Sennheiser PC 360 G4ME - Lämpligt ljudkort eller DAC + Recension

Permalänk
Medlem

Sennheiser PC 360 G4ME - Lämpligt ljudkort eller DAC + Recension

Hejsan alla medlemmar, audiofiler och lurkers! Är i behov av lite hjälp och råd, så jag tänkte vända mig till er.

Jag införskaffade mig ett par Sennheiser PC 360 G4ME för ett litet tag sedan och är väldigt nöjd med dom Fast det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag gått från en uppsjö av 100-kronors lurar (ink. Biltemas) till dessa. Skillnaden går inte att beskriva

Eftersom jag nu kostat på mig dessa lurar, vill jag att de ska kunna uppnå sin potential. Därför undrar jag nu om, och i så fall vad, som krävs för att uppnå detta för en så ekonomisk slant som möjligt.

Jag har planer på att inom en snar framtid införskaffa mig ett "Asus P8P76 Pro" eller ett "Asus P8P76 Deluxe". Båda dessa moderkort har samma integrerade ljud:

Citat:

Realtek® ALC 889 8-Channel High Definition Audio CODEC
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
Audio Feature :
- Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound
- Blu-ray audio layer Content Protection
- DTS Surround Sensation UltraPC
- Coaxial and Optical S/PDIF out ports at back panel

Frågan är om detta räcker och kan göra lurarna rättvisa utan en massa störningar och liknande.

Behöver man köpa till hårvara, vad är då det bästa alternativet rent ljud- och ekonomimässigt? Vad jag har förstått kan man antingen köpa ett bättre ljudkort, ett externt ljudkort eller en DAC, likt Astro's MixAmp. Frågan är bara om sistnämnda är värt priset av 1245 kr + frakt. Jag har i nuläget inga planer med att kunna koppla lurarna till andra system, så det är inget jag lägger någon vikt på. Jag vet inte ens ifall Astro's MixAmp klarar av att leverera tillräckligt till lurarna eller om de extra lull-lull funktionerna är användbara eller värt priset.

Jag uppskattar all hjälp och input jag kan få i ärendet

Mini-Recension av PC 360:
För de som tittade in i tråden pga. lurarna och själva är intresserade av ett par; Så kan jag dela med mig av min egna uppfattning.

Lurarna sitter väldigt bra, väger lite och de stora öron-kåporna täcker öronen väl och är bekväma att ha på sig, även under lång tid. Utifrån mitt tycke tycker jag de låter väldigt bra.
Men de öppna kåpornas fördel med att ge en bättre ljudbild och inte skapa en sauna för öronen. Kanske är det som är avgörande för somliga inför valet av dessa. I och med denna konstruktion så läcker gärna ljudet ut och även in. Vilket kanske inte är så uppskattat för de som befinner sig i närheten eller för de som vill stänga ute bakgrundsljud.

En del ljud läcker även igenom till mikrofonen. Detta för mig är inget problem. Jag tror inte heller de på andra sidan av VoIP programmet stör sig speciellt mycket av det heller, om de ens tänker på det (såvida man inte dunkar hög musik i lurarna samtidigt eller spelar Rebecca Black lite diskret).
Själv sitter jag oftast med Ventrilo och använder mig av funktionen som tillåter att mikrofonen aktiveras när man pratar och är stäng där emellan. Har man "känsligheten" inställd korrekt fungerar detta mycket bra, utan att klippa när man pratar eller att den aktiveras av ljudet från lurarna. Detta sannolikt pga. att mikrofonen är riktad. Mikrofonen är dock ställbar och går att vrida och böja på.
Så jag föreslår att man inte smygtittar på "My little Pony - Friendship is Magic" eller dylikt med mikrofonen nedfälld utifall man råkar hosta till eller harkla sig, varpå mikrofonen aktiveras och ljud läcker igenom. Detta kan leda till obehagliga upplevelser. Så funktionen med att mikrofonen stängs av när man fäller upp den är mycket praktisk.

Sennheiser har även flyttat upp volymkontrollen till sidan av den högra kåpan så man slipper en "knopp" mitt i sladden. Vilket jag har funnit väldigt praktiskt.

