Permalänk

För en tid sedan så köpte jag ett Gigabyte GA-890GPA-UD3H rev 2.1. Innan jag köpte det så kollade jag upp att det skulle stödja AM3+ samt FX-8150 och det skulle den göra enligt er hemsida.

Nu när väl Bulldozer är lanserat så kollade jag in igen på er sida för att tanka ner det nyaste bioset och förbereda brädan för FX-8150 som jag beställt.
Men då upptäckte jag att ni har dragit tillbaka stödet för AM3+ och FX-8150. Efter många mail till er "support" så har jag fått "erbjudandet" om att jag kan få ett speciellt bios som stödjer max 95W TDP bulldozer, dock utan cputemp samt nån mer funktion. Jag svarade på det mailet men sen har jag inte fått något mer vettigt svar...

Jag köpte moderkortet för att använda till min Bulldozer rigg ihop med en FX-8150, just av den anledningen dubbelkollade jag att moderkortet skulle stödja FX-8150 vilket ni också sa att det skulle göra. Nu har ni istället dragit tillbaka stödet för FX-8150 vilket gör att jag nu sitter här med ett i princip värdelöst moderkort.. Dessutom har er support slutat svara på mail.

Jag vill ha det jag köpte och betalade för, ett moderkort med stöd för Bulldozer och FX-8150. Vad kommer ni göra för att lösa det här för mig och många andra som sitter i samma sits?

Permalänk
Medlem

Tjena har 2 st gigabyte gtx 560 ti oc o sen den nya drivrutinen så kan ja ej köra sli mer o så får ja upp att nvidia drivrutiner har slutat att fungera. och det är massa som har haft det felet vad är felet? har uppdaterat bios p moderkort o grafikkorten o instalerat om datorn 4ggr o de har ej hjälpt. Ökat o sänkt volten mm.

Mvh

Visa signatur

Cooler Master Haf X // Intel I7 2600k // 2x Gtx 560 ti oc SLI // 16gb ddr3 Corsair Vengeance // Ocz 120gb ssd // Ocz 1250w psu // Cpu kylare Corsair H100 // Sabertooth P67

Permalänk
Avstängd

Många av Gigabytes moderkort har dåligt kompilerade ACPI tabeller som inte lever upp till ACPI standarden.
I ACPI tester så failar Gigabytes moderkort.

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=e...
http://phoronix.com/forums/showthread.php?59218-DB-BIOS-ACPI-...

Gigabyte bör testa sitt firmware bättre så att det verkligen följer standarder.

Permalänk
Avstängd

Flera Gigabyte moderkort har trasigt ASPM stöd.

Gigabyte EP45-UD3LR
Gigabyte EP45T-DS3R
Gigabyte P55A-UD3
Gigabyte X38-DQ6
Gigabyte X48T-DQ6

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=OTk4NQ

Permalänk

välkomen!

Jag har problem med mitt grafikkort gigabyte hd 6870 oc 1gig. när ja spelar får ja en massa fyrkanter på skärmen och när ja är inne på internet sidor ja undrar vad de kan vara för fel...

Permalänk
Gigabyte

Stort tack till alla som tar sig tid att svara. Mycket bra information man får ta del av här och vi uppskattar allt ni skriver.

Vill även att ni har lite tålamod med svar, dels från min sida (ibland kan det ta en vecka) men även på att Taiwan ska svara mig. Håll ut, ni kommer att få svar Ska även tillägga att alla design-tankar lyfts fram, negativa så som positiva.

Nu till svaren...

Skrivet av _AntiherO:

hejsan och välkommna! en req. bring back doubble ps2 kontakt på alla mobos!!

over and out

Finns USB - PS2 om du behöver fler PS2. Vi föredrar USB mot PS2

Skrivet av Generalkyckling:

Jag har nästan exakt samma problem.
Kör 2 stycken "Gigabyte Radeon HD6870 1024MB Windforce OC" i crossfire och i Windows efter omstart fryser ofta skärmarna några sekunder. Sedan blir det svart för att snart återställas och fungera normalt. Står "Display driver stopped responding and has recovered". Ominstallerat drivrutinerna efter att ha kört driver sweeper, men utan resultat.

Händer när du spelar? Har du kontaktat vår support, ska max ta 48h att få ett svar från de. Tar det längre tid så kontakta mig.
http://www.gigabyte.se/support-downloads/technical-support.as...

Skrivet av Nikkop:

Hej!

Tack för att du tog dig tiden att svara på mitt inlägg.

Angående drivrutiner så har jag INTE installerat drivrutinerna till mitt moderkort eftersom jag inte behöver de funktioner som finns vid installationen av drivrutinerna. (Cataclyst Control Center, RAID grejerna å allt det).

Jag har installerat Windows med AHCI i BIOS, vilket borde betyda att jag då automatiskt har Windows AHCI-drivrutiner?
Alla senaste Windows uppdateringar är även gjorda.

I vilket fall som helst så kör jag Windows AHCI-drivrutinerna som enligt ditt tips kanske skulle hjälpa, men icke sa nicke det funkar ej :/

Och angående prestandaförlust, eftersom jag kör med Windows AHCI, så får jag ut en Read på min SSD på max 390-410mb/s av 450mb/s möjliga (Enligt Intel), vilket är en förlust på runt 10%.

Så jo, det verkar att förlusten träder i kraft, men det finns inget S.M.A.R.T stöd

Skullle gärna vilja få detta problemet löst då det är ett stort hinder för mig.

Tack på förhand

MVH
Nikkop

Håller på att prata med teknikerna i Taiwan om detta problem, kan ta lite tid att få svar från de ibland då de är rätt upptagna med nya X79 Men vi ger inte upp!

Skrivet av NiiVeN:

finns det kylare för gigabyte gforce gtx560Ti oc ??

Fungerar inte den du har? Eller du vill ha värre? Jag lägger en förfrågan till de.

Skrivet av rektor:

Jag skulle vilja se bättre stöd för coreboot på Gigabytes moderkort.
Jag vet att man kan köra coreboot på vissa av Gigabytes moderkort, men skulle vilja se det bättre stött på fler moderkort.

http://www.coreboot.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Coreboot

AMD har tillkännagivit att de kommer att stödja coreboot på alla deras kretsar. Vill se Gigabyte tillkännage att de stödjer coreboot på alla sina AMD-baserade moderkort.

Jag lägger upp detta på listan över veckans rapportering. En liten fråga bara, för mig som inte är så insatt i Coreboot, vad är fördelen?

Skrivet av Pirum:

Hur är/blir det med (boot)support för >=3TB-diskar för äldre moderkort, menar typ h55/p55, inte lastgamla kort alltså.

Det ryktades i början av året om att Gigabyte valt att satsa på Hybrid-EFI eftersom det skulle ge möjlighet att även äldre kort (typ, G41-baserade) skulle få uppdateringar, men jag har inte hört så mycket sedan dess. På diverse forum, tweaktown, eller http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php?lid=dGlkPTIwMSZ0aGVt... så kan man ta hem modifierade BIOS, som tillför både det ena och det andra, men helst vill man ju inte installera ett hack under garantitiden - även om moderkortet ska gå att resetta till äldre bios via dualbios-funktionen.

Fick precis information att vi kommer med UEFI stöd för äldre moderkort (krävs ny version på moderkortet dock) men hur det blir med P55 och H55 har jag inget svar på i dagsläget. Vi håller på att expandera stödet men om det kommer för H55 eller P55 vågar jag inte svara på. Jag lägger förfrågan till de.

Skrivet av Kyoko:

Ah tycker man kan kommentera detta när man ändå kommenterar alla andra kommentarer.... Dåligt att inte ha något att tillägga om du frågar mig, dom är ju överklockade så undra om dom är för mycket överklockade? För lite ström eller nåt? Piper ditt modekort också ? Mitt ger felsignaler om att grafikkortet inte sitter på redigt men sitter perfekt. Men så fort man lirar ett spel och kortet blir lite belastat så slutar det låta och inget hänger sig alls :/ Stänger man ner spelet så börjar det hänga sig igen...

JAg kommenterade det inte för att jag såg inte att det var skrivet (det skrevs under tiden jag svarade på alla andra). Jag ber även dig kontakta vår support, http://www.gigabyte.se/support-downloads/technical-support.as...

Skrivet av VagenTG:

Jag kan inget om sånt här, men min brorsa satte ihop en dator åt mig och jag hade en hel del problem med DCP latency. Jag håller på och producerar musik i dator och det ledde till otrevligheter. Han gjorde sen en massa anpassningar, och installerade beta BIOS så nu är det bättre, men DCP latency och allt han läste om Gigabyte i det sammanhanget fick han att se på Gigybyte på ett sämre sätt.

Jag tar upp detta.

Skrivet av rektor:

Facebook startade Open Compute projektet där de publicerar detaljerad hårdvaru information och specifikationer på sina moderkort.

De publicerar kopplingsschema, register, diagram, komponentlistor, komponentspecifikationer, CAD filer, etc. Skulle vilja se Gigabyte göra likadant eller något liknande åt det hållet.

Klart intressant.

Skrivet av grizzly666:

Jo visst är det så.
MEN det hindrar ju inte företagen själva att skapa konton och gå in och korrigera felaktigheter heller lägga in rätt från början.
Det borde ju självfallet ligga i företagens intresse att populära sidor som prisjakt,pricerunner,etc har rätt information.
Annars finns det ju risk att dom missar några försäljningar då tex en funktion som man vill ha,behöver inte står med trots att den egentligen finns med.
Sen finns ju risken åt andra hållet det står att något finns med och man blir lite irriterad,förbannad på företaget (vilket inte är skyldigt men vet verkligen svensson om det?) när det visar sig att denna inte finns.

Och förresten välkomna hit

Koto skapat och förhandlingar inledda med att de ska läsa av vår data (korrekt data) istället för att användare ska behöva mata in information. Tack för att du tog upp detta med oss!

Skrivet av SnowJim:

Välkommen!
Min fråga är helt enkelt, om jag vill ha ett moderkort som stöder PCI-E 3.0 och IvyBridge fullt ut vad ska jag då välja när inte rev 1.3 av det jag valt finns i Sverige än? Jag vet att GA-Z68X-UD7-B3 stöder detta men kortet ligger i en helt annan prisklass.

Jag brukar inte säga detta men jag hade väntat tills att allt är 110% säkert. Vad sitter du på för dator idag?

Skrivet av vader_1980:

Hej jag undrar om Gigabyte ska gå över till UEFI på Z68 moderkort med alltså in te Hybrid utan äkta UEFI?
/ Marcus!

Vi har lite nyheter som kommer att trilla in under året gällande UEFI och 60-serien från Intel

Skrivet av rektor:

Skulle vilja se att ni drar er bort från oseriöst trams och löjliga gimmicks som;

  • 3D BIOS

  • Pistol/magasin/vapen-formade kylflänsar

  • Guldplätering av digitala interface

  • Lättklädda tjejer på förpackningarna och datormässor

  • Bling bling lysdioder och skit.

Vill hellre se;

  • Kondensatorer av högsta möjliga kvalité

  • MIL-SPEC / MIL-STD komponenter

  • Starka restriktioner på miljöfarliga kemikalier (hårdare än RoHS)

  • BIOS uppdateringar under lång tid

  • Stabilt BIOS (korrekt ACPI implementation, korrekt ASPM)

  • Stöd för coreboot

  • Släpp detaljerad utförlig dokumentation på samtliga kretsar och komponenter. Flödesscheman, kopplingsscheman, komponentlistor, diagram, register, tabeller, källkod, etc

  • Stor BIOS krets (16 MB)

Perfekt information! Tack!

Skrivet av sarimner86:

hej! det är det här grafikkortet jag har som de inte finns nån bios till http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3775&dl...

här kommer en bild om de e till nån nytta http://forumbilder.se/show.aspx?iid=378201112470998ef

och Bios version är : FA0 och de finns ingen annan att ladda ner till mitt kort..

Skrivet av Megaviking:

Hej, är ni medvetna om att många med detta kortet, mitt och flera andras krashar i spel efter 5-10min.. min fråga är: Kommer ni göra något åt detta, och i så fall när? tack på förhand. Mvh besviken konsument.

Idag så "rekommenderar" vi att man sänker klockfrekvenserna på grafikkortet. Vi är fullt medvetna om att detta inte är någon lösning i längden och de håller på att undersöka vad som är fel. Vi vill även pointera att det inte endast handlar om GIGABYTE produkter utan det ser ut att ha drabbat de flesta tillverkare.
https://help.ea.com/article/bf3-issues-with-overclocked-video...

Skrivet av Snowman89:

För en tid sedan så köpte jag ett Gigabyte GA-890GPA-UD3H rev 2.1. Innan jag köpte det så kollade jag upp att det skulle stödja AM3+ samt FX-8150 och det skulle den göra enligt er hemsida.

Nu när väl Bulldozer är lanserat så kollade jag in igen på er sida för att tanka ner det nyaste bioset och förbereda brädan för FX-8150 som jag beställt.
Men då upptäckte jag att ni har dragit tillbaka stödet för AM3+ och FX-8150. Efter många mail till er "support" så har jag fått "erbjudandet" om att jag kan få ett speciellt bios som stödjer max 95W TDP bulldozer, dock utan cputemp samt nån mer funktion. Jag svarade på det mailet men sen har jag inte fått något mer vettigt svar...

Jag köpte moderkortet för att använda till min Bulldozer rigg ihop med en FX-8150, just av den anledningen dubbelkollade jag att moderkortet skulle stödja FX-8150 vilket ni också sa att det skulle göra. Nu har ni istället dragit tillbaka stödet för FX-8150 vilket gör att jag nu sitter här med ett i princip värdelöst moderkort.. Dessutom har er support slutat svara på mail.

Jag vill ha det jag köpte och betalade för, ett moderkort med stöd för Bulldozer och FX-8150. Vad kommer ni göra för att lösa det här för mig och många andra som sitter i samma sits?

Version 2.1 kommer att få igång Bulldozer processorerna, men där man har vissa små saker som inte fungerar. Detta gäller tex fläkten för processorn och temperaturavläsning. Detta då AMD gjorde små justeringar in i det sista.

Version 3.1 med svarta sockeln har fullt stöd för AMD AM3+ processorerna.

Vad har du för kö-nummer på ditt ärende?

Skrivet av hasoo:

Tjena har 2 st gigabyte gtx 560 ti oc o sen den nya drivrutinen så kan ja ej köra sli mer o så får ja upp att nvidia drivrutiner har slutat att fungera. och det är massa som har haft det felet vad är felet? har uppdaterat bios p moderkort o grafikkorten o instalerat om datorn 4ggr o de har ej hjälpt. Ökat o sänkt volten mm.Mvh

Ta kontakt med teknisk support. För min skull, är det när du spelar eller direkt i 2D?
http://www.gigabyte.se/support-downloads/technical-support.as...

Skrivet av rektor:

Många av Gigabytes moderkort har dåligt kompilerade ACPI tabeller som inte lever upp till ACPI standarden.
I ACPI tester så failar Gigabytes moderkort.

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=e...
http://phoronix.com/forums/showthread.php?59218-DB-BIOS-ACPI-...

Gigabyte bör testa sitt firmware bättre så att det verkligen följer standarder.

Absolut intressant. Ska skicka detta vidare.

Skrivet av rektor:

Flera Gigabyte moderkort har trasigt ASPM stöd.

Gigabyte EP45-UD3LR
Gigabyte EP45T-DS3R
Gigabyte P55A-UD3
Gigabyte X38-DQ6
Gigabyte X48T-DQ6

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=OTk4NQ

Även detta är mycket intressant. Skickar vidare. Börjar bli en lång lista man ska skicka till de nu, men det är bara bra! Tack så mycket för all hjälp!

Skrivet av Hinken112:

välkomen!

Jag har problem med mitt grafikkort gigabyte hd 6870 oc 1gig. när ja spelar får ja en massa fyrkanter på skärmen och när ja är inne på internet sidor ja undrar vad de kan vara för fel...

När köpte du det, var köpte du det? Låter som att det är något problem med det så kontakta butiken du köpte det av så hjälper de dig.

Visa signatur

Not in use.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mocka:

Välkommen!
Har alltid gillat Gigabyte moderkorten. Två frågor:

1. Har moderkortet i signaturen. På er hemsida finns drivrutin för Realtek codec som är äldre än den på Realteks hemsida samt att den versionen har jag i Windows (signerad av Microsoft) är ännu nyare än de två föregående. Är det så att man skall hålla sig till de drivrutiner ni postar på er hemsida eller går det bra att köra så som jag gör nu?

2. Mina minnen (i sign) körs i 1066MHz trots att de är speccade till 1333MHz. Varför? Jag kör Intel TurboBoost.

Här hittar du drivrutiner och lite andra nyttiga program: http://forums.tweaktown.com/gigabyte/30530-latest-overclocking-programs-system-info-benchmarking-stability-tools.html

Senaste Beta BIOS till Intel-baserade Gigabyte-moderkort: http://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-latest-beta-bios.html

Permalänk
Medlem

Hej kör ni Japanska kondensatorer rakt av på era modekort eller blandar ni?

Visa signatur

Fractal r4 5volt. Amd 965 3.4 ghz Noctua DH 14 Asus M4N68T LE
Ssd diskar Samsung 850pro/intel 730 /320 Crucial m4 /8 tb mx500
Nätagg Corsair vx 450 = Seasonic m12d

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gigabyte_Rasmus:

Håller på att prata med teknikerna i Taiwan om detta problem, kan ta lite tid att få svar från de ibland då de är rätt upptagna med nya X79 Men vi ger inte upp!

Okej, var vänlig skicka mig ett meddelande eller något i den stilen när du får reda på något nytt.

Tack!

Permalänk
Gigabyte
Skrivet av Nikkop:

Okej, var vänlig skicka mig ett meddelande eller något i den stilen när du får reda på något nytt.

Tack!

Absolut!

Skrivet av pompa_kumla:

Hej kör ni Japanska kondensatorer rakt av på era modekort eller blandar ni?

Hej. Inte på alla men marioteten är japanska.

Fick detta som svar:

"All of our MB we did already used solid capacitors but some of them come from Japanese and some come from Taiwan.
Most of high end we used Japanese and some middle / low end that we used Taiwan capacitors"

Visa signatur

Not in use.

Permalänk
Skrivet av Gigabyte_Rasmus:

Version 2.1 kommer att få igång Bulldozer processorerna, men där man har vissa små saker som inte fungerar. Detta gäller tex fläkten för processorn och temperaturavläsning. Detta då AMD gjorde små justeringar in i det sista.

Version 3.1 med svarta sockeln har fullt stöd för AMD AM3+ processorerna.

Vad har du för kö-nummer på ditt ärende?

Enligt er support så skulle endast 95W cpuer fungera, vilket gör att jag inte kan använda moderkortet eftersom jag vill köra en FX-8150

Jo men tyvärr hjälper det inte mig då jag köpte ett rev 2.1 moderkort efter att jag såg att ni sa att den skulle stödja FX-8150.

Id på min senaste frågan är 1149182, du borde förhoppningsvis se de andra frågorna också.

Sen att ni skriver "That´s why all our technical specs on our websites contain this important footer:

* The entire materials provided herein are for reference only. GIGABYTE reserves the right to modify or revise the content at anytime without prior notice." tycker jag bara är så otroligt dåligt. Ifall det är så ni resonerar så kan ni "släppa" ett moderkort för LGA1366 och sen när ni sålt massor av det så ändrar ni det till endast stöd för AM3. Eftersom ni skrivit att ni har rätt att ändra innehållet när som helst utan att kunderna har något att säga till om..

Jag förstår problematiken med att AMD inte kunde bestämma specen för Bulldozer och att de ändrade den flera gånger innan den släpptes. Vad jag dock inte förstår är varför ni väljer att släppa ett officiellt stöd för 32nm cpuer och Bulldozer, även FX-8150 och andra 125W cpuer, för att sedan några veckor/månad senare helt dra tillbaka det och skylla på AMD. Varför inte vänta och släppa stödet när ni vet vad som kommer fungera? Istället för att gå ut med något som man senare får ångra, vilket gör att kunderna blir sittande med en aningens dyr brevpress...

Vore onekligen trevligt ifall det gick att lösa det hela... Men efter att jag skickat en större mängd mail till er support och blivit omkringskickad bland era olika avdelningar, utan att få något vettigt svar så har jag väl inte alltför stora förhoppningar..

Permalänk
Medlem

Jag vill bara hoppa in och tacka för den suveräna supporten vad gäller att fixa buggar i BIOS. *tumme upp* för Gigabyte.

(snowman: Kanske kan vi ordna så du kan testa min prolle i din bräda om det är intressant. Vi kan ta det via PM.)

Permalänk

ni som har problem med 560 TI OC... stäng av Hyper Threading.. har inte haft nåt problem sen jag stängde av det..

de hjälpte inte länge oxå stäng av Hyper Threading.. ..

men va gör jag för fel här: http://forumbilder.se/Image.aspx?iid=cf21201133020be54 går inte å dra ner klocken..

Permalänk

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Megaviking
Hej, är ni medvetna om att många med detta kortet, mitt och flera andras krashar i spel efter 5-10min.. min fråga är: Kommer ni göra något åt detta, och i så fall när? tack på förhand. Mvh besviken konsument.

Idag så "rekommenderar" vi att man sänker klockfrekvenserna på grafikkortet. Vi är fullt medvetna om att detta inte är någon lösning i längden och de håller på att undersöka vad som är fel. Vi vill även pointera att det inte endast handlar om GIGABYTE produkter utan det ser ut att ha drabbat de flesta tillverkare.
https://help.ea.com/article/bf3-issu...ed-video-cards

En sak har du rätt i och det är att sänka kortet med 10 hz inte är någon lösning i längden. Upplever samma problem igen, jag vill se en lösning (jag vet att det går att flasha BIOS) men för oss som inte är datorkunniga så är detta inte nåt alternativ för mig, och jag tycker inte heller att det ska behöva vara det heller.

Visa signatur

Intel Core i5-4670K 3,4 GHz | gigabyte ga-z97x-gaming 3 | HyperX Fury 120GB | Seagate Desktop 500GB | Asus GeForce GTX 1060 DualOC 6GB| Corsair 8GB (2x4GB) VENGEANCE | Noctua NH-U12P SE2 | XFX Core Edition 650W | NZXT H440 |ASUS 24" MG248Q |

Permalänk
Skrivet av Megaviking:

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Megaviking
Hej, är ni medvetna om att många med detta kortet, mitt och flera andras krashar i spel efter 5-10min.. min fråga är: Kommer ni göra något åt detta, och i så fall när? tack på förhand. Mvh besviken konsument.

Idag så "rekommenderar" vi att man sänker klockfrekvenserna på grafikkortet. Vi är fullt medvetna om att detta inte är någon lösning i längden och de håller på att undersöka vad som är fel. Vi vill även pointera att det inte endast handlar om GIGABYTE produkter utan det ser ut att ha drabbat de flesta tillverkare.
https://help.ea.com/article/bf3-issu...ed-video-cards

En sak har du rätt i och det är att sänka kortet med 10 hz inte är någon lösning i längden. Upplever samma problem igen, jag vill se en lösning (jag vet att det går att flasha BIOS) men för oss som inte är datorkunniga så är detta inte nåt alternativ för mig, och jag tycker inte heller att det ska behöva vara det heller.

håller med! pkus att programet inte funkar för mej.. http://forumbilder.se/Image.aspx?iid=cf21201133020be54

Permalänk
Gigabyte
Skrivet av blossa:

Jag vill bara hoppa in och tacka för den suveräna supporten vad gäller att fixa buggar i BIOS. *tumme upp* för Gigabyte.

(snowman: Kanske kan vi ordna så du kan testa min prolle i din bräda om det är intressant. Vi kan ta det via PM.)

Tackar!

Skrivet av sarimner86:

ni som har problem med 560 TI OC... stäng av Hyper Threading.. har inte haft nåt problem sen jag stängde av det..

de hjälpte inte länge oxå stäng av Hyper Threading.. ..

men va gör jag för fel här: http://forumbilder.se/Image.aspx?iid=cf21201133020be54 går inte å dra ner klocken..

Vad exakt ändrar du? Har du ändrat mer än frekvensen?

Skrivet av Megaviking:

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Megaviking
Hej, är ni medvetna om att många med detta kortet, mitt och flera andras krashar i spel efter 5-10min.. min fråga är: Kommer ni göra något åt detta, och i så fall när? tack på förhand. Mvh besviken konsument.

Idag så "rekommenderar" vi att man sänker klockfrekvenserna på grafikkortet. Vi är fullt medvetna om att detta inte är någon lösning i längden och de håller på att undersöka vad som är fel. Vi vill även pointera att det inte endast handlar om GIGABYTE produkter utan det ser ut att ha drabbat de flesta tillverkare.
https://help.ea.com/article/bf3-issu...ed-video-cards

En sak har du rätt i och det är att sänka kortet med 10 hz inte är någon lösning i längden. Upplever samma problem igen, jag vill se en lösning (jag vet att det går att flasha BIOS) men för oss som inte är datorkunniga så är detta inte nåt alternativ för mig, och jag tycker inte heller att det ska behöva vara det heller.

Som nummer 1 kommer jag att få som svar att ni ska uppdatera grafikkortsdrivrutinerna + uppdatera BIOS för grafikkortet. Finns verktyg som hjälper dig att flasha BIOS. Dessutom kan ni inte använda er av pirat windows. En version av alla dessa som cirkulerar har stora problem med just Battlefield 3 och att det stänger av sig.

Visa signatur

Not in use.

Permalänk
Skrivet av Gigabyte_Rasmus:

Tackar!

Vad exakt ändrar du? Har du ändrat mer än frekvensen?

Som nummer 1 kommer jag att få som svar att ni ska uppdatera grafikkortsdrivrutinerna + uppdatera BIOS för grafikkortet. Finns verktyg som hjälper dig att flasha BIOS. Dessutom kan ni inte använda er av pirat windows. En version av alla dessa som cirkulerar har stora problem med just Battlefield 3 och att det stänger av sig.

de e ju frekvensen jag försker ändra från 950 till 940.. har oxå provat met att dra upp fläckten till 70% men inget funkar!

Permalänk
Gigabyte
Skrivet av sarimner86:

de e ju frekvensen jag försker ändra från 950 till 940.. har oxå provat met att dra upp fläckten till 70% men inget funkar!

Mycket konstigt. Jag ska fråga vad vi kan hitta på då.

Fick förresten denna lilla "guide" från HQ. Vet inte om den är till så mycket nytta för dig, men kanske är det för någon

*Important. Do NOT use cracked Windows 7 version. That causes Battlefield to crasch!

1. Update latest version VBIOS from GIGABYTE website and double confirm the latest VBIOS has install on the card.

VBIOS link: http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3707&dl...

VGA@BIOS utility (confirm VBIOS version) link: http://download.gigabyte.asia/FileList/Utility/vga_utility_at...

2. Update latest version driver from NVIDIA website, select “beta /Legacy Driver Search”, if don’t select this then only can find latest WHQL driver. http://www.geforce.com/Drivers/Beta

3. Login Origin and update Origin and BF3 to the latest version.

4. If still have problem, Please reference EA website’s FAQ link: https://help.ea.com/article/bf3-issues-with-overclocked-video...

Visa signatur

Not in use.

Permalänk
Entusiast

En liten fundering angående grafikkort:

Vet inte om frågan tagits upp tidigare, men har inte möjlighet att gå igenom hela tråden i skrivande stund.

Hurvida är möjligheterna att se grafikkort som levereras helt "naket"?
Det vill säga utan kylning och andra speciella monteringsdetaljer?

Många byggare, inklusive mig, skaffar tredjepartskylning till grafikkortet ifråga, varav den ordinarie kylaren skruvas bort och ersätts med den nya och i regel bättre tredjepartskylaren så snart grafikkortet har packats upp ur sin kartong.

Att skippa kylaren helt och hållet och låta konsumenten stå för anskaffandet av kylare, skulle spara materialkostnader, dra ner priset, och framförallt spara på miljön.
Hur många av oss bara här på Sweclockers har inte ersatta grafikkortskylare ligger på hyllan/skroten som aldrig har använts? (troligen rätt många)

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Skrivet av Gigabyte_Rasmus:

Mycket konstigt. Jag ska fråga vad vi kan hitta på då.

Fick förresten denna lilla "guide" från HQ. Vet inte om den är till så mycket nytta för dig, men kanske är det för någon

*Important. Do NOT use cracked Windows 7 version. That causes Battlefield to crasch!

1. Update latest version VBIOS from GIGABYTE website and double confirm the latest VBIOS has install on the card.

VBIOS link: http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3707&dl...

VGA@BIOS utility (confirm VBIOS version) link: http://download.gigabyte.asia/FileList/Utility/vga_utility_at...

2. Update latest version driver from NVIDIA website, select “beta /Legacy Driver Search”, if don’t select this then only can find latest WHQL driver. http://www.geforce.com/Drivers/Beta

3. Login Origin and update Origin and BF3 to the latest version.

4. If still have problem, Please reference EA website’s FAQ link: https://help.ea.com/article/bf3-issues-with-overclocked-video...

1. jag har de här kotet: http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3775#ov å de finns fortfarde inga nya bios till de..

2, jag kör änkta win7.. och jag har inte problem i BF3 för jag lirar inte det.. jag har problem i övrigt med crascher.

3. de blir så har om jag försöker flasha mitt kort med dom biosarna du skicka de med VGA@BIOS utility.. Bild: http://forumbilder.se/show.aspx?iid=cb920111105404d60 Och de här är om man kör de manulet via CMD.
Bild: http://forumbilder.se/Image.aspx?iid=33920111107152579

4. nu kör jag 290.36 - BETA. men har även testat 285.62 - WHQL men de gör ingen skillnad alls..

har även kört den här guiden http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=169555 hur man tar bort graffe driver..

haru nåra mer smara förslag så är de bara å köra.. har även kört EasyBoost men de fumkar inte heller..

MVH

Permalänk
Medlem

Gigabyte MOderkort +I5 2500K

Hej..

När jag använde ET6 som följde med Moderkortet GA-Z68X-UD3H-B3 (rev. 1.3) och gick upp 1 steg för att överklocka min Intel i5 2500 K så börjar Bios klaga på överklockning och ändringar på volten. Och vägrar starta upp.

Var de dumt att använda ET6?

Vad skall jag göra, ska cpu volten stå på auto?

Tacksam för svar

Mvh
/Rikard

Permalänk
Medlem

En undran har moderkort GA-890FXA-UD5 (rev. 2.1) kör nu med 2 st GV-R685OC-1GD ( HD6850 1024MB OC ) i Cross Fire fundera på att skaffa ett till kort för att köra med 3 i Cross Fire.
Har kollat lite på nätet att dom dom kör med 3 kort i Cross Fire dom har 3 byglar.
Korten som jag har har bara stöd för en bygel.
Går det ändå att ha 3 kort i Cross Fire ??

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Medlem

Hej underbart att ni är här på forumet!
jag har ett ga-z68x-ud7 och jag har problem med det ibland då datorn startar om sig gång på gång. bios kommer inte och jag får inget fel meddelande ifrån moderkortet. de andra delarna utav datorn har testats i andra datorer och funkar i dem. systemet finner du under.
var så första gången jag startade datorn och återkommer ibland under vissa perioder. Funkar perfekt tills plötsligt något händer. :/

och en snabb fråga för jag vill bara dubbel kolla.
ga-z68x-ud7 stödjer inte ivybridge va?

Visa signatur

Intel i7 2600k @ 4,4 Ghz | GTX 780 DirectCU II | H60 V.2| Maximus IV Gene | TJ08-E | Vengeance 16gig 1600MHz | 840 pro 256GB | Corsair HX 1050W

Gratis frakt Inet

Permalänk
Medlem

Hej har ett gigabyte 550 ti grafikkort funkar hur bra som hellst tills jag börja köra napoleon total war, då kraschar grafikkortet o kommer up i över 60 grader, går intre att göra nått förän man startar om datorn, finns det nåt man kan göra så att fläkten snurrar mer?

Permalänk
Medlem
Skrivet av rektor:

Skulle vilja se att ni drar er bort från oseriöst trams och löjliga gimmicks som;

  • 3D BIOS

  • Pistol/magasin/vapen-formade kylflänsar

  • Guldplätering av digitala interface

  • Lättklädda tjejer på förpackningarna och datormässor

  • Bling bling lysdioder och skit.

Vill hellre se;

  • Kondensatorer av högsta möjliga kvalité

  • MIL-SPEC / MIL-STD komponenter

  • Starka restriktioner på miljöfarliga kemikalier (hårdare än RoHS)

  • BIOS uppdateringar under lång tid

  • Stabilt BIOS (korrekt ACPI implementation, korrekt ASPM)

  • Stöd för coreboot

  • Släpp detaljerad utförlig dokumentation på samtliga kretsar och komponenter. Flödesscheman, kopplingsscheman, komponentlistor, diagram, register, tabeller, källkod, etc

  • Stor BIOS krets (16 MB)

Jag kan bara hålla med det som sagt i ovan citat.

Vi köper in en hel del moderkort och skulle det bara lanseras en enda SKU som lever upp till just nämnda kriterier skulle vi hoppa på direkt. Även om ett lågt pris är fördelaktigt så är vi villiga att betala premium för ovan - i det stora perspektivet är inköp av denna karaktär knappt märkbara i TCO.

Edit: Jag kände att jag vill tillägga något.
1) Ovan moderkort bör konstrueras med dyrare kretsar (t.ex. 990FX+SB950 istället för 990X/970+SB7xx/SB+8xx) och kretsar som är av erkänt hög kvalité från tillverkare som är noga med att publicera errata och att följa standarder. Det skulle bli dyrare, men inköpspris är som sagt inte jätteviktigt för dem detta skulle rikta sig emot.

2) Lansera ett kort per plattform/socket. Fokusera R&D på dessa fåtal SKU:s. Vi är inte intresserade av en uppsjö valmöjligheter; ett kort som fungerar i de flesta scenarion är vad vi vill ha (vilket inte bör vara ett problem om man valt dyrare kretsar som inte håller tillbaka på vad plattformen kan leverera). På så sätt kan ett och samma kort användas för mer eller mindre allt vi kan tänkas vilja göra, även om det i vissa aspekter blir "over-kill".

3) Håll er till standarder, undvik "innovativa" one-offs för att skära på kostnader eller förse med "coola" funktioner (ett exempel är kort där man bara kan använda grafikkort i vissa PCIe-slots). Vi är ute efter en generisk produkt som inte behöver en massa special-cases i kod. Skulle ni ändå behöva implementera något udda (t.ex. p.g.a. otydliga standarder eller standarder som är broken by design) så var noga med att dokumentera vad ni gjort.

4) Integrera inte på en massa skrot som höjer priset och ökar komplexiteten. Varje plattform har ett begränsat antal PCIe-lanes, vi vill själva besluta hur dessa ska användas. Vi vill inte heller ha en massa kretsar som sitter på en svältande buss. WLAN/BT/FW är av inget intresse, vill vi ha det kan vi fixa det själva via de PCIe-slots som finns till förfogande.

5) Allt som höjer tillförlitligheten är av godo, dubbla EEPROM-kretsar för BIOS och/eller en socket där man lätt kan byta ut kretsen för hand. Då kan ni t.om. skicka med en/ett par backup-EEPROM-kretsar i förpackningen (kanske en ROM som inte går att skriva över och som bara utför diagnostik, detta skulle kunna vara ett krav att köra innan RMA).

6) Support och ärendehantering är dyrt, för er såväl som oss. Både ni och vi tjänar på att hålla saker simpla. Som företag har man extrakomponenter på hyllan och är det något relativt billig så bryr man sig inte om att skicka in för RMA och kastar det trasiga exemplaret. Dessutom, om det bara är en/ett fåtal SKU:s så kan man enklare rättfärdiga att ha extraexemplar tillhands. Som privatperson har vi bättre saker att göra än att felsöka trilskande hårdvara - därför håller man sig till det beprövade/simpla. Vi vet att det bästa vi kan få efter timmar av upprepade försök av att beskriva designfel till "support" är svar som "försök att installera nya drivrutiner" eller "testa töm CMOS". Dessutom återkommer man sällan snabbt, och skulle det mot förväntan finnas en fix i nästa version av BIOS så är det ännu mer väntan. Vad jag försöker säga är att ge oss verktygen att hjälpa oss själva (utförlig dokumentation och möjlighet till att köra Coreboot) så kommer vi inte bry oss i att kontakta er support. Vill ni skydda er från våra egna klåperier så kan ni klart och tydligt säga att support/garanti gäller endast om man använder det BIOS som ni distribuerar officiellt. Sen vore det såklart en stor bonus om ni själva hjälpte till att utveckla Coreboot för kompatibilitet med era produkter.

Jag vet inte om du känner till den succé som Linksys hade med sin router WRT54G/GS/GL (om inte, läs detta: http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/3562391). Jag kan inte ens föreställa mig hur mycket pengar Linksys tjänade på den produkter - den var prisvärd, enkel, flexibel och hade en hylltid på många många år. Jag har personligen säkert köpt in 10st, inte för att de hade den bästa hårdvaran utan för att man vet vad man fick och vilka möjligheter som fanns.

Tack för att du tog dig tid att läsa detta. Har du fler frågor och känner att det finns potential i ovan är du välkommen att kontakta mig.

Visa signatur

qw q b

Permalänk
Medlem

UEIF

Kommer UEIF komma till t.ex mitt Z68X-UD3H-B3?
Det känns som ni ligger efter på den fronten då alla andra stora tillverkare har det som standard till sin Z68 moderkort. (vad jag vet)

Permalänk
Gigabyte
Skrivet av SysGhost:

En liten fundering angående grafikkort:

Vet inte om frågan tagits upp tidigare, men har inte möjlighet att gå igenom hela tråden i skrivande stund.

Hurvida är möjligheterna att se grafikkort som levereras helt "naket"?
Det vill säga utan kylning och andra speciella monteringsdetaljer?

Många byggare, inklusive mig, skaffar tredjepartskylning till grafikkortet ifråga, varav den ordinarie kylaren skruvas bort och ersätts med den nya och i regel bättre tredjepartskylaren så snart grafikkortet har packats upp ur sin kartong.

Att skippa kylaren helt och hållet och låta konsumenten stå för anskaffandet av kylare, skulle spara materialkostnader, dra ner priset, och framförallt spara på miljön.
Hur många av oss bara här på Sweclockers har inte ersatta grafikkortskylare ligger på hyllan/skroten som aldrig har använts? (troligen rätt många)

Rolig idee, ska se vad som sägs om detta.

Skrivet av sarimner86:

1. jag har de här kotet: http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3775#ov å de finns fortfarde inga nya bios till de..

2, jag kör änkta win7.. och jag har inte problem i BF3 för jag lirar inte det.. jag har problem i övrigt med crascher.

3. de blir så har om jag försöker flasha mitt kort med dom biosarna du skicka de med VGA@BIOS utility.. Bild: http://forumbilder.se/show.aspx?iid=cb920111105404d60 Och de här är om man kör de manulet via CMD.
Bild: http://forumbilder.se/Image.aspx?iid=33920111107152579

4. nu kör jag 290.36 - BETA. men har även testat 285.62 - WHQL men de gör ingen skillnad alls..

har även kört den här guiden http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=169555 hur man tar bort graffe driver..

haru nåra mer smara förslag så är de bara å köra.. har även kört EasyBoost men de fumkar inte heller..

MVH

Tänkte kolla med dig hur det gått? NVIDIA har pressat ut några fler drivrutiner, några skillnader?

Skrivet av Dr_Agon:

Hej..

När jag använde ET6 som följde med Moderkortet GA-Z68X-UD3H-B3 (rev. 1.3) och gick upp 1 steg för att överklocka min Intel i5 2500 K så börjar Bios klaga på överklockning och ändringar på volten. Och vägrar starta upp.

Var de dumt att använda ET6?

Vad skall jag göra, ska cpu volten stå på auto?

Tacksam för svar

Mvh
/Rikard

Hejsan Rikard.

Jag råder dig att läsa på lite mer kring överklockningen. Finns en jätte bra guide här:
http://www.overclock.net/t/910467/the-ultimate-sandy-bridge-o...

Skrivet av Jygge:

En undran har moderkort GA-890FXA-UD5 (rev. 2.1) kör nu med 2 st GV-R685OC-1GD ( HD6850 1024MB OC ) i Cross Fire fundera på att skaffa ett till kort för att köra med 3 i Cross Fire.
Har kollat lite på nätet att dom dom kör med 3 kort i Cross Fire dom har 3 byglar.
Korten som jag har har bara stöd för en bygel.
Går det ändå att ha 3 kort i Cross Fire ??

Hejsan. Tyvärr bara stöd för 2-vägs på dessa kort.

Skrivet av Aids130:

Hej underbart att ni är här på forumet!
jag har ett ga-z68x-ud7 och jag har problem med det ibland då datorn startar om sig gång på gång. bios kommer inte och jag får inget fel meddelande ifrån moderkortet. de andra delarna utav datorn har testats i andra datorer och funkar i dem. systemet finner du under.
var så första gången jag startade datorn och återkommer ibland under vissa perioder. Funkar perfekt tills plötsligt något händer. :/

och en snabb fråga för jag vill bara dubbel kolla.
ga-z68x-ud7 stödjer inte ivybridge va?

Hmm. Ang. problemet med moderkortet så hade jag börjat med det klassiska, uppdatera BIOS. Detta är en punkt som börjar bli allt mer viktig då moderkorten idag innehåller allt fler inställningar vilket bidrar till att fel kan uppstå.

För att svara på det andra, GA-Z68-UD7 kommer att ha stöd för tredje generationens Intel core i7 processorer men får inte säga några namn

'

Skrivet av Brolin90:

Hej har ett gigabyte 550 ti grafikkort funkar hur bra som hellst tills jag börja köra napoleon total war, då kraschar grafikkortet o kommer up i över 60 grader, går intre att göra nått förän man startar om datorn, finns det nåt man kan göra så att fläkten snurrar mer?

Hejsan. 60 grader för ett grafikkort är inga temperaturer att prata om. När det börjar närma sig 100 så kan du börja tänka att det kan bli problem. Låter som att du har ett trasigt kort. Kan du köra lite tester med tex FurMark för att bekräfta att det alltid är vid 60 grader som det blir problem?

Skrivet av FLAGEL:

Jag kan bara hålla med det som sagt i ovan citat.

Vi köper in en hel del moderkort och skulle det bara lanseras en enda SKU som lever upp till just nämnda kriterier skulle vi hoppa på direkt. Även om ett lågt pris är fördelaktigt så är vi villiga att betala premium för ovan - i det stora perspektivet är inköp av denna karaktär knappt märkbara i TCO.

Edit: Jag kände att jag vill tillägga något.
1) Ovan moderkort bör konstrueras med dyrare kretsar (t.ex. 990FX+SB950 istället för 990X/970+SB7xx/SB+8xx) och kretsar som är av erkänt hög kvalité från tillverkare som är noga med att publicera errata och att följa standarder. Det skulle bli dyrare, men inköpspris är som sagt inte jätteviktigt för dem detta skulle rikta sig emot.

2) Lansera ett kort per plattform/socket. Fokusera R&D på dessa fåtal SKU:s. Vi är inte intresserade av en uppsjö valmöjligheter; ett kort som fungerar i de flesta scenarion är vad vi vill ha (vilket inte bör vara ett problem om man valt dyrare kretsar som inte håller tillbaka på vad plattformen kan leverera). På så sätt kan ett och samma kort användas för mer eller mindre allt vi kan tänkas vilja göra, även om det i vissa aspekter blir "over-kill".

3) Håll er till standarder, undvik "innovativa" one-offs för att skära på kostnader eller förse med "coola" funktioner (ett exempel är kort där man bara kan använda grafikkort i vissa PCIe-slots). Vi är ute efter en generisk produkt som inte behöver en massa special-cases i kod. Skulle ni ändå behöva implementera något udda (t.ex. p.g.a. otydliga standarder eller standarder som är broken by design) så var noga med att dokumentera vad ni gjort.

4) Integrera inte på en massa skrot som höjer priset och ökar komplexiteten. Varje plattform har ett begränsat antal PCIe-lanes, vi vill själva besluta hur dessa ska användas. Vi vill inte heller ha en massa kretsar som sitter på en svältande buss. WLAN/BT/FW är av inget intresse, vill vi ha det kan vi fixa det själva via de PCIe-slots som finns till förfogande.

5) Allt som höjer tillförlitligheten är av godo, dubbla EEPROM-kretsar för BIOS och/eller en socket där man lätt kan byta ut kretsen för hand. Då kan ni t.om. skicka med en/ett par backup-EEPROM-kretsar i förpackningen (kanske en ROM som inte går att skriva över och som bara utför diagnostik, detta skulle kunna vara ett krav att köra innan RMA).

6) Support och ärendehantering är dyrt, för er såväl som oss. Både ni och vi tjänar på att hålla saker simpla. Som företag har man extrakomponenter på hyllan och är det något relativt billig så bryr man sig inte om att skicka in för RMA och kastar det trasiga exemplaret. Dessutom, om det bara är en/ett fåtal SKU:s så kan man enklare rättfärdiga att ha extraexemplar tillhands. Som privatperson har vi bättre saker att göra än att felsöka trilskande hårdvara - därför håller man sig till det beprövade/simpla. Vi vet att det bästa vi kan få efter timmar av upprepade försök av att beskriva designfel till "support" är svar som "försök att installera nya drivrutiner" eller "testa töm CMOS". Dessutom återkommer man sällan snabbt, och skulle det mot förväntan finnas en fix i nästa version av BIOS så är det ännu mer väntan. Vad jag försöker säga är att ge oss verktygen att hjälpa oss själva (utförlig dokumentation och möjlighet till att köra Coreboot) så kommer vi inte bry oss i att kontakta er support. Vill ni skydda er från våra egna klåperier så kan ni klart och tydligt säga att support/garanti gäller endast om man använder det BIOS som ni distribuerar officiellt. Sen vore det såklart en stor bonus om ni själva hjälpte till att utveckla Coreboot för kompatibilitet med era produkter.

Jag vet inte om du känner till den succé som Linksys hade med sin router WRT54G/GS/GL (om inte, läs detta: http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/3562391). Jag kan inte ens föreställa mig hur mycket pengar Linksys tjänade på den produkter - den var prisvärd, enkel, flexibel och hade en hylltid på många många år. Jag har personligen säkert köpt in 10st, inte för att de hade den bästa hårdvaran utan för att man vet vad man fick och vilka möjligheter som fanns.

Tack för att du tog dig tid att läsa detta. Har du fler frågor och känner att det finns potential i ovan är du välkommen att kontakta mig.

En fråga. Jag förutsätter att detta gäller ett moderkort för systembyggen, korrekt? Och att det är ett moderkort utöver våra vanliga modeller?

Skrivet av lllilja:

Kommer UEIF komma till t.ex mitt Z68X-UD3H-B3?
Det känns som ni ligger efter på den fronten då alla andra stora tillverkare har det som standard till sin Z68 moderkort. (vad jag vet)

Vad är det du känner att du saknar på den klassiska BIOS-versionen som du hittar på UEFI?

Visa signatur

Not in use.

Permalänk
Medlem

UEFI

Jag saknar inte funktioner utan användarvänlighet och snabbhet, då det är mycket snabbare att navigera sig med mus än med piltangenter.(plus att det ser mycket trevligare ut)
Men visst det är egentligen inga stora förändringar annars, men det känns ändå lite surt att sitta med ett nytt kort som saknar saker som andra tillverkare har som standard!
Det hade höjt helhets intrycket helt enkelt.
En annan sak jag kan komma på som jag hade stor nytta av med mitt förra moderkort är knappar, t.ex: start och reset.
Det gjorde livet lite enklare vid felsökningar, ihop byggen etc.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gigabyte_Rasmus:

En fråga. Jag förutsätter att detta gäller ett moderkort för systembyggen, korrekt? Och att det är ett moderkort utöver våra vanliga modeller?

Det är möjligt att jag inte tänker helt klart här, men vilka moderkort är inte för systembyggen? Personligen anser jag att det inte spelar någon roll om ni tar fram en helt ny modell eller om ni väljer att utgå från en existerande. Det viktiga är att man genuint förstår resonemanget bakom och inte gör ett halvhjärtat försök. Om det är möjligt att ta en existerande modell som är nog av ett skelett för att bygga ovan koncept på så för all del!

Skulle ett sådant moderkort (eller en sån serie) finnas tillgänglig så skulle jag endast använda dessa. Som det ser ut idag finns det inget moderkort som väcker intresse - man väljer helt enkelt det som är minst dåligt. Gigabyte har tyvärr ett enastående dåligt rykte när det gäller ACPI, ta en titt här.

Visa signatur

qw q b

Permalänk
Medlem
Skrivet av FLAGEL:

Det är möjligt att jag inte tänker helt klart här, men vilka moderkort är inte för systembyggen? Personligen anser jag att det inte spelar någon roll om ni tar fram en helt ny modell eller om ni väljer att utgå från en existerande. Det viktiga är att man genuint förstår resonemanget bakom och inte gör ett halvhjärtat försök. Om det är möjligt att ta en existerande modell som är nog av ett skelett för att bygga ovan koncept på så för all del!

Skulle ett sådant moderkort (eller en sån serie) finnas tillgänglig så skulle jag endast använda dessa. Som det ser ut idag finns det inget moderkort som väcker intresse - man väljer helt enkelt det som är minst dåligt. Gigabyte har tyvärr ett enastående dåligt rykte när det gäller ACPI, ta en titt här.

Det du och rektor beskrev är precis vad jag också eftersöker, jag skulle beskriva det som ett premiumkort utan lulul, som du sade så bygger man på de funktioner man vill ha via pci-e kort.