bygga en backplate / bakplåt för moderkort

Permalänk

bygga en backplate / bakplåt för moderkort

Hej!

Köpte ett begagnat moderkort utan backplate! :/
Surt, jag tänker mest på eventuellt damm kan komma in.
Modellen är Asus Crosshair IV och nu har jag lite funderingar innan själva bygget är på gång:

Har hört om något som kallas "modders mesh" vad är det, nåt slags nät man kan bygga i? Nån som provat och var hittar jag sånt?

Min första plan är att ta vad jag har tillgängligt fån modellbygge, dvs plastic card. Har skurit/knäckt till en bit i förhoppningsvs rätt storlek, men det är attans massa hål och skåror som ska in, lite knepigt att få hålen rätt, någon som har erfarenhet av detta?

Sen min sista fråga, måste hitta en bra bild på orginal backplaten, är det någon som har ett likadant kort och skulle kunna ta en bild på backplaten, eller har en bra att länka till? Det är fråmst höjden på hålen som bekymmrar mig.

Tack så länge!
//bokis

Permalänk
Proffsmoddare

Antar du menar io-plåten?

Permalänk

Heter den så också? Det visste jag ej, man lär sig nåt nytt varje dag!

Permalänk

Håller på och pappslöjdar en dummy först, för att sen skära ut den i plast. Återkommer.

Permalänk
Medlem

bakplåte och i/o-plåt är olika saker, det du antagligen menar är i/o-plåt som är vid alla kontakter bakplåten sitter på baksidan av processorsockeln för att ge stöd för kylaren så inte moderkortet knäcks

men det borde inte vara några problem att göra själv. bara du måttar någorlunda. materialval spelar ju egentligen ingen roll, en pappskiva skulle nog fungerat det med

Permalänk
Medlem

Jag använde en bit kartong som jag skar till och tejpade med svart eltejp för att den inte skulle gå sönder, funkar bra på min serverburk

Permalänk

Hej!

Tackar för de glada tillropen!

En massa pappslöjdande och inpassande senare (tror jag gjort 3 i vanlig papp och 2 i hårdpapp). Testade, scannade, flyttade i illustrator, skrev ut osv. Ett bekymmer är att papp är lite flexande och stretchande, speciellt när jag limmade den på hårdpapp.

Men till slut var det dags att göra en i plast. Som bonus så gjorde jag den i hållarplasten från ett par Fox DH/MX benskydd.

Återstår hur pass (hehe) bra den passar i lådan (som jag fortfarande väntar på).