Jag läste även i en tråd att en medlem hade problem med att sladden "krullade" sig för honom. Ett i-landsproblem inte jag märkt av. Men jag kan tänka mig att det kan vara lite problematiskt ifall man lägger sin armar på sladden. Men sen å andra sidan, vilken sladd krullar sig inte man gör på detta viset? (Det var en retorisk fråga. Jag är fullt medveten om att sladdar klädda med en strumpa är "krullskyddade"). Eftersom jag inte haft lurarna allt för länge, kan jag inte avgöra om det är ett problem med att "kuddarna" inte går att byta ut i kåporna eller på huvudbandet.

För att sammanfatta det hela; Så är jag mycket nöjd med mina lurar. För mig är de öppna kåporna att föredra och jag eller andra upplever inte att ljud som läcker till mikrofonen är ett problem. Ljudet är bra i allt från spel till film och musik. Lurarna täcker öronen helt utan att ligga emot och är bekväma att ha på sig, även under långa perioder. Mikrofonens funktion att stänga av sig när den är uppfälld och ljudkontrollen på sidan av den högra kåpan är mycket välkommet, användbart och praktiskt. Funktioner som fler tillverkare borde ta efter. Kvalitén känns gedigen och smärtan av det höga priset har dankats av.

- Att tänka på:

 • Ljud läcker in och ut, även till mikrofonen om den är aktiv. (PC 350 kanske är något att titta på om man finner detta till att vara ett problem, dock så saknar den vissa funktionaliteter som 360 har).

 • Problematiskt att dricka och äta med mikrofonen nedfälld. Speciellt jobbigt att tänka på om man som jag går från en bordsmikrofon.

 • Kuddarna i kåporna och på huvudbandet är ej utbytbara. Fast med en garanti på 2 år tror jag inte detta kommer vara ett problem. (Såvida man inte misshandlar dom och ska halsa det sista ur mjölkpaketet, missbedömer och häller utanför längst med ansiktet, på lurarna, nacken och innanför kläderna).

 • Sladden är 3 meter lång så man bör vara observant så att man inte kör över den med sin billiga, gaspacknings-fallerande XXXLutz-kontorsstol.

 • Mikrofonen fungerar inte i uppfällt läge.

 • Det kanske kan behövas ett lite kraftfullare ljudkort än det som sitter integrerat eller en DAC (speciellt för de med laptops) om man vill uppnå lurarnas potential. Vilket jag försöker ta reda på i denna tråden.

 • De stavar "Game" med en 4:a -> "G4ME. Vilket står skrivet i liten text på roten av huvudbandet.

Vill man unna sig ett par riktigt bra Hörlurar till allt vad datorn har att erbjuda och man är införstådd med "bristerna", kan jag inte mer än att rekommendera dessa utifrån mitt tycke och tidigare erfarenheter

Sweclockers egna recension: http://www.sweclockers.com/recension/13420-corsair-hs1-sennhe...

EDIT:

Skrivet av Sinner83:

Jag mailade Sennheiser häromdan om kuddarna i kåporna och jag fick detta svar.

PC 360 har en löstagbar muffring vilket kommer underlätta rengöring av dessa.
Dammsug eller med en fuktig trasa, milt rengöringsmedel ka också funka

Dom sitter rätt hårt men bara med clips, och om du inte blir nöjd med endast rengöring kan du beställa helt nya
muffkransar till dom via Headparts.se och sen maila kundservice där.

Skrivet av SuperRikard:

Jaså? Det var helt klart intressant! Gick efter hur de såg ut och det faktum att i Sweclockers recension skriver de under "Nackdelar" - "Fastmonterade kuddar och mikrofon". Hur är det med kudden på huvudbandet, koll på det? Vill inte sitta här och "prova" ifall jag sabbar något

// MVH Rikard

Permalänk
Medlem

Prova med det integrerade först och se vad du tycker, det går ju alltid komplettera senare om du känner för det. Lurarna verkar vara ganska känsliga i alla fall så de behöver nog ingen kraftig förstärkare. Någon DSP som gör stereo- och 5.1-källor mer hörlursvänliga kan vara ett stort plus, särskilt till film. Det integrerade ljudkortet verkar ha en sådan teknik från DTS, Asus ljudkort har motsvarande teknik från Dolby och Creative en motsvarande egenutvecklad teknik.

Permalänk
Medlem

Tackar för svar Men med min bristfälliga erfarenhet i området låter allt bättre redan nu. Det jag vill kunna uppnå är lurarnas potential. Sen är jag nog inte med på noterna av vad du förklarar. Vad är en DSP, hur fungerar det och hur använder jag det?

Permalänk
Medlem

DSP (digital signal processing) är digital signalbehandling. Få ljudsignaler är anpassade för att avlyssnas i hörlurar, om man vill höra vad som är möjligt med hörlursåtergivning kan man lyssna till en konsthuvudinspelning. Det finns olika tekniker som har som mål att förbättra hörlursåtergivning från olika källor. Här beskriver Dolby sin teknik Dolby Headphone:

http://www.dolby.com/consumer/understand/enhancement/dolby-he...

Här kan du läsa om känslighet och impedans hos hörlurar:
http://nwavguy.blogspot.com/2011/02/headphone-amp-impedance.h...
http://nwavguy.blogspot.com/2011/02/gain-and-headphone-ampsda...

Permalänk

Bra val av headset, tror att dom är bra mycket än Steelseries headset.

Ljudkort tycker jag är väldigt viktigt. Ljudkort vs extern Dac, ingen aning om vad som är bäst.

2 berömda ljudkort är Asus Xonar DX och Asus Xonar ST/STX

Permalänk
Medlem

Jag har försökt söka information om detta nu igen. Har suttit rätt länge med det och hittar väldigt lite information. Därför vänder jag mig åter till er

Sitter i skrivande stund med (signatur):

Citat:

|Antec P280|Asus P8Z77-V Deluxe|Corsair AX 850W|Intel Core i7-3770K|Corsair H100|Crucial BallistiX Tactical Kit 2x8GB CL8|Asus GeForce GTX 680 DirectCU II TOP|OCZ Vertex 4 256GB|WD Caviar Black SATA II 2TB x2|WD Caviar Black SATA III 1TB|Samsung 22x DVDRW|BenQ XL2420T 24"|Sennheiser PC360 G4me|Ducky SHINE MX-Brown|Ducky Wrist Rest|Logitech® G500|SteelSeries 4HD|Netgear WNDR3800|

Jag blev besviken på det integrerade ljudet och då gick jag från en antik dator, fast den hade ett extra nyare ljudkort från Creative. Ett kort som kostade runt 200 kr när det köptes. Det lät bättre än detta. Så frågan är inte längre om jag borde skaffa ett ljudkort, utan vilket.

Jag har försökt läsa på som en dåre och hittar inte riktigt den informationen jag söker. Jag vill veta om ljudkortet jag ska köpa behöver en integrerad hörlursförstärkare eller inte för att driva dessa lurarna. Frågan känns rätt viktig eftersom prisskillnaden mellan de olika ljudkorten är stor.

http://en-de.sennheiser.com/pc-360 under fliken "Technical Data" kan man läsa mer om detaljerna om lurarna. Impedance för dessa är 50 Ω. Vet inte om jag förstått det rätt med att man då inte skulle behöva en integrerad hörlursförstärkare?

Jag har kollat på dessa ljudkort hos Inet
Räcker det med ett Asus Xonar DX vore det toppen. Känns lite skumt att lägga mer pengar på ett ljudkort än själva headsetet. Jag kommer bara använda headsetet till datorn, så en massa extra lull-lull funktioner är inte nödvändiga för min del. Vill bara ha så bra ljud i mina lurar som möjligt. De två dyraste korten från Asus har inbyggda hörlursförstärkare, men som sagt är jag osäker på om det behövs för mina. Vill ju inte punga ut det dubbla om jag inte behöver det.

// Rikard

Permalänk
Medlem

Ett billigare alternativ är ASUS Xonar DGX.

Permalänk
Medlem

Har samma lurar som du, och kände samma sak angående att göra dom rättvisa.

Läste på en hel del angående ljudkort, mkt på http://www.head-fi.org vilket ska va en seriös o bra sida.

Kom själv fram till att Asus Xonar DG som har innbyggd hörlursförstärkare är bästa valet om du bara ska driva hörlurar med det.

Finns många trådar om du söker på Xonar DG t.ex. http://www.head-fi.org/t/592125/titanium-vs-dx-vs-dg-new-soun...

Är själv sjukt nöjd med PC360 + Xonar DG, basen fick ordentligt tryck o Dolby Headphones är grymt.

Sen att Xonar DG bara kostar kring 300kr gör det ännu bättre

Edit. På Asus ljudkort lägger dom på ett X på slutet om det är ett pci-e kort. T.ex. Xonar DG = PCI, Xonar DGX = PCI-E.
Samma kort, olika interface

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kraeshok:

Ett billigare alternativ är ASUS Xonar DGX.

Tack, de såg intressanta ut. Lurarna har "Sound pressure level (SPL) 112 dB" och ljudkortet har:
Ljudprestanda Signal-brusförhållande i utsignal (a-viktat) (frontpanelens utgång): 105 dB
Signal-brusförhållande i insignal (a-viktat): 103 dB
Jag vet inte om de är relaterade till varandra eller om det har någon betydelse.

Skrivet av Lill-Erik:

Har samma lurar som du, och kände samma sak angående att göra dom rättvisa.

Läste på en hel del angående ljudkort, mkt på http://www.head-fi.org vilket ska va en seriös o bra sida.

Kom själv fram till att Asus Xonar DG som har innbyggd hörlursförstärkare är bästa valet om du bara ska driva hörlurar med det.

Finns många trådar om du söker på Xonar DG t.ex. http://www.head-fi.org/t/592125/titanium-vs-dx-vs-dg-new-soun...

Är själv sjukt nöjd med PC360 + Xonar DG, basen fick ordentligt tryck o Dolby Headphones är grymt.

Sen att Xonar DG bara kostar kring 300kr gör det ännu bättre

Jag antar att Asus Xonar DGX är PCI-e versionen av Asus Xonar DG. Mitt moderkort har endast PCIe platser. Det är helt klart intressant! Ska se om jag inte hittar lite information på head-fi också. Men det verkar som detta är ljudkortet för mig också. Har du någon koll angående det jag skrev överst i detta svaret om SPL?

Man kan undra vad man får för de extra pengarna i ett Xonar DX när de också saknar en hörlursförstärkare i jämförelse med DGX. Är det bara 7.1 över 5.1?

Permalänk
Medlem

Nu vet jag inte hur pass audiofiliga dom där lurarna är, men iom att du ska gejma så skulle jag rekommendera ett riktigt ljudkort istället för en extern stärkare med egen DAC. Och då du vill kunna trycka på ordentligt med bas utan att det börjar dista när det pangar på ordentligt i spelen så borde du skaffa ett ljudkort med inbyggd hörlursstärkare. Jag kör på ett Asus Xonar Essence STX och är skitnöjd. Var som natt och dag jämfört med inbyggda ljudkortet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lill-Erik:

Har samma lurar som du, och kände samma sak angående att göra dom rättvisa.

Läste på en hel del angående ljudkort, mkt på http://www.head-fi.org vilket ska va en seriös o bra sida.

Kom själv fram till att Asus Xonar DG som har innbyggd hörlursförstärkare är bästa valet om du bara ska driva hörlurar med det.

Finns många trådar om du söker på Xonar DG t.ex. http://www.head-fi.org/t/592125/titanium-vs-dx-vs-dg-new-soun...

Är själv sjukt nöjd med PC360 + Xonar DG, basen fick ordentligt tryck o Dolby Headphones är grymt.

Sen att Xonar DG bara kostar kring 300kr gör det ännu bättre

Edit. På Asus ljudkort lägger dom på ett X på slutet om det är ett pci-e kort. T.ex. Xonar DG = PCI, Xonar DGX = PCI-E.
Samma kort, olika interface

Har också tänkt att skaffa ett ljudkort till mina Sennheiser 360, dom du skriver om är det vad man behöver för att enbart driva headset?
Blir dom som kostar lite mera, runt 800-1500kr overkill om man enbart ska driva ett headset?

Permalänk
Medlem
Skrivet av SuperRikard:

Tack, de såg intressanta ut. Lurarna har "Sound pressure level (SPL) 112 dB" och ljudkortet har:
Ljudprestanda Signal-brusförhållande i utsignal (a-viktat) (frontpanelens utgång): 105 dB
Signal-brusförhållande i insignal (a-viktat): 103 dB
Jag vet inte om de är relaterade till varandra eller om det har någon betydelse.

Jag antar att Asus Xonar DGX är PCI-e versionen av Asus Xonar DG. Mitt moderkort har endast PCIe platser. Det är helt klart intressant! Ska se om jag inte hittar lite information på head-fi också. Men det verkar som detta är ljudkortet för mig också. Har du någon koll angående det jag skrev överst i detta svaret om SPL?

Man kan undra vad man får för de extra pengarna i ett Xonar DX när de också saknar en hörlursförstärkare i jämförelse med DGX. Är det bara 7.1 över 5.1?

Kan tyvär inte förklara dom olika uttrycken men dom har med ljudkvalitet och signalkvalitet o göra. Dom ska inte ha någon betydelse för varandra utan när du jämför ljudkort mot ljudkort och hörlurar mot hörlurar vad jag kan förstå.

Precis DGX är samma kort som DG.

Hmm, DX har 7.1 och en bättre DAC som klarar av up till 192KHz bitrate vilket är blueray kvalitet.
DGX klarar av upp till 96KHz.

44.1KHz är vad du får från en CD.

Hoppas nånting av det jag skriver går att förstå

Permalänk
Medlem

Asus Xonar DXG har en inbyggd hörlusförstärkare vilket är något du ska kolla efter, förstärkaren ger lurarna mer ström vilket låter dem prestera till 100%. Självklart måste dyrare ljudkort låta bättre(hoppas jag verkligen) men jag tror inte du kan få ett bättre kort för hörlurar än Xonar DXG för 350kr http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/152604-asus_xonar_dgx

Permalänk
Medlem

SuperRikard, jag var i exakt samma situation som dig för ungefär 4 månader sedan när jag hade köpt mitt par av Sennheiser pc360.

Funderade starkt på att köpa Xonar ljudkortet, eftersom jag visste att moderkortens egna ljudkort var kassa.

Men då hittade jag på inet att steelseries hade ett USB ljudkort för bara 350kr, så jag tänkte att det var värt att chansa, och shit vilken skillnad det var på ljudet gentemot moderkortets ljudkort efter lite pillande i mjukvaran och Equlizern. Och jag är ändå riktigt kräsen när det gäller ljud. Det kanske bara är slumpen men dom hörlurarna och det ljudkortet är en riktigt bra kombo tillsammans.

Så det vill jag bara passa på att tipsa dig om. Du verkar ju ändå vara ute efter ett ekonomiskt alternativ, så det kanske är nått för dig.
https://www.inet.se/produkt/6303948/steelseries-siberia-usb-s...

Permalänk
Medlem
Skrivet av SuperRikard:

[*]Kuddarna i kåporna och på huvudbandet är ej utbytbara. Fast med en garanti på 2 år tror jag inte detta kommer vara ett problem. (Såvida man inte misshandlar dom och ska halsa det sista ur mjölkpaketet, missbedömer och häller utanför längst med ansiktet, på lurarna, nacken och innanför kläderna).
// MVH Rikard

Jag mailade Sennheiser häromdan om kuddarna i kåporna och jag fick detta svar.

PC 360 har en löstagbar muffring vilket kommer underlätta rengöring av dessa.
Dammsug eller med en fuktig trasa, milt rengöringsmedel ka också funka

Dom sitter rätt hårt men bara med clips, och om du inte blir nöjd med endast rengöring kan du beställa helt nya
muffkransar till dom via Headparts.se och sen maila kundservice där.

Permalänk
Medlem

Sitter med samma headset, stortrivs med det!

Synd nog så kommer inte jag och Asus egna ljudkort överens alls, bara strul och problem där.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SuperRikard:

Mini-Recension av PC 360:
För de som tittade in i tråden pga. lurarna och själva är intresserade av ett par; Så kan jag dela med mig av min egna uppfattning.

Lurarna sitter väldigt bra, väger lite och de stora öron-kåporna täcker öronen väl och är bekväma att ha på sig, även under lång tid. Utifrån mitt tycke tycker jag de låter väldigt bra.
Men de öppna kåpornas fördel med att ge en bättre ljudbild och inte skapa en sauna för öronen. Kanske är det som är avgörande för somliga inför valet av dessa. I och med denna konstruktion så läcker gärna ljudet ut och även in. Vilket kanske inte är så uppskattat för de som befinner sig i närheten eller för de som vill stänga ute bakgrundsljud.

En del ljud läcker även igenom till mikrofonen. Detta för mig är inget problem. Jag tror inte heller de på andra sidan av VoIP programmet stör sig speciellt mycket av det heller, om de ens tänker på det (såvida man inte dunkar hög musik i lurarna samtidigt eller spelar Rebecca Black lite diskret).
Själv sitter jag oftast med Ventrilo och använder mig av funktionen som tillåter att mikrofonen aktiveras när man pratar och är stäng där emellan. Har man "känsligheten" inställd korrekt fungerar detta mycket bra, utan att klippa när man pratar eller att den aktiveras av ljudet från lurarna. Detta sannolikt pga. att mikrofonen är riktad. Mikrofonen är dock ställbar och går att vrida och böja på.
Så jag föreslår att man inte smygtittar på "My little Pony - Friendship is Magic" eller dylikt med mikrofonen nedfälld utifall man råkar hosta till eller harkla sig, varpå mikrofonen aktiveras och ljud läcker igenom. Detta kan leda till obehagliga upplevelser. Så funktionen med att mikrofonen stängs av när man fäller upp den är mycket praktisk.

Sennheiser har även flyttat upp volymkontrollen till sidan av den högra kåpan så man slipper en "knopp" mitt i sladden. Vilket jag har funnit väldigt praktiskt.

Jag läste även i en tråd att en medlem hade problem med att sladden "krullade" sig för honom. Ett i-landsproblem inte jag märkt av. Men jag kan tänka mig att det kan vara lite problematiskt ifall man lägger sin armar på sladden. Men sen å andra sidan, vilken sladd krullar sig inte man gör på detta viset? (Det var en retorisk fråga. Jag är fullt medveten om att sladdar klädda med en strumpa är "krullskyddade"). Eftersom jag inte haft lurarna allt för länge, kan jag inte avgöra om det är ett problem med att "kuddarna" inte går att byta ut i kåporna eller på huvudbandet.

För att sammanfatta det hela; Så är jag mycket nöjd med mina lurar. För mig är de öppna kåporna att föredra och jag eller andra upplever inte att ljud som läcker till mikrofonen är ett problem. Ljudet är bra i allt från spel till film och musik. Lurarna täcker öronen helt utan att ligga emot och är bekväma att ha på sig, även under långa perioder. Mikrofonens funktion att stänga av sig när den är uppfälld och ljudkontrollen på sidan av den högra kåpan är mycket välkommet, användbart och praktiskt. Funktioner som fler tillverkare borde ta efter. Kvalitén känns gedigen och smärtan av det höga priset har dankats av.

- Att tänka på:

 • Ljud läcker in och ut, även till mikrofonen om den är aktiv. (PC 350 kanske är något att titta på om man finner detta till att vara ett problem, dock så saknar den vissa funktionaliteter som 360 har).

 • Problematiskt att dricka och äta med mikrofonen nedfälld. Speciellt jobbigt att tänka på om man som jag går från en bordsmikrofon.

 • Kuddarna i kåporna och på huvudbandet är ej utbytbara. Fast med en garanti på 2 år tror jag inte detta kommer vara ett problem. (Såvida man inte misshandlar dom och ska halsa det sista ur mjölkpaketet, missbedömer och häller utanför längst med ansiktet, på lurarna, nacken och innanför kläderna).

 • Sladden är 3 meter lång så man bör vara observant så att man inte kör över den med sin billiga, gaspacknings-fallerande XXXLutz-kontorsstol.

 • Mikrofonen fungerar inte i uppfällt läge.

 • Det kanske kan behövas ett lite kraftfullare ljudkort än det som sitter integrerat eller en DAC (speciellt för de med laptops) om man vill uppnå lurarnas potential. Vilket jag försöker ta reda på i denna tråden.

