVapparater hamnar högst upp på TVrankingen hos prisjakt också. Innebär det att dessa TVapparater är de bästa som finns? Rankingsystemet hos prisjakt är en trevlig hint om möjliga intressanta produkter, men det är inte ett ultimat utvärderingsverktyg. Snarare är det ett värdes om är baserat på många missvisande faktorer.

Har det gjorts mycket reklam om en produkt, eller om det är extrapris hos en kedja så stiger detta värde. Är majoriteten av användarna på priskajt dåligt pålästa om reellt viktiga faktorer för produktens kvalité så kan obetydliga (och ibland felaktiga) specifikationer dra upp ranken för en produkt som inte alltid förtjänar dess rankingplats.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Avstängd
Skrivet av flyawaynille:

Finns det någon 27" ips som har ett humant pris? alla länkar bara 23" och de är billiga, men jag tycker att 23" är för litet. Jag har en 24" tn nu som jag kanske tänker uppgradera till en 27" och ips är ju såklart lockande men inte om de kostar 7k medan en tn kostar 2-3k

http://www.webhallen.com/hardvara/131582-dell_27_tft_u2711-ha...

6000:-

Men tänk även på att en 27" TN har ful(l) HD upplösning, och det börjar bli en väldigt låg upplösning när du kommer upp i dom där storlekarna.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem

Kollade runt lite fort för att se om det fortfarande gick att köpa nya CRT skärmar, nope, nåväl, saknar det lite, men mitt skrivord mår bra av platta skärmar.
Snubblade över lite annat udda, Eizo RadiForce verkar inte gå av för hackor
Tveksam till att det blir 3 sådana nästa gång
(5:4 check, 2048x2560 check, 231250:- fail X( )

Visa signatur

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | KFA2 GTX1080 EXOC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds