Hårddisktest tools för ssd-diskar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2010

Hårddisktest tools för ssd-diskar

Hej,

jag byggde ihop en dator för ett par veckor sedan och allt har fungerat helt ok. Dock verkar de vara något strul att min disk "försvinner" ibland. Datorn får inte bluescreen utan att typ att windowsfiler saknas, mitt i drift när dator är igång och sedan får man starta om, gå in o BIOS och välja ssdn som hårddisk 1 och sedan starta om så startar den upp igen. Det jag vill utesluta är om hårddisken eller moderkortet som är paj/defekt. Detta är min första ssd-disk så har ingen erfarenhet av de men med vanliga diskar så finns de ju typ samsung disk utility som kikar efter fel på disken men jag hittar inge liknande till OCZs ssd-diskar, någon som har något tips hur man testar dessa?

Har denna ssd-disken, OCZ Vertex 3 Max IOPS SATA III 2.5" SSD 120GB, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=867284
Har detta moderkortet, Asus Sabertooth X58, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=724719

Har uppdaterat BIOS för cirka två veckor sedan med senaste firmware ifall det skulle vara det, gjorde hela systemet lite stabilare men det här med att disken försvinner återkommer fortfarande tyvärr.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Du säger att du uppdaterat din BIOS men har du uppdaterat din SSD? Den här serien med SSD har just detta problem och det löses (för de flesta) med en firmware uppdatering av SSDn

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höganäs,Skåne
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av ciscodisco:

Hej,

jag byggde ihop en dator för ett par veckor sedan och allt har fungerat helt ok. Dock verkar de vara något strul att min disk "försvinner" ibland. Datorn får inte bluescreen utan att typ att windowsfiler saknas, mitt i drift när dator är igång och sedan får man starta om, gå in o BIOS och välja ssdn som hårddisk 1 och sedan starta om så startar den upp igen. Det jag vill utesluta är om hårddisken eller moderkortet som är paj/defekt. Detta är min första ssd-disk så har ingen erfarenhet av de men med vanliga diskar så finns de ju typ samsung disk utility som kikar efter fel på disken men jag hittar inge liknande till OCZs ssd-diskar, någon som har något tips hur man testar dessa?

Har denna ssd-disken, OCZ Vertex 3 Max IOPS SATA III 2.5" SSD 120GB, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=867284
Har detta moderkortet, Asus Sabertooth X58, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=724719

Har uppdaterat BIOS för cirka två veckor sedan med senaste firmware ifall det skulle vara det, gjorde hela systemet lite stabilare men det här med att disken försvinner återkommer fortfarande tyvärr.

Kolla om det finns någon firmware update för din ssd på OCZ:s sida.

Asus Rampage IV Extreme, Intel i7 3930K, Intel SSD 510 250 GB, Intel SSD 730 480 GB, WD Veloci Raptor (3,5) 1 TB, G.Skill F3-12800CL9Q-16GBXL, Asus GTX Titan, NZXT Phantom: Pink, Windows 7 Home Prem sp1 64 bit. Noctua NH-L12. Ducky Shine 3 - Cherry MX Red - vita LEDs - Jukebox SA keycaps set. Ducky Shine 3 - Cherry MX Black - röda LEDs. Ducky One RGB YOTG, Miami keycaps set. Mionix Avior 7000.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Mar 2009

Ja har firmware 2.11 och inte en enda gång har ja fått BSOD eller liknande (OCZ Agility 3)

|| Intel Core i5 2500K || Corsair Cooling Hydro H60 || Asus Maximus IV Gene-Z || Asus GeForce GTX 570 DirectCU II || Corsair 8GB 1600Mhz VENGEANCE || Corsair HX 650W || Fractal Design Define Mini || 500GB WD Caviar Black || OCZ SSD Agility 3 60GB || Windows 7 Premium 64-bit [thread="1004219"][/thread]

