OCZ Solid 3 1.5G

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

OCZ Solid 3 1.5G

Hej!
Köpte idag en OCZ Solid 3 och har uppdaterat till senaste firmware. Problemet är att den kör i 1.5G när mina andra diskar kör i 3G. Detta visas när datorn botar och man kollar i ACHI.
Har provat byta sataport och satasladd men det ändras inte.
Moderkortet är gigabyte GA-MA785GM-US2H och har alla senaste drivruntiner.

Tacksam för snabb hjälp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Har du gjort prestandatest på disken som bekräftar 1.5Gbps?

Edit: det kan faktiskt rapporteras fel, därför jag frågar.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av TiasE:

Har du gjort prestandatest på disken som bekräftar 1.5Gbps?

Edit: det kan faktiskt rapporteras fel, därför jag frågar.

http://imageshack.us/photo/my-images/508/asssdbenchoczsolid3sata.png/

Det är vad jag får fram. Ganska dåligt resultat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Det var ju ganska dåligt ja.
Visade den 3 Gbps innan du uppdaterade Firmware eller tänkte du inte på det då?

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Jan 2003

Testa windows egna drivrutiner och se om du får bättre resultat. bara att ta avinstallera i enhetshanteraren och kryssa i ta bort drivrutinen och starta om och köra om testet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2005

Resultatet visar tydligt att disken inte går i Sata 1,5gbit/s, i så fall borde du inte fått mer än ca 140mb/s som toppfart. Sedan så bör man testa med atto om man vill veta var den övre gränsen går.

Edit: Om man jämför med vad ocz själva säger om disken så presterar den bra:

http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Solid3_Product_s...

Det enda som ligger lite lågt är 4k-64thrd write.

En ssd som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd. AS-SSD använder data som inte går att komprimera och ger då sämsta möjliga resultat, ATTO använder data som är lätt att komprimera och ger bästa möjliga resultat. Eftersom program/os/spel ofta går att komprimera någorlunda bra så hamnar den verkliga prestandan någonstans mellan dessa resultat vid normal användning.