Vilket program för 3D-modellering?

Permalänk
Medlem

Vilket program för 3D-modellering?

Snabb och enkelt fråga frånr en som inte modellerat något på snart 10 år..

- Vilket program dominerar marknaden idag?
- Vilket program finns flest och bäst tutorials för?

Tänkte skicka mig själv på utbildning på jobbets bekostnad, och funderar på vad jag ska lära mig. Något med många tutorials på nätet verkar ju vettigt, så att jag kan fortsätta lära mig. Och ett marknadsledande program känns ju roligare än "Uffes 3D, uppdaterades senast 1998".

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk
Medlem

kostar pengar:
autodesk maya
autodesk 3ds max

blender är gratis

dem ja kan komma på nu xD, men jag (tror) att de e de bästa programmena för 3d-modulering.

edit..: annars kan du kolla på http://alternativeto.net/software/?profile=all o se om du hittar pogram där

Visa signatur

Dator: ASRock B650i, AMD Ryzen 7600, Corsair Vengeance 32GB DDR5, Corsair H115i Elite, INNO3D RTX 4060Ti 8GB TWINX2, SSUPD Meshlicious, Corsair SF850L skärm: Asus PB238Q, DELL U2211H kringutrustning: Corsair k70 TKL RGB, Logitech 603, SMSL SA 300, Magic S-4 EX

Permalänk
Medlem

Det finns en hel del som är "marknadsledande" beroende på vilken marknad man riktar sig till, men dom största programmen är Maya, 3ds max, Cinema 4d och blender (glömde säkert något). Sen finns det olika för och nackdelar med dessa program. Jag själv använder cinema och tycker det är super. Det har ett enkelt interface så man tappar inte bort sig bland massa undermenyer och dylikt. Det Cinema 4d gör bäst är antagligen motion graphics, animationer etc.

Utöver cinema 4d så har jag bara testat 3ds max och det verkade vara ett väldigt kapabelt program för den som vill sätta sig in i det och det finns mängder med tutorials och träningsmaterial. Maya används mycket inom filmindustrin för att skapa 3d material till filmer. Det enda jag vet angående blender är att det är gratis, har dock ingen aning om hur det ställer sig mot de andra programmen när det kommer till funktionalitet.

Permalänk
Hedersmedlem

*tråd flyttad*

Permalänk

Om du är student kan du få mängder av Autodesk-produkter gratis. Bl.a. Max, Maya, Mudbox etc.