ASUSMaximus IV GENE-Z Owners Club

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2010

Ok får kika på de. Om jag uppgraderar firmware på disken, kommer allt på disken rensas då? Kan vara rätt bra o veta innan man gör de

Hur kan man enklast se vilken firmware man har på den just nu?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Inget försvinner och du kan kolla firmware versionen i uppdateringsprogrammet eller i t.ex AS SSD.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2010

Ok jag har stoppad in disken i min gamla dator nu, kör den som sekundär disk enlgit guiden på OCZs hemsida. Kör OCZToolbox och den hittar disken och verkar ladda ner någonting men jag får inget meddelande att de är klart. Här är de tre stegen jag ser när jag kör uppdateringen. Min disk hade firmware 2.0.8 innan jag började och har det fortfarande. Enligt OCZs hemsida ska det ju finnas 2.15, http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_3,_Vertex_3...

Någon som har någon ide vad jag kan göra fel?

Här är guiden på OCZs hemsida jag har följt, http://www.ocztechnology.com/files/ssd_tools/OCZ_Toolbox_Firm...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Origin
Registrerad
Aug 2003
Skrivet av ciscodisco:

Ok jag har stoppad in disken i min gamla dator nu, kör den som sekundär disk enlgit guiden på OCZs hemsida. Kör OCZToolbox och den hittar disken och verkar ladda ner någonting men jag får inget meddelande att de är klart. Här är de tre stegen jag ser när jag kör uppdateringen. Min disk hade firmware 2.0.8 innan jag började och har det fortfarande. Enligt OCZs hemsida ska det ju finnas 2.15, http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_3,_Vertex_3...

http://dl.dropbox.com/u/1424261/ssd/1.png

http://dl.dropbox.com/u/1424261/ssd/2.png

http://dl.dropbox.com/u/1424261/ssd/3.png

Någon som har någon ide vad jag kan göra fel?

Här är guiden på OCZs hemsida jag har följt, http://www.ocztechnology.com/files/ssd_tools/OCZ_Toolbox_Firm...

kör detta i stället http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?89670-... eller klick på update firmware?

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av Orici:

kör detta i stället http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?89670-... eller klick på update firmware?

Tackar, har uppdaterat till 2.15 nu. Är väl bara köra på och se om det felen fortsätter komma eller om de löste sig. Tack för snabba svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2005

Hur vet jag vilken firmware jag har?

Jag kör en OCZ Vertex 3 Max IOPS 120 GiB.

Intel core i3-2130 CPU 3,4 GHz - 4 GB ddr - 1480 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Origin
Registrerad
Aug 2003
Skrivet av V.Rossi:

Hur vet jag vilken firmware jag har?

Jag kör en OCZ Vertex 3 Max IOPS 120 GiB.

tanka http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?79667-....

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av ciscodisco:

Hej,

jag byggde ihop en dator för ett par veckor sedan och allt har fungerat helt ok. Dock verkar de vara något strul att min disk "försvinner" ibland. Datorn får inte bluescreen utan att typ att windowsfiler saknas, mitt i drift när dator är igång och sedan får man starta om, gå in o BIOS och välja ssdn som hårddisk 1 och sedan starta om så startar den upp igen. Det jag vill utesluta är om hårddisken eller moderkortet som är paj/defekt. Detta är min första ssd-disk så har ingen erfarenhet av de men med vanliga diskar så finns de ju typ samsung disk utility som kikar efter fel på disken men jag hittar inge liknande till OCZs ssd-diskar, någon som har något tips hur man testar dessa?

Har denna ssd-disken, OCZ Vertex 3 Max IOPS SATA III 2.5" SSD 120GB, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=867284
Har detta moderkortet, Asus Sabertooth X58, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=724719

Har uppdaterat BIOS för cirka två veckor sedan med senaste firmware ifall det skulle vara det, gjorde hela systemet lite stabilare men det här med att disken försvinner återkommer fortfarande tyvärr.

vi har samma skit SSD, min krånglar med otroligt mkt!