Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ljusvattnet
Registrerad
Sep 2003

DIR-655 HW/ver. B1 Långsam

Hej!

Jag har just inskaffat en ny router, DIR-655 HW/ver. B1.
Tidigare har jag haft en DIR-635 som tyvärr fick någon form av kortslutning när antennkabeln från dreamboxen snuddade i den.... ibland har man otur!

Jag köpte i alla fall DIR-655. Men oj så mycket bekymmer jag haft med torrents vs. långsamt internet (har 100/100 statiskt IP RiksNet)

När jag startar en torrent (som jag vet har mycket seeders) tickar nedladdningshastigheten sakta men säkert upp till ca 10mb/s..(TRÅDBURET!) men efter några sekunder börjar den lika sakta men säkert sjunka varefter den stannar vid ca 3mb/s.
I samma veva börjar det i det närmaste inte gå att surfa på internet på min bärbara dator! (samma händer för tjejens bärbara).

Jag har testat en hel drös med saker;
*Uppgraderat firmware från en tysk sida till 2.01. (ingen skillnad)
*Stängt av Windowsbrandväggen helt (ingen skillnad)
*Ställt in uTorrent på olika sätt
-Inaktiverat DHT (vilket verkar göra att jag får en något BÄTTRE nedladdningshastighet men ingen skillnad vad gäller surfhastighet på bärbara)
-Avaktiverat UPnP/NAT-PMP och öppnat port i routern istället. ( ingen skillnad)
-Minskat net.max_halfopen till 2.. (ingen aning vad som händer men läste det någonstans) Ingen skillnad.
-Minskat totala antalet connections i olika steg. Vid ca 20 max connections börjar det gå surfa!!!! (FUNGERAR! men ej önskvärt!!!)
*Mixtrat med ALLA inställningar i routern.
Vad som verkar fungera här är att ställa in Manual Uplink Speed till 2048. Men det är ju inte heller önskvärt eftersom man begränsar väl linan till 2mb/s? eller? Min nedladdningshastighet sjönk iaf till 2mb/s. Det gick fortfarande surfa!
- Har testat stänga av SPI, UPnP m.m. men ingen skillnad.

Är det någon som haft liknande problem??

Skulle vara tacksam för svar.

Har googlat runt och kikat här på SweCl men inget har tyvärr varit till hjälp..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ljusvattnet
Registrerad
Sep 2003

Vad som skall tilläggas är att med min förra router (DIR-635) kunde jag utan problem tanka 10mb/s och samtidigt surfa utan några problem.

Har även kollat upp att det även blir problem med hastigheten över det lokala nätverket då jag laddar hem... Streamar en film från "Media-servern" (där jag laddar hem med uTorrent). Streamningen börjar hacka och låser sig till slut när nedladdningshastigheten sjunker på uTorrent.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ronneby (Den sämre delen)
Registrerad
Jul 2001

NAT Endpoint Filtering testat o krabba med de inställningarna ? jag har en dir-615 som inte riktigt går med på utgående då hälften av de blockas trots portar etc är konfade som de ska. Provat om det funkar om du lägger dej i DMZ ?

Är man rädd för vargen.Har man inget i skogen att göra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ljusvattnet
Registrerad
Sep 2003

Icket, men nu har jag det! Klickade i independent på både TCP och UTP. I samma veva la jag till så att mediaservern blev DMZ.. men det hela renderade i att det hellre gick ännu långsammare att ladda ner...

Ytterligare tillägg:
Det har inte med det trådlösa att göra när det går långsamt att surfa. Har även testat med TRÅDBURET och surfhastigheten där är detsamma... urkass.. man har tur om man får fram google.se!

Bryter ju snart ihop...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Avesta
Registrerad
Mar 2004
Skrivet av Viklundarn:

Icket, men nu har jag det! Klickade i independent på både TCP och UTP. I samma veva la jag till så att mediaservern blev DMZ.. men det hela renderade i att det hellre gick ännu långsammare att ladda ner...

Ytterligare tillägg:
Det har inte med det trådlösa att göra när det går långsamt att surfa. Har även testat med TRÅDBURET och surfhastigheten där är detsamma... urkass.. man har tur om man får fram google.se!

Bryter ju snart ihop...

Låter som du fått ett måndagsexemplar =/

Poop!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2004

Varför satte du inte manual uplink speed till någonting som matchar din anslutning?
Jag hade tidigare problem med att Automatic Uplink Speed trodde att jag hade en långsammare anslutning än vad jag faktiskt har så jag har satt min manuellt till ~100mbit.

Cooler Master HAF 832 | Corsair 650HX | ASUS P7P55D-E PRO | Intel core i5 750@3.71 | Noctua NH-D14 | Corsair XMS3 DDR3 4x2GB | Sapphire hd5870 Vapor-X | Intel X25-M G2 80GB | Nuforce µDAC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ljusvattnet
Registrerad
Sep 2003

Jag har testat att ställa in på 100 000 kbps men får då ett felmeddelande: "Max transmission rate should be between 20kbps and 2Mbps, invlusive."

För att jag ska över huvud taget kunna ställa in Manual Uplink Speed så måste jag klicka i Enable Traffic Shaping... Förstår egentligen ingeting av vad dom dära inställningarna är bra för men...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Dec 2006

Har just nu samma fel som dig, samma modell.

Saken blir inte bättre när man ser att D-Links support för hemanvändare inte "fungerar", medan företagssidan fungerar.

Börjar själv bli tokig på detta, efter omstart av routern fungerar det lite ett litet tag, sen faller det igen.
Har 3st användare i mitt nätverk, när vi spelar/laddar samtidigt dör routern helt, varav vi får vänta ca 1min tills routern får liv igen.

Har helt klart tappat förtroendet för D-Link pga denna router.

Canon 70D | 2x Dell Ultrasharp 24" | i7 3770k | 16B | GTX 780

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fjugesta
Registrerad
Aug 2005

Ja d-link har på privat sidan en del problem.
Och specielt med 655:an en del får den knappt och fungera att kolla email med medans andra (som jag) kör 2-300GB upp o ner i veckan 24/7/ månad efter månad med en omstart 2-3 gånger om året.
Det verkar inte ha något som helst samband med vilken hårdvaru ver man har heller.

Sen till deras något märkliga Firmware uppdelning det finns US,EU,World varav EU får en uppdatering vartannat år world 1-2 gånger per år US har beta och så som släpps och ibland är det tätt ibland nån månad eller två immellan.

Sen är FW inte kombatibla med varandra men du kan crossflasha om man vill.
Har du en EU kan du flasha med World eller US men du kan INTE gå tillbaks till EU efter det har du flashat en EU till World kan du däremot gå till US (men igen inte tillbaks).

Sen är det problem med själva FW ibland så kan man fundera på vad fan dom tänkt med när dom släppt en "final" FW som inte ens är halvvägs till beta.
För mig har det varit att (alla EU) 1,20 funka ok 1,21 lik 1,20 men lite stabilare (dvs omstart varanan månad istället för varje månad typ) men man kunde endast spara settings en gång (alla övriga gånger gick den tillbaks till den du sparade första gången) så man var tvungen att komma ihåg allt (för mig wifi av,fast ip på lan,div port,etc) gjorde man en factory reset (på webconfig sidan) så kunde man ju börja om från början igen dvs den första sparningen fungerade men ingen efter den.

Sen var det FW 1,24 eller om det var 1,25 (alla EU) som var helt ok i hastighet och stabilitet för nätet.
MEN det gick ta mig fan inte att flytta mer än en 700mb avi fil mellan datorerna utan att du behövde starta om routern.
Och tyvärr så gick det ju inte att backa tillbaks till FW 1,20,1,21 då det finns nån jävla låsning så vart sittandes med den FW i 4-5 månader.
Tills 1,30EU kom och då funka LAN helt perfekt men googles start sida tog ca 5-6 försök innan den kom upp söka då var det 10+ (aftonbladet,expressen,etc ska vi inte tala om).
Så det vart att skifta FW fram o tillbaks (när jag var tvungen att flyta över filer till htpc) i 3-4 månader innan 1,31 kom.
Vilken jag kör på nu och den är fan helt underbar har inte behövt starta om den på evigheter.

Sen finns det dom som har exakt motsatta FW erfarenheter mot vad jag har haft dvs 1,24(25) 1,30 var himlen för dom och 1,31 1,20 funka inte alls.
Sen dom som alla FW funkar för och dom inga FW funkar för så alla vinklar utom den viktiga är ju täckta
Det enda som verkar vara samma sak inom alla användare samt routrar är att spara settings buggen på 1,21 har alla haft i övrigt så verkar det vara ett jävla lotteri

Min router hardware ver A4 kom med FW 1,20 A5 tror jag kom med 1,21 sen har jag läst att nån ver kom med 1,30.
Då du nu har B1 så är jag inte säker alls då jag endast kommer ihåg att jag sett A som bokstav.
Kolla FW på inloggnings sidan uppe till höger (men det kanske du redan visste).

