Hastighet på SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Jul 2010

Hastighet på SSD

jag har köpt en Corsair SSD Force 3 Series 120GB och hastigheten är väldigt låg, jag installerade windows 7 med IDE mode igång det var kanske inte det smartaste men sen så följde jag denna guiden:http://bengansblogg.wordpress.com/2010/11/25/sla-till-ahci-mo...
och aktiverade AHCI mode men det blev ingen skillnad är är resultaten: http://imageshack.us/photