Permalänk
Medlem

6970 ccc

ska man ha amd overdrive i kryssad för att det ska vara 880 mhz på gpu?

eller ska den inte vara i kryssad?

high performens gpu clock settings =880mhz

high performens memory klock settings 1375mhz

längst ner står det curents values gpu clock vilket är 500mhz? memory klock 1375mhz

minnen ska väll vara på 5500mhz sammanlagt,vad är det man gångrar med?behöver lite info förklaring;)

Permalänk
Medlem

AMD Overdrive är deras inbyggda överklockningsfunktion samt att man kan ställa in hur fort man vill att fläkten ska snurra, dock går den inte upp i fart vid spelande om man väljer att ställa in säg t.ex. 35% fanspeed själv. Kortet klockar ner sig när det inte används och klockar upp sig i full hastighet när det behövs.

Permalänk
Medlem

När grafikkortet inte behövs körs det i 250mhz/150mhz

När det belastas lite körs det i 550/1375

När det spelas körs det i 880/1375

Grafikkortet har GDDR5 minne så multiplicera minneshastigheten med 5 för att få ut den "effektiva hastigheten".

Kryssa i overdrive och godkänn för att kunna överklocka. Köper man ett fabriksöverklockat grafikkort så betalar man för att slippa gå in o ställa in själv. Ända sättet att förstöra något på grafikkortet när man överklockar i CCC är om grafikkortet som följd går för varmt, men då ska den stänga av sig som skydd. Om du tvingar fläkten att köra 20% och spelar så kommer det bli för varmt och den stänger av sig, låt helst fläkten stå på "automatic".

Mitt grafikkort klarar att spela i 950/1450 men då har jag en bra kylare på. Ha alltid koll på hur temperaturen när kortet belastas om du överklockar! Tänk även på att kortet drar lite mer ström när det överklockas. Det är inte rekommenderat att överklocka om du har Beta drivrutiner ämnade för BF3!. Annars är det lugnt.

Permalänk
Medlem

ok tackar så mycket,går den även ner och upp i klock även fast inte overclock sidan är aktiverad "i kryssad"(stock)med andra ord?

kan man kolla det på någe sätt?EX när jag startat ett spel och se satt det går upp i rätt clock?tabba ue spelet eller någe liknande?

har nämligen gått igenom öveklockningen på processor och minnen bra guider här på sweclockers måste jag säga,och den kommer klockas till 3,8mhz(i7 950)

är inte så insatt i grafikkort än!

Permalänk
Skrivet av Antzo:

Det är inte rekommenderat att överklocka om du har Beta drivrutiner ämnade för BF3!

Källa på det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Antzo:

Det är inte rekommenderat att överklocka om du har Beta drivrutiner ämnade för BF3!. Annars är det lugnt.

Jag skulle också vilja ha källa på det, jag har själv kört med beta drivarna sen dom kom ut men mina två kort på 945/1145mhz och jag har inte haft några som helst problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoffe (AMDGuru):

Källa på det?

Skrivet av Zeuxlarsson:

Jag skulle också vilja ha källa på det, jag har själv kört med beta drivarna sen dom kom ut men mina två kort på 945/1145mhz och jag har inte haft några som helst problem.

Sorry blandade ihop Geforce beta drivrutinerna med AMDs. En del på Geforce beta drivrutinerna har fått problem när de lagt in så överklockning appliceras vid boot och då fått problem. Kollade nu för i säkerhetsskull och det verkar inte som att någon postat något om problem med överklockning på 11.10 drivrutinerna.

Trots det är det bra att vara försiktig, Beta innebär att det inte än är klart. Huruvida det innebär om de testat det fullt ut eller om de inte är klara med optimeringar vet jag inte. Men Beta = risk för buggar, man bör ha det i åtanke.