Manual Uplink Speed har jag på auto nu har labbat med den med dom andra FW men aldrig fått det bättre det har endast blivit sämre och oftas MYCKET sämre.

Så här är min nu med auto på (har visserligen bara 100/10 då telia är lite dyra på 100/100)
Measured Uplink Speed : 10979 kbps

Sen kan du testa att begränsa hastigheten i µtorrent istället.
Options/bandwith/ och sen ändra global upload,download rate limit börja med en limit på 10000 (det är kB/s) (borde funka med lite högre om allt är som det ska).
Funkar inte det gå ner till 5000 sen 2000 osv för nu kan du ju köra samma limit på både up o ner.
Sen när du hittar vad som funkar prova då att öka download och se (download kan störa det med).

Men om jag skulle tipsa så om du har 1,30 prova 1,31 eller någon,några av dom nyare FW som finns nu såg jag nu när jag kollade efter länkarna.
Men aldrig i helvete att jag ger mig in i detta förbannade högst osäkra (säkert fixade ochså) FW lotteri igen.
Och NEJ det blir aldrig mer en router från D-Link trots om den var gratis för alla jävla problem,huvudvärk,etc,etc,etc,etc som uppstår när man har en D-Link router är fan inte värt det.

D-Links forum för EU FW
Hmm jag hittade nu att A och B ver har inte samma FW tydligen.
Se här för mer info

[download firmware] Firmware 2.03NA 7/07/2011
Revision Info: ¤ Address an issue with some Sony TV’s connecting to the router in n mode with security enabled.
¤ AdvanceDNS default enable.
¤ TOOLS DDNS add IPv6 DDNS.
¤ Support DNSSL (RFC6106).
¤ Support D-Link Router IPv6 Specification v1.16R.
¤ Add status IPv6 routing table.

[download firmware] Firmware 2.01NA 2/03/2011
Revision Info: ¤ Added ALG.
¤ Supports IPv6 Spec 1.12R.
[download firmware] Firmware 2.00NA 9/16/2010
Revision Info: ¤ Shipping version.

Så vad du ska välja där är ju troligen ett lotteri som sagt:)

En sak har jag dock lärt mig och det är att D-Link och logik är ju två ord som inte har nåt med varandra och göra.

Ha,ha,ha detta var ett nytt lågvatten märke till och med för dlink.
This Firmware tok my ISP-network down today and my other services behind my switch died.
THIS FIRMWARE IS A DISASTER, I HAVE NEVER GOT A FW WOH TAKE ISP DOWN !!!

ver1.34EUb05
Länk

Samma sak gäller för alla andra som har 655 problem prova nån annan FW men se upp så att du inte "fastnar på en FW som inte går att nedgradera".

Den ABSOLUT viktigaste delen i en dator är NÄTDELEN varför spara 200-300:- och ta en chans på att dina nya dator delar för x antal tusen ska hålla?????????
Den hemliga polisens anfader, Armand Jean du Plessis de Richelieu a.k.a. Cardinal-Duc de Richelieu, sa en gång så här om sitt arbete... "Ge mig sex rader skrivna av den hederligaste man som finns och jag ska hitta en förevändning i dem att hänga honom."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av grizzly666:

STOR QUOTE

Vi har någon nyare 655 modell..

Citat:

Hardware Version: B1 Firmware Version: 2.01

Fick routern med FW 2.0,(11 augusti) och "europe" FW 2.03 fungerar EJ på dessa modeller...
2.01 hittade jag på någon tysk sida, men har inte märkt någon markant skillnad.

Frågan är, vafan är det för skit vi har? Det är tydligen en modell med ny hårdvara från andra modeller av D-link... lite förvirrande.
Verkar iaf inte finnas en lösning till detta

Canon 70D | 2x Dell Ultrasharp 24" | i7 3770k | 16B | GTX 780

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fjugesta
Registrerad
Aug 2005

STOR QUOTE.
Näe tycker jag inte det är ju bara nio bokstäver

Skrivet av grizzly666:

D-Links forum för EU FW
Hmm jag hittade nu att A och B ver har inte samma FW tydligen.
Se här för mer info

[download firmware] Firmware 2.03NA 7/07/2011

Jo jag upptäckte ju det strax innan jag skulle posta att det var en annan HW&FW till b serien.
Men FW 2,03NA finns ju ute.
NA står för north america tydligen vet inte om dom ändrat från us till na.

Men på den äldre 655'an så var us den högsta FW du kunde köra på med ww sen och eu sist.
Och upgradera till us funka bra men sen var du fast där då det ej går att gå tillbaks.
Om du går till http://www.dlink.com/corporate/worldwideoffices/ så kan du välja land där.
Efter det kan du klicka på support och sen välja FTP site då kommer du till dlinks ftp site för det land du valde och det kan skilja en hel del mellan länder på vad som finns.
Sen för att komma till just dir-655 så klicka på mappen dir och sen 655 sen är det olika ibland ligger allt i den mapppen ibland utspritt i andra mappen i 655 mappen.
Samt en del länder har beta en del inte osv,osv så leta runt och se om du hittar någon nyare än 2,01.

Som det låter på dig så börjar du ju tröttna lite på skiten så kan ju kanske vara värt att testa 2,03NA FW då den hade betydligt fler fix än vad 2,01 hade innan du skickar tillbaks,soporna.
Om det nu mot förmodan inte skulle funka att uppdatera med na fw så får du ju ett felmeddelande innan själva uppdateringen börjar.

Den ABSOLUT viktigaste delen i en dator är NÄTDELEN varför spara 200-300:- och ta en chans på att dina nya dator delar för x antal tusen ska hålla?????????
Den hemliga polisens anfader, Armand Jean du Plessis de Richelieu a.k.a. Cardinal-Duc de Richelieu, sa en gång så här om sitt arbete... "Ge mig sex rader skrivna av den hederligaste man som finns och jag ska hitta en förevändning i dem att hänga honom."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Nov 2002

Har du loggarna igåbng så stäng av dem, det får routern att krivera ytterligare.

System:\Dator\Spel>2600k¤4.5ghz_-_8Gb_-_670GTX_OC_-_Xonar_DX.exe
System:\Dator\Laptop>Samsung_-_535U3C-A01.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av grizzly666:

STOR QUOTE.
Näe tycker jag inte det är ju bara nio bokstäver

Jo jag upptäckte ju det strax innan jag skulle posta att det var en annan HW&FW till b serien.
Men FW 2,03NA finns ju ute.
NA står för north america tydligen vet inte om dom ändrat från us till na.

Men på den äldre 655'an så var us den högsta FW du kunde köra på med ww sen och eu sist.
Och upgradera till us funka bra men sen var du fast där då det ej går att gå tillbaks.
Om du går till http://www.dlink.com/corporate/worldwideoffices/ så kan du välja land där.
Efter det kan du klicka på support och sen välja FTP site då kommer du till dlinks ftp site för det land du valde och det kan skilja en hel del mellan länder på vad som finns.
Sen för att komma till just dir-655 så klicka på mappen dir och sen 655 sen är det olika ibland ligger allt i den mapppen ibland utspritt i andra mappen i 655 mappen.
Samt en del länder har beta en del inte osv,osv så leta runt och se om du hittar någon nyare än 2,01.

Som det låter på dig så börjar du ju tröttna lite på skiten så kan ju kanske vara värt att testa 2,03NA FW då den hade betydligt fler fix än vad 2,01 hade innan du skickar tillbaks,soporna.
Om det nu mot förmodan inte skulle funka att uppdatera med na fw så får du ju ett felmeddelande innan själva uppdateringen börjar.

Det går inte att använda NA FW... den senaste för B1 versionen(EU) är 2.01 har redan kollat.
Om du nu inte har en lösning att få in en annan FW, för routern nekar den bara.

ftp://ftp.dlink.se/Products/dir-products/dir-655/drivers_firm...

Som du ser så finns inte ens B1 versionen med...

Canon 70D | 2x Dell Ultrasharp 24" | i7 3770k | 16B | GTX 780

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

D-Link har väl haft lite problem med sin firmware ett tag nu. Att folk rekommenderar DIR-655 är troligen för att de har en tidigare revision och någon av de äldre firmware-versionerna där routern fungerade utmärkt och var väldigt stabil och bra. Tyvärr är det inte så längre.

Mitt tips är att i framtiden köpa en router du vet har stöd för custom firmware. På det sättet har du en extra möjlighet att fixa det.