 • De stavar "Game" med en 4:a -> "G4ME. Vilket står skrivet i liten text på roten av huvudbandet.

Vill man unna sig ett par riktigt bra Hörlurar till allt vad datorn har att erbjuda och man är införstådd med "bristerna", kan jag inte mer än att rekommendera dessa utifrån mitt tycke och tidigare erfarenheter

Sweclockers egna recension: http://www.sweclockers.com/recension/13420-corsair-hs1-sennhe...

// MVH Rikard

Tjenare vad är skillnaden mellan 360 g4me och de utan "g4me"?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Geffel:

Har också tänkt att skaffa ett ljudkort till mina Sennheiser 360, dom du skriver om är det vad man behöver för att enbart driva headset?
Blir dom som kostar lite mera, runt 800-1500kr overkill om man enbart ska driva ett headset?

Lite det jag själv fiskar efter

Skrivet av Lill-Erik:

Hmm, DX har 7.1 och en bättre DAC som klarar av up till 192KHz bitrate vilket är blueray kvalitet.
DGX klarar av upp till 96KHz.

44.1KHz är vad du får från en CD.

Vill man inte åt så bra kvalité som möjligt? Dvs. Blueray kvalité?

Skrivet av Cruentusa:

Asus Xonar DXG har en inbyggd hörlusförstärkare vilket är något du ska kolla efter, förstärkaren ger lurarna mer ström vilket låter dem prestera till 100%. Självklart måste dyrare ljudkort låta bättre(hoppas jag verkligen) men jag tror inte du kan få ett bättre kort för hörlurar än Xonar DXG för 350kr http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/152604-asus_xonar_dgx

Nej, om man jämför med de andra ljudkortet och vad man verkar få för pengarna ser det inte dyrt ut. Man vill inte spendera mer än man behöver.

Skrivet av vikham:

SuperRikard, jag var i exakt samma situation som dig för ungefär 4 månader sedan när jag hade köpt mitt par av Sennheiser pc360.

Funderade starkt på att köpa Xonar ljudkortet, eftersom jag visste att moderkortens egna ljudkort var kassa.

Men då hittade jag på inet att steelseries hade ett USB ljudkort för bara 350kr, så jag tänkte att det var värt att chansa, och shit vilken skillnad det var på ljudet gentemot moderkortets ljudkort efter lite pillande i mjukvaran och Equlizern. Och jag är ändå riktigt kräsen när det gäller ljud. Det kanske bara är slumpen men dom hörlurarna och det ljudkortet är en riktigt bra kombo tillsammans.

Så det vill jag bara passa på att tipsa dig om. Du verkar ju ändå vara ute efter ett ekonomiskt alternativ, så det kanske är nått för dig.
https://www.inet.se/produkt/6303948/steelseries-siberia-usb-s...

Jag är ute efter det alternativ som är bäst för mina behov och kostar det mindre är det inget som skadar Har också hört (och märkt själv) att ljudet är som natt och dag mellan ett integrerat ljudkort och ett separat, speciellt när man har ett par finare lurar. Är nog dock mer intresserad i nuläget av ett PCIe kort än något externt. Lurarna stänger av mikrofonen automatiskt när du fäller upp den och har en bra volymratt, så de extra funktionerna på USB-ljudkortet kommer inte behövas. Behöver jag muta ljudet tar jag bara av lurarna från skallen Har märkt att jag under det gångna året inte behövt koppla in högtalarna en enda gång. Så i det fall jag behöver det, överlever jag nog om jag måste greja runt bakom datorn Fast jag har ju i och för sig portar på framsidan av chassit också Men ditt alternativ är helt klart nämnvärt

Skrivet av Sinner83:

Jag mailade Sennheiser häromdan om kuddarna i kåporna och jag fick detta svar.

PC 360 har en löstagbar muffring vilket kommer underlätta rengöring av dessa.
Dammsug eller med en fuktig trasa, milt rengöringsmedel ka också funka

Dom sitter rätt hårt men bara med clips, och om du inte blir nöjd med endast rengöring kan du beställa helt nya
muffkransar till dom via Headparts.se och sen maila kundservice där.

Jaså? Det var helt klart intressant! Gick efter hur de såg ut och det faktum att i Sweclockers recension skriver de under "Nackdelar" - "Fastmonterade kuddar och mikrofon". Hur är det med kudden på huvudbandet, koll på det? Vill inte sitta här och "prova" ifall jag sabbar något

Skrivet av DragonRapide:

Tjenare vad är skillnaden mellan 360 g4me och de utan "g4me"?

Att de utan "G4ME" inte existerar Såvitt jag vet och enligt http://www.prisjakt.nu/ & Sennheisers hemsida, finns där bara en modell - "PC 360 G4ME".

Permalänk
Medlem

Hittade ett ljudkort hemma här som vi hade haft i en gammal dator som har några år på nacken (dyrt för sin tid) och när jag fick in det i datorn så kunde helt klart höra skillnad på ljud.
Basen blev djupare och man kan skruva upp den riktigt mycket! så blev även resten utav registret mycket klarare.
Micken blev det även lite bättre ljud på, polarna på skype sa att dom kunde höra skillnad på min röst.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SuperRikard:

Lite det jag själv fiskar efter

Vill man inte åt så bra kvalité som möjligt? Dvs. Blueray kvalité?

Nej, om man jämför med de andra ljudkortet och vad man verkar få för pengarna ser det inte dyrt ut. Man vill inte spendera mer än man behöver.

Jag är ute efter det alternativ som är bäst för mina behov och kostar det mindre är det inget som skadar Har också hört (och märkt själv) att ljudet är som natt och dag mellan ett integrerat ljudkort och ett separat, speciellt när man har ett par finare lurar. Är nog dock mer intresserad i nuläget av ett PCIe kort än något externt. Lurarna stänger av mikrofonen automatiskt när du fäller upp den och har en bra volymratt, så de extra funktionerna på USB-ljudkortet kommer inte behövas. Behöver jag muta ljudet tar jag bara av lurarna från skallen Har märkt att jag under det gångna året inte behövt koppla in högtalarna en enda gång. Så i det fall jag behöver det, överlever jag nog om jag måste greja runt bakom datorn Fast jag har ju i och för sig portar på framsidan av chassit också Men ditt alternativ är helt klart nämnvärt

Jaså? Det var helt klart intressant! Gick efter hur de såg ut och det faktum att i Sweclockers recension skriver de under "Nackdelar" - "Fastmonterade kuddar och mikrofon". Hur är det med kudden på huvudbandet, koll på det? Vill inte sitta här och "prova" ifall jag sabbar något

Att de utan "G4ME" inte existerar Såvitt jag vet och enligt http://www.prisjakt.nu/ & Sennheisers hemsida, finns där bara en modell - "PC 360 G4ME".

96KHz DAC räcker långt och väl åt stereo-hörlurar. Stereo har 22,050 Hz per kanal, alltså sammanlagt 44100 Hz. Hörlurarna klarar 15 – 28,000 Hz, men vanligt ljud inom musik, film och spel övergår oftast inte 12000 Hz (om du lyssnar på högre toner 10-12KHz+ så förstår du varför rätt snabbt).
http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_frequency

Permalänk
Medlem

Har själv de hörlurarna och förra vintern så köpte jag ett ljudkort för att kolla ifall ljudet blev mycket bättre. Jag köpte ett Asus Xonar Essence och märkte knappt någon skillnad. Skillnaden fanns men den var inte värd pengarna (800kr begagnat). Använder nu det integrerade ljudkortet och är nöjd.

Riktigt grymma hörlurar btw

Permalänk
Hedersmedlem

Kör själv med PC360 och ett Xonar DX, och kan inte annat än att rekommendera kombon. DGX funkar säkert också bra.

Permalänk
Medlem

Xonar DX är vad du ska ha. Använder det tillsammans med Sennheiser HD558, ljusår bättre än det integrerade. Har för mig Asus Xonar DX kan driva lurar som kräver upp till 50 ohm och mina kräver runt 10 så jag kan spela rätt högt.

Det där med CD och blue-ray kvalitet kvittar, spel har MYCKET mer komprimerat ljud än cd t ex. Och använder du Spotify kommer du inte ens i närheten.