Asus Zenbook UX31

Permalänk
Medlem
Skrivet av plutoachilleus:

Så länge det kommer ut en uppdatering till pekplattan så skulle jag välja denna framför "det andra märket". Blandannat då det inte bara är en tusenlapp utan man måste punga ut några tusenlappar till windows. Men även då jag inte skulle stå ut med att äga något så "klyschigt".

Pekplattan skulle behövas förstoras med det dubbla nästan, och laddaren borde få en uppdatering.. jag vet inte hur många gånger Magsafe'en har räddat min MacBook!

Jag vill kunna köpa en "ArchBook" men har fan inte hittat nån dator som faktiskt ser bra ut för en mindre slant, ska helst ha hårdvara man faktiskt känner igen också..

Visa signatur

I reject your reality and substitute my own.

Permalänk

LOL... tänkte göra precis en sådan med uncle sam hatt inshoppad!!! men du hann före

Visa signatur

Veritas Vos Liberabit o Despectivus Dei

Permalänk
Medlem
Skrivet av Noobenu:

ser ändå plastiga och smutsiga ut:)

Hur kan en MacBook Pro se plastig och smutsig ut?
Jag får det inte o gå ihop.

Permalänk
Medlem

Jag har beställt datorn efter att sett diverse test från andra sidor och måste säga att ert test är ett väldigt bra kompliment till andra testar då ni fokuserar på andra saker. Men för folk som inte har sett dem andra testerna och jämförelserna med MBA ger ni en lite missvisande bild då ni inte har jämfört batteritiden mellan de båda och inte tagit med vissa detaljer som kan vara avgörande för många. Asus har valt att satsa en del pengar på ljudet i den här datorn och utrustat den med Bang & Olufsen ICEpower ljudteknik som enligt samtliga övriga recensenter med råge överträffar ljudet hos i andra bärbara datorer och även MBA. Det har också alltid funnits med ett snyggt skydd till datorn som inte fanns med i ert test och jag tror i alla fall inte ASUS skulle välja att inte skicka med det just till Sverige, eller?.

Jag tror precis som en annan skrev tidigare att ASUS kommer lösa problemen med pekplattan, min erfarenhet av ASUS är att dem är extremt duktiga på uppdateringar, både i att släppa dem snabbt och fortsätta släppa uppdateringar länge.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Noobenu:

ser ändå plastiga och smutsiga ut:)

Säger mer om dig än macbooken.

Permalänk
Medlem

För er som tror att apple inte snor sin design från någon annan finns det många exempel på när dem gör det, har inte letat upp några bilder specifikt för MBA men för andra produkter finns det: http://lolpics.se/31160-apple-design
och som Steve Jobs själv har sagt: "good artists copy, great artist steal" det är en självklarhet att man inom branschen tittar på varandra och tar lärdom av vad som fungerar och utvecklar det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cliddo:

Säger mer om dig än macbooken.

Nope, säger mer om hur JAG tycker en macbook ser ut.

Permalänk
Medlem

Pekplattan på UX21

Fick faktiskt hem en UX21 genom Dustin häromdagen (UX21 - lillebror till UX31) trots releasedatum 2011-11-17. Tycker pekplattan hänger med på denna. Drivrutinen säger Sentelic, datum 2011-10-14, version 9.1.7.7.
(tangentbordet på UX21 är lite krympt, inte på bredden, men lite på djupet vilket gör det lite svårare att skriva på då tangenterna helt enkelt är lite för små för mina fingertoppar)
Skrev lite mer här:
http://eldata.se/component/content/article/48-test-asus-zenbo...

Visa signatur

Dell XPS 17 - RTX 2060 - 4k touch - ersätter MSI GS73VR efter tre år
Byggen: Simply Red med 950 Pro - Liten Lian Li

Permalänk
Medlem

redigera film

Hej,

Jag funderar starkt på den hära (eller in MBA). Det jag skanade i testet är redigera HD filmklipp.
Nån som vet hur det funkar att redigera HD film klipp från en GoPro Hero?

//S

Permalänk
Medlem

Varför 17" jättar som referens?

Behöver - för mobil fotoredigering - en max 13" stor sak med bra skärm och krut i processorn så denna test hjälper mig inte alls. Tror det gäller rätt allmänt, de som behöver laptop som lätt går ner i en väska eller ryggsäck är inte intresserade av bärbara stora som lunchbrickor...

Visa signatur

Z87-PRO|4770K/NH-D14|24GB DDR3|EVGA780ti|120GB Samsung840|W7x64
P6X58D-P|I7-950/NH-U12P|24GB DDR3|HD5870|128GB Samsung830|W10x64
Clevo W110ER|i7-3632QM|16GB DDR3|GT650M|250GB Samsung840Pro|W7HPx64
M4A79XTD EVO|Phenom X4 965/Thermalright HR-01 Plus|12GB DDR3|HD5450|60GB Vertex2|W7Pro x64

Permalänk

Att ingen tillverkare går in för att göra bästa "mus"/tangentbord/skärm och sedan bryr sig lite mindre om det som är inuti... Så länge det är tillräckligt bra får man maximal användarupplevelse, speciellt med lite snitsig genvägsmjukvara.

Nu har de en vad det verkar alldeles utmärkt och snygg dator som folk kommer dra sig för att köpa pga att Asus brytt sig om fel saker. (Ja utom korvjohn då, men han får väl upptäcka själv hur bra de är på drivisar/mjukvara ;p)

Insug ska vara därfram, utblås därbak. Men det där funkar nog okej ändå.

Det är naturligtvis helt rätt att betrakta Apple som en av alla PC-laptoptillverkare, och Ultrabooks är precis vad jag förespråkat i evigheter. Fast med bra HIDs då. Hur som helst så är det på tiden att vi Windows/Linuxpojkar får riktigt bra och snygga laptops att data på!

Det räcker med att en tillverkare gör 1 enda "MacBook" som är mer åtråvärd än MacBook Air. Bättre insida borde vara lätt att matcha. Utsidan ser redan helt okej ut. Så det är bara det där lilla extra som saknas. Lite Windows 8 och lite användbara detaljer som LEDs för epost, HTML5-appstöd och universaldrivisar för mobilbredband-genom-valfri-Androidmobil så tar nog detta fart. Men tills det finns 1 sådan åtråvärd 'book blir det den vanliga uppförsbacken.

Visa signatur

[4790k@4.6]+[RTX 3070 OC]+[16GB]+[4x SSD]+[NZXT+700W Gold]+[Win7]+[2x Samsung SA27950D <3]+[Topre TKL]+[G403 Hero wired]+[HyperX Cloud Alpha S]+[KingKong 2 Pro]. ZBook 17 G5, Quadro P3200, Win11.

Permalänk
Medlem

Det ser ut till at jag fortfarande kommer att köpa mac för bärbart, fattar inte att det ska vara så svårt att göra en touchpad som bara är halften så bra som mac har, DET stör mig varje gång jag kollar o känner på en pc. Känns också lite som om mac fortfarande har bättre batteritid?

Min sambo vill bara ha mac, så i fredags va hon å köpte sig en ny iMac, kollade lite på nya mbp 13", tycker det verkar som dom va mera prisvärdt än normalt, eller har jag bara blivit 'skadat'?! Fast i dagsläget är det möjligt jag hade köpt en Air iställe för MBP, då båda är riktigt snygga.

Visa signatur

Main: Acer X32FP Fortress II Ryzen 5900X ROG Strix B550-F Wifi II RTX 3080 Ducky Shine 6 SH HD650 O2 amp + DAC Audioengine 2+ Samsung 970 Evo Plus 1TB + Kingston FURY Renegade 2TB
Server: Lian Li PC-V354B X11SCH Xeon E-2176G 64GB ECC RAM LSI 9207-8i
Media: Sony KD-65XF9005 Sony HT-ZF9 nVidia Shield TV pro 2019
nVidia Shield TV pro 2015 SSD Yamaha HS-5

Permalänk
Medlem

Jag har varit spekulant på denna modell sedan ett tag och har gått i köptankar, men nu får jag nog ta och avvakta för att se vad det dyker upp för andra modeller framöver. Bra recension dock och det är skönt att SweClockers är genuina i sina recensioner och inte hymlar med nackdelarna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mooter:

Ni kunde inte se någon anledning till att strömkontakten sitter så löst? Men det kan jag
Det är jättebra, för om nån går och snubblar på strömsladden så åker den ur istället för att en lätt liten dator sopas ner i golvet.

Eftersom den är vinklad så ser jag inte hur den åker ur.. prova dra ur en kontakt som den i sladden med ett snabbt ryck så förstår du varför de inte nämnt något om det och istället valt att se det som en nackdel.. Magsafe på t.ex mac är dock en sådan konstruktion.

Det lustiga med denna asus dator (tycker jag) är att även om designen är oerhört lik en MBA så är även laddaren precis likadan i size och form, förutom just kontaktstycket mot datorn och färgen (svart)..

Skrivet av widL:

Jag tycker att ni borde göra ett utförligt test av Senaste MBA 13" att ha som referens för Ultrabook-testerna.

Jag håller med, efter att alltid haft PC under hela mitt liv, så har jag nu börjat gå över till "den andra sidan" just för att jag märkt att kvaliten på samtliga macar är helt olik en windows pc.. Man märker att dom lagt tanke på designen i minsta detalj, även kring pekplatta och tangentbord, förutom skärm och allt annat.
Önskar att windows datorer idag kunde hålla samma "kvalité", så hade jag sluppit göra den ombytliga sak. Det är detaljerna som gör helheten.. Sen att bärbara macar är rent utav knäpptysta också gör ju hela saken med att jämföra med en MBA är något som dom faktiskt borde börja göra!

Skrivet av raffe1995:

En lite OT fråga angående laptops och ssd.
Jag har ett ny hp elitebook som jag är väldigt sugen på att utrusta med en 120gb ssd.
Min fråga är dock fungerar det med i stort sett alla ssder eller kan det vara problem med chipset eller liknande? och även om jag köper en ny sata 3 disk kan jag använda den även om det bara är sata 2 i dator? (tror det är så i min inte säker dock) vilka prestanda "förluster" skulle det i såfall bli?
Jag skulle även vilja ha tips på en stabil ssd, funderingar är tex samsung, corsair force/gt, ocz agility.

Ja, stoppa i vilken SSD som helst, så länge den fysiska storleken (antagligen 2.5" men finns undantag då 1.8" används) är densamma som du har för tillfället så är det bara att stoppa i vilken som helst, sata3 är bakåtkompatibelt.

Du borde nog skapa en tråd i forumet istället för att fråga här, finns redan en hel del trådar som innehåller den information du söker vad gäller prestanda och stabilitet.

Skrivet av Moxie:

Björklund, lite besviken på ditt test här.
Sätt på datorn, ev en film & visa betraktningsvinklarna "vad som är undermåligt för dig kan va acceptabelt för en annan".
Knappa lite så att man får en uppfattning av tangentljudet, ytan på tangenterna...?

Ps. Ge möjligheten att se SweClockers filmtajms i 1080.

Tack. GodNatt SovGott. Moxie

Om du last kommentarerna så nämner han att tangenterna är knäpptysta och därför spelar de ingen roll om han knappar i videon för att demonstrera då vi inte lär få någon uppfattning kring hur "tröga" tangenterna är.

Men jag håller med om att dom borde visa t.ex en film och filma i olika vinklar för att påvisa bristerna!

Skrivet av Cliddo:

Säger mer om dig än macbooken.

Håller faktiskt med, sen att han säger att han har 2 mbp hemma är något jag tar med en stor nypa salt också, även jag som annars är en inbiten PC-användare tycker inte att macar är ett dugg plastiga eller dylikt, utan snarare tvärtom, alla PC's uppfattar jag nu istället som plastiga efter att ha kännt och klämmt på många MBP/MBA även apples lågbudget macbook's (de äldre från 2008 t.ex) håller högre kvalite än genomsnittet av en laptop PC i samma "klass"..

Men i alla fall, jag vet vad du menar om att det säger mer om honom än om macbooken, vilket inte han själv verkar förstå.

Skrivet av roosterx:

Det ser ut till at jag fortfarande kommer att köpa mac för bärbart, fattar inte att det ska vara så svårt att göra en touchpad som bara är halften så bra som mac har, DET stör mig varje gång jag kollar o känner på en pc. Känns också lite som om mac fortfarande har bättre batteritid?

Min sambo vill bara ha mac, så i fredags va hon å köpte sig en ny iMac, kollade lite på nya mbp 13", tycker det verkar som dom va mera prisvärdt än normalt, eller har jag bara blivit 'skadat'?! Fast i dagsläget är det möjligt jag hade köpt en Air iställe för MBP, då båda är riktigt snygga.

Jag håller med även dig, jag önskar att det fanns PC's av samma kvalité som motsvarande mac's. Hade underlättat för dom som gillar windows (i do!) å andra sidan så gillar jag OSX också efter att man börjat bekanta sig med det.

Batteritiden som t.ex apple anger på sina bärbara har jag märkt att dom oftast är "spot-on" jämfört med pc-tillverkare som gärna skriver in vad du kan få ut ur batteriet om du låter datorn stå på men oanvänd i princip, vilket är värdelöst.. Effektiv batteritid när du faktiskt gör något är vad som räknas..

Jag tycker även som du att mbp/mba har blivit "billiga", dom har sjunkit till en sådan nivå att dom faktiskt kan tävla med pc vad gäller prissättningen nu för tiden, det är helt underbart! Förr i tiden skiljde det upp till 50-100% på priset jämfört med en PC, idag är det mer på jämnnivå, bra för oss konsumenter!

Visa signatur

W10 - Fractal Design Define S - Asus ROG x570f
3700x @ 4.25GHz - 2x16GB Corsair Dominator @ 3733c16 - Asus VG279QM
Asus RTX 2070 Super Dual EVO - RM750x - G305 - G533 - DuckyOne2Mini

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chris_Kadaver:

Ni glömde "värdelös grafikprestanda" under sammanfattning?!

Det får man räkna med i klassen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chris_Kadaver:

Ni glömde "värdelös grafikprestanda" under sammanfattning?!

Det vore som att recensera lastbilar och ta med att den är dålig att fickparkera med i sammanfattningen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kilroy:

Det vore som att recensera lastbilar och ta med att den är dålig att fickparkera med i sammanfattningen.

Så sant, tack för dagens skratt

Visa signatur

"Att installera AMD-drivrutiner är lite som en Svensson-variant av rysk roulette.." //Kazuo

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chris_Kadaver:

Ni glömde "värdelös grafikprestanda" under sammanfattning?!

Nä, det gjorde de inte, personer som köper Ultrabooks använder inte grafiskt tunga saker. Det är som att klaga på en spade-recension för att den inte skrev ut att spaden var dålig att kratta med.

Permalänk

Det som tilltalar för denna dator är ju upplösningen på skärmen.
Tänker byta ut min acer 1810z mot denna just pga 1600x900.
Eller kommer det komma någon med med denna upplösning, det är det jag saknar på dessa små datorer.

Permalänk
Medlem

Urgh, Har problem att välja om man skall skaffa Asus Transformer prime, eller en Zenbook när de kommer med Ivy Bridge processorer nästa år. De fyller förvisso lite olika Funktioner men samtidigt överlappar de också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr.Pruple:

Det som tilltalar för denna dator är ju upplösningen på skärmen.
Tänker byta ut min acer 1810z mot denna just pga 1600x900.
Eller kommer det komma någon med med denna upplösning, det är det jag saknar på dessa små datorer.

Tyvärr är upplösningen det enda positiva med skärmen!
För övrigt en riktigt dålig skärm!
För egen del faller den helt på skärmen och gör datorn totalt ointressant!

Permalänk

Tycker det är många som hänger upp sig på denna recension utan att klämt själv på prylen. Jag kan med gott samvete säga att jag med drog en djup suck och tänkte nåt i stil med "skiit, där sket sig den köpplanen" men hoppet och nyfikenheten höll ändå i sig och så fort inet hade fått in en i sin butik åkte ja dit för att göra min egen bedömning... Oj va förvånad jag blev, kan hålla med om att plattan var lite efterbliven på de exemplaret i butiken men tangentbordet var inte alls så "hårt" som emil får det att låta, inte enligt min smak i alla fall. Skärmen är väldigt klar och ljus och betraktningsvinklarna är inte nåt större problem om man inte har tänkt att åka balder på liseberg med laptoppen i knät Tog även en sväng in på mediamarkt och checkade in airen och jag vågar inte påstå att den är så mycket bättre om jag ska vara ärlig. Sen om ux31 är en kopia eller inte får ni själva avgöra...

Alla som är livrädda för paden ska inte vara så oroliga då lite pill med musacceleration och känslighet löste biffen..

Slutsatsen blir att kolla in först innan ni dissar totalt för den e inte så tokig trots allt

Jag blev i vilket fall kär och nu har jag fått en ny sambo ^^

Visa signatur

Nej!!! Det var inte bättre förr :P

Permalänk

Jag tycker att den här datorn värkar vara en liten kopia av MacBook Air men om ni tycker den här datorn är snyggare och bättre köpå me. Jag tycker själv att det hade varit mer värt att köpa en mb air och boot campat win 7!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

CPU: Amd FX 8120 @ 4,55Ghz, RAM: Corsair Vengeance 32GB Röd,
Grafikkort: MSI TwinfrozrIII GTX 660, Kylare: Corsair H80i,
Chassi: Cooler master 430 Elite, PSU: Fractal designTesla R2 800W,
Moderkort: ASUS Crosshair V Formula-Z 990FX,
Lagringsenheter: Samsung SSD 840 PRO-Series 128GB ,1TB Hitachi, 4st seagate barracuda

Permalänk
Medlem

lite fler recensioner vore gott, är sugen på att ge min sambo en sådan i present

EDIT: Det blev en MBP 13" i7

Visa signatur

Ny Data NZXT H440--I7 6700K/Kraken x61--Asus Hero Viii--Suprim X 3080--Corsair 2x8Gb--EVGA 1300W 80+gold--Samsung 980 Pro--Asus 27" G-synch
Data 2 MBP13"-15 TBD27" Data 3 HP Z-Book Server HP Micro 8 FreeNAS-11.3

Permalänk
Medlem
Skrivet av TechWolf:

Tyvärr är upplösningen det enda positiva med skärmen!
För övrigt en riktigt dålig skärm!
För egen del faller den helt på skärmen och gör datorn totalt ointressant!

Ok!!!!!!!!!!!!!!

Eller så kommer du med någon konstruktiv feedback på vad det var som du upplevde som dåligt med skärmen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Def_Dog:

Ok!!!!!!!!!!!!!!

Eller så kommer du med någon konstruktiv feedback på vad det var som du upplevde som dåligt med skärmen?

Inga problem !

Dålig svärta och betraktningvinklar för att nämna några saker.
Samma sak med UX21 för övrigt.
Dvs inget att rekommendera om man ex.vis vill ha en bärbar för att titta på film.

Synd nog finns det alldeles för få bärbara med vettiga skärmar.
Just skärmarna är ett eftersatt område på bärbart. Många är ok
annars, men sänks av dåliga skärmar.

Permalänk
Medlem

När kommer amds motsvarigheter till Intels ultraBooks?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Asus N56VZ + 256 GB Samsung SSD

Permalänk
Medlem

Är det någon som vet om det kommit ytterligare förbättringar av drivrutinerna för pekplattan sedan recensionen gjordes?

Permalänk
Medlem

Kan säga att med senaste drivrutinen så fungerar pekplattan helt perfekt.

Permalänk
Medlem

Var o kände lite på denna dator på Media Market och måste ju säga att den känns gedigen men jag hade verkligen problem att skriva på den. Det kändes som om tangenterna satt för långt ifrån varandra men det såg ut att vara samma på de andra bärbara.

Min rekommendation är att prova skriva på den innan ni köper.

Pekplattan kändes okay men knappen var lite väl trög att trycka ner.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide