Permalänk
Medlem

8GB RAM Används av 16GB RAM

Se bild ovan.

Jag minns att jag hade samma problem när jag köpte min dator.
Moderkort: Asus P7P55D Pro
Minnen: Corsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 16GB CL9
Memory remapping är aktiverat i BIOS.
Operativsystem: Windows 7 x64 Professional

Någon som har bra tips?

Mvh

Permalänk
Medlem

Har samma moderkort så bumpar i hopp av framtida vetskap.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Kajmaj:

http://laddauppbilder.se/?dm=5132035958111

Se bild ovan.

Jag minns att jag hade samma problem när jag köpte min dator.
Moderkort: Asus P7P55D Pro
Minnen: Corsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 16GB CL9
Memory remapping är aktiverat i BIOS.
Operativsystem: Windows 7 x64 Professional

Någon som har bra tips?

Mvh

Den "använder" det inte, det är bara inladdat i systemet.

Permalänk
Medlem

Provat stoppa Max minne i msconfig?

Permalänk
Medlem
Skrivet av carlen:

Provat stoppa Max minne i msconfig?

Problemet kvarstår.
Installed memory (RAM): 16,0 GB (8,00 GB usable)

Permalänk

låter exakt som när man har windows 7 32 bit
kan det vara nått med bios tro?

Permalänk
Medlem

Har provat klocka ner minnena till 1333mhz ingen skillnad, minns att jag hade exakt samma problem tidigare fast då använades bara 2GB av 4GB - synd att man har minne som en guldfisk

Permalänk
Relik 📜

*tråd rensad*

Otrevligheter hör inte hemma på SweClockers.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Kajmaj:

http://laddauppbilder.se/?dm=5132035958111

Se bild ovan.

Jag minns att jag hade samma problem när jag köpte min dator.
Moderkort: Asus P7P55D Pro
Minnen: Corsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 16GB CL9
Memory remapping är aktiverat i BIOS.
Operativsystem: Windows 7 x64 Professional

Någon som har bra tips?

Mvh

Testa avaktivera ''Memory Remapping'', har läst många trådar om detta problem. Har för mig detta var lösningen för många.

Mvh,
Patrik

Permalänk
Medlem
Skrivet av roxor1337:

låter exakt som när man har windows 7 32 bit
kan det vara nått med bios tro?

Nej, det skulle bara ha varit 3.5-4GB då. 8 GB gränsen är i Windows 7 Home Basic, men han säger ju att han har professional, som ska klara 192GB.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jonssown:

Testa avaktivera ''Memory Remapping'', har läst många trådar om detta problem. Har för mig detta var lösningen för många.

Mvh,
Patrik

Tack för ditt svar Patrik, men som du ser i mitt första inlägg så är Memory Remapping redan aktivt - sätter jag av det så går det ytterligare ner till 3,2GB.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av roxor1337:

låter exakt som när man har windows 7 32 bit
kan det vara nått med bios tro?

ifall om nu han hade installerat 32bit OS så skulle det vara 3,48GB usable.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Kajmaj:

Tack för ditt svar Patrik, men som du ser i mitt första inlägg så är Memory Remapping redan aktivt - sätter jag av det så går det ytterligare ner till 3,2GB.

Sitter samtliga ram stickor i sina ''platser'' Till 110%? Dvs så att alla ''klips'' är nedtryckta.

EDIT: Förövrigt kollat så ingen ''pin'' under CPUn är böjd?

Testa även att ta ur alla ram stickor och sätt sedan ner alla igen.

Permalänk
Medlem

Många som haft problem med just detta mobo & 4 stickor, de flesta har löst det genom att flasha in senaste bios men många har också löst det genom att flytta om minnena, dock har det rört sig om 2 separata kit som man kört ett kit på A & andra på B, när de blandat de bägge kitten över A & B så har det helt plötsligt börjat funka. Kan vara värt att prova dock men som sagt, detta mobo är inget fan av 4 stickor. Skulle inget av detta hjälpa så dubbelkolla volten & timings, undvik auto detect.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jonssown:

Sitter samtliga ram stickor i sina ''platser'' Till 110%? Dvs så att alla ''klips'' är nedtryckta.