Antec P280 | Corsair RM750x | ASUS ROG Strix X370-F Gaming | Ryzen 7 1800X | G.Skill Trident Z RGB 3200MHz CL14 2x16GB | ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC | Samsung 970 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 1TB | Samsung 840 Pro 256GB | Sound Blaster Z | ASUS PG279Q + QNIX QX2710

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fjugesta
Registrerad
Aug 2005

Ok då har dom troligen låst FW eller HW så att man endast kan köra den "rätta" FW på B modellen.
Så om jag satt i din sits så hade jag nog skickat tillbaks och köpt nåt annat (EJ dlink).
Men troligen vill dom väll ha minst 3-4 försök på sig att "laga" den vilka troligen kommer att misslyckas totalt.

Det du kan göra är ju att säga till när du reklamerar att det väldigt troligen inte är något HW fel utan FW och det finns ingen ny FW.
Och reklamera kan du göra inom 3 år.
Det första året har dom skyldigheten att visa att felet ej var ursprungligt (och med tanke på att det är FW problem så)
Efter det har du skyldigheten att bevisa att felet VAR där från början (vilket kan var jävligt svårt).

Den ABSOLUT viktigaste delen i en dator är NÄTDELEN varför spara 200-300:- och ta en chans på att dina nya dator delar för x antal tusen ska hålla?????????
Den hemliga polisens anfader, Armand Jean du Plessis de Richelieu a.k.a. Cardinal-Duc de Richelieu, sa en gång så här om sitt arbete... "Ge mig sex rader skrivna av den hederligaste man som finns och jag ska hitta en förevändning i dem att hänga honom."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av grizzly666:

Ok då har dom troligen låst FW eller HW så att man endast kan köra den "rätta" FW på B modellen.
Så om jag satt i din sits så hade jag nog skickat tillbaks och köpt nåt annat (EJ dlink).
Men troligen vill dom väll ha minst 3-4 försök på sig att "laga" den vilka troligen kommer att misslyckas totalt.

Det du kan göra är ju att säga till när du reklamerar att det väldigt troligen inte är något HW fel utan FW och det finns ingen ny FW.
Och reklamera kan du göra inom 3 år.
Det första året har dom skyldigheten att visa att felet ej var ursprungligt (och med tanke på att det är FW problem så)
Efter det har du skyldigheten att bevisa att felet VAR där från början (vilket kan var jävligt svårt).

Ska gå till Mediamarkt och se om jag kan byta till en annan router i samma prisklass. Betalade 800kr för detta helvete.

Canon 70D | 2x Dell Ultrasharp 24" | i7 3770k | 16B | GTX 780

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kalmar
Registrerad
Aug 2010

Har samma problem, samma sorts router/firmware osv.

Ingen som har hittat någon lösning?

Vad är optimala inställningar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fjugesta
Registrerad
Aug 2005

Har du bytt ut bojsänket än FlorrpaN?

Den ABSOLUT viktigaste delen i en dator är NÄTDELEN varför spara 200-300:- och ta en chans på att dina nya dator delar för x antal tusen ska hålla?????????
Den hemliga polisens anfader, Armand Jean du Plessis de Richelieu a.k.a. Cardinal-Duc de Richelieu, sa en gång så här om sitt arbete... "Ge mig sex rader skrivna av den hederligaste man som finns och jag ska hitta en förevändning i dem att hänga honom."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Nov 2002

Svårt att tro, mediamarkt har stakr policy på att inte byta något som har öppnad förpackning. Är väl bara om det är trasigt och det kanske kan anses som garanti de tomtarna tar i varan igen.

System:\Dator\Spel>2600k¤4.5ghz_-_8Gb_-_670GTX_OC_-_Xonar_DX.exe
System:\Dator\Laptop>Samsung_-_535U3C-A01.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Nov 2006

Gammal tråd, men jag antar att många har kvar sina 655. Jag höll på att bli tokig. Hade exakt samma problem och HW som TS men allt löste sig efter att jag avaktiverat DNS RELAY. Kör på FW 2.09 och nu fungerar allt som det ska.

EDIT: Det fungerar inte alls. Blir till att köpa en annan router.
NI SOM HAR EN DIR-655 SOM FUNGERAR BRA, UPPDATERA INTE FIRMWARE OM NI INTE MÅSTE.

3570K @ 4.181 GHz | Asus GTX 670 Directcu II | Asus P8Z77-V | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | Samsung SSD Basic 830-Series 128GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2003

HAR Samma problem faktiskt usla hastigheter på torrent filer osv fast man har 100/100 lina full dulex