EDIT: Förövrigt kollat så ingen ''pin'' under CPUn är böjd?

Testa även att ta ur alla ram stickor och sätt sedan ner alla igen.

Labbar lite snabbt imorse.
Tog ur samtliga 4 minnen.
Startade med 1sticka i slot 1 = 4GB används ordentligt
Startade med 2stickor i slot 1, 2 = 8GB används ordentligt
Startade med 3 stickor i slot 1,2,3 = MOderkorts Ram lampan lyser rött.
Startade med 4 stickor i slot 1,2,3,4 = 8GB används av 16GB

Den känner trotsallt att 4stickor sitter i.
Inga pins är böjda.
Bytte bara plats på slot 3,4
Med andra ord kvarstår problemet.

Ska prova kolla volten samt timing.
Mycket tacksam för alla svar!

Permalänk
Medlem

Har du kollat msconfig om max memory är urbockad? Ta en riktig backup på datorn innan du pillar i msconfig för säkerhets skull!

Sitter vid XP nu, men jag har för mig att du kan söka msconfig, högerklicka på sökresultatet och köra som administratör. Gå till tab för Boot så ska där finnas "Avancerade egenskaper" och nåt val för "max memory" checkboxen skall vara urbockad. Kräver säkert omstart för att det ska slå. Men vad du än gör ändra inga andra checkboxar eller värden för då kan du ställa till det rejält!

Kan även vara att moderkortet inte stödjer 4 stickor av det minne du valt, det kan framgå av kompabillitetslistan för moderkortet i bästa fall. Funkar inget av ovanstående så kan det vara en pin på cpu/socket som är böjd! Har sett på nått forum någon gång att problemet löst sig endast med att lyfta upp och sätta tillbaka CPU.

Permalänk
Medlem
Skrivet av kerbo:

Har du kollat msconfig om max memory är urbockad? Ta en riktig backup på datorn innan du pillar i msconfig för säkerhets skull!

Sitter vid XP nu, men jag har för mig att du kan söka msconfig, högerklicka på sökresultatet och köra som administratör. Gå till tab för Boot så ska där finnas "Avancerade egenskaper" och nåt val för "max memory" checkboxen skall vara urbockad. Kräver säkert omstart för att det ska slå. Men vad du än gör ändra inga andra checkboxar eller värden för då kan du ställa till det rejält!

Kan även vara att moderkortet inte stödjer 4 stickor av det minne du valt, det kan framgå av kompabillitetslistan för moderkortet i bästa fall. Funkar inget av ovanstående så kan det vara en pin på cpu/socket som är böjd! Har sett på nått forum någon gång att problemet löst sig endast med att lyfta upp och sätta tillbaka CPU.

Tack för svar Kerbo, men om du tittar på bilden i mitt första inlägg så ser du en skärmdump i msconfig av att allt är urbockat.
Ur kompabilitetssynvinkel så ska dessa minnen fungera.
Moderkortet rekommenderar inte att man går över 1.65V dessa minnen kör 1.5.
1600mhz Inga problem heller, minna förra minnen körde det. Moderkortet stödjer upp till 2000 (O.C)
Max är 16GB vilket det är jag har satt in.
Ska prova köra ett minne i taget så jag vet att dem fungerar var för sig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kajmaj:

Tack för svar Kerbo, men om du tittar på bilden i mitt första inlägg så ser du en skärmdump i msconfig av att allt är urbockat.
Ur kompabilitetssynvinkel så ska dessa minnen fungera.
Moderkortet rekommenderar inte att man går över 1.65V dessa minnen kör 1.5.
1600mhz Inga problem heller, minna förra minnen körde det. Moderkortet stödjer upp till 2000 (O.C)
Max är 16GB vilket det är jag har satt in.
Ska prova köra ett minne i taget så jag vet att dem fungerar var för sig.

Missade det i bilden, men at dina minnen har motsvarande spec som moderkortet stödjer betyder inte att minnena är kompatibla i alla 4 slots.
Jag kommer inte själv in på asus sida just nu, men om du letar upp moderkortet på hemsidan så finns det någon lista att ladda hem där de specar olika typer av minnen, brukar även finnas angivet om minnet fungerar i 2 eller 4 slots vilket kan variera.

Edit: Ibland kan kompatibilitet för minnen ändras med uppdateringar för BIOS, så flashning av BIOS kan vara en lösning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av kerbo:

Missade det i bilden, men at dina minnen har motsvarande spec som moderkortet stödjer betyder inte att minnena är kompatibla i alla 4 slots.
Jag kommer inte själv in på asus sida just nu, men om du letar upp moderkortet på hemsidan så finns det någon lista att ladda hem där de specar olika typer av minnen, brukar även finnas angivet om minnet fungerar i 2 eller 4 slots vilket kan variera.

Edit: Ibland kan kompatibilitet för minnen ändras med uppdateringar för BIOS, så flashning av BIOS kan vara en lösning.

http://www2.corsair.com/configurator/product_results.aspx?id=...

Hittade fram detta, med andra ord så ska minnena vara kompatibla med mitt moderkort.
Ett annat tips som kommit in är att omformatera utan partitioner, mycket som ska provas i eftermiddag
Flashat bios till senaste Rev. 2003 - Problemet kvarstår

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kajmaj:

http://www2.corsair.com/configurator/product_results.aspx?id=...

Hittade fram detta, med andra ord så ska minnena vara kompatibla med mitt moderkort.
Ett annat tips som kommit in är att omformatera utan partitioner, mycket som ska provas i eftermiddag
Flashat bios till senaste Rev. 2003 - Problemet kvarstår

Då tror jag på att något stift inte träffar rätt i socket/cpu!

Permalänk
Medlem

Har nu provat att köra ett minne i taget, samtliga fungerar.
Tog bort CPP-kylaren samt CPU'n applicera den på nytt.
Kunde inte se att någon pin var "böjd"
Problemet kvarstår.
Verkar vara flera som har detta problem med Asus P7P55D Moderkorten när man sätter in 4x minnen.
Ytterligare hjälp uppskattas!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kajmaj:

Har nu provat att köra ett minne i taget, samtliga fungerar.
Tog bort CPP-kylaren samt CPU'n applicera den på nytt.
Kunde inte se att någon pin var "böjd"
Problemet kvarstår.
Verkar vara flera som har detta problem med Asus P7P55D Moderkorten när man sätter in 4x minnen.
Ytterligare hjälp uppskattas!

kör P7P55 D-LX kortet, i princip samma som er andra.

hade en bekant med samma kort, som tappade hälften av minnet. det stod som maskinvarureserverat-
gjorde som ni gjort, och rykte ur minnena, och det visade sig vara ena som var trasigt.

Vad händer om ni kör dem i par, med två stycken 4or åt gången, får ni alla 8gb då?

själv kör jag nu med 16gb ram sedan en månad.
Den maskinvarureserverar enbart 2mb. 4 stickor på 4gb styck.
så alla P7P55 kort har inte problemet, och då har jag aldrig uppdaterat bios.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bellerefon:

kör P7P55 D-LX kortet, i princip samma som er andra.

hade en bekant med samma kort, som tappade hälften av minnet. det stod som maskinvarureserverat-
gjorde som ni gjort, och rykte ur minnena, och det visade sig vara ena som var trasigt.

Vad händer om ni kör dem i par, med två stycken 4or åt gången, får ni alla 8gb då?

själv kör jag nu med 16gb ram sedan en månad.
Den maskinvarureserverar enbart 2mb. 4 stickor på 4gb styck.
så alla P7P55 kort har inte problemet, och då har jag aldrig uppdaterat bios.

Eftersom detta inte är dualchannel minnen, så ska jag sätta dem slots A1 & B1?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kajmaj:

Eftersom detta inte är dualchannel minnen, så ska jag sätta dem slots A1 & B1?

det är inte dualchannelminnen?

alla fyra ser inte likadana ut?
eller snarare, de är inte i par?

har du olika sorters minnen, på samma kanal, så kan jag vara med på att det bråkar..

|tomt|minne|tomt|minne

pröva så, kolla i windows hur mycket som är tillgängligt.

gör så igen, fast med de andra två minnena.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bellerefon:

det är inte dualchannelminnen?

alla fyra ser inte likadana ut?
eller snarare, de är inte i par?

har du olika sorters minnen, på samma kanal, så kan jag vara med på att det bråkar..

|tomt|minne|tomt|minne

pröva så, kolla i windows hur mycket som är tillgängligt.

gör så igen, fast med de andra två minnena.

Dem kom inte i par, separata "förpackningar" men i samma kartong.
Provar |tomt|minne|tomt|minne| återkommer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kajmaj:

Dem kom inte i par, separata "förpackningar" men i samma kartong.
Provar |tomt|minne|tomt|minne| återkommer.

det är fyra stycken som det står någorlunda exakt samma sak på då alltså?

får du 8gb användbart båda gångerna du prövar borde det fungera att stoppa i alltihop.

alternativt pröva dom en och en varförsig. har du tur är det en av dem som inte fungerar då

Permalänk

http://forums.anandtech.com/archive/index.php/t-2153502.html
Skulle kunna vara något liknande?
Testa stäng av SuperFetch (sätt igång det sen om du vill ha det bara)

Start > Run > Services.msc
Leta på SuperFetch i listan, högerklick, Properties, sätt startup type som Disabled och reboota.

Permalänk
Medlem

Moderkortet verkar ha slotsen i ordning: A2, A1, B2, B1.

Fungerar det med 3 minnen i slot A2, A1, B1? (Dvs slot 1, 2, 4)

Om det fungerar med 2 minnen i A1, B1 prova samma minnen i A2, B2.

Manualen ger beroende på processor, också förslag på minnesinställningar av O.C. profile, XMP etc.

Fo3

Permalänk
Medlem
Skrivet av FatherOfThree:

Moderkortet verkar ha slotsen i ordning: A2, A1, B2, B1.

Fungerar det med 3 minnen i slot A2, A1, B1? (Dvs slot 1, 2, 4)

Om det fungerar med 2 minnen i A1, B1 prova samma minnen i A2, B2.

Manualen ger beroende på processor, också förslag på minnesinställningar av O.C. profile, XMP etc.

Fo3

http://www.cizgi.com.tr/resource/vfiles/cizgi/pms_file/45/p7p...
Kapitel: 2.4.1
Provade samtliga minnen separat i B1, gav korrekt resultat.
Provade minnen i B1,B2 - det gav 8GB korrekt resultat
Provade minnen i A1,A2 - det gav 8GB korrekt resultat
Däremot gav A1,B1 endast 4GB användbara av 8GB.
Och A2,B2 så startade inte datorn.

@Dispersion - SuperFetch var redan disabled vid boot. Tack för input!

Update:

"Fungerar det med 3 minnen i slot A2, A1, B1? (Dvs slot 1, 2, 4)"

Nej det gav ett resultat som följer:
12GB varav 4GB användbara

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kajmaj:

http://www.cizgi.com.tr/resource/vfiles/cizgi/pms_file/45/p7p...
Kapitel: 2.4.1
Provade samtliga minnen separat i B1, gav korrekt resultat.
Provade minnen i B1,B2 - det gav 8GB korrekt resultat
Provade minnen i A1,A2 - det gav 8GB korrekt resultat
Däremot gav A1,B1 endast 4GB användbara av 8GB.
Och A2,B2 så startade inte datorn.

@Dispersion - SuperFetch var redan disabled vid boot. Tack för input!

Update:

"Fungerar det med 3 minnen i slot A2, A1, B1? (Dvs slot 1, 2, 4)"

Nej det gav ett resultat som följer:
12GB varav 4GB användbara

Mycket märkligt, A1, B1 är ju den konfiguration som rekommenderas i manualen vid 2 stickor...

Hittar det inte i tråden, men jag antar att du provat clear cmos.

Har inte fler idéer just nu.

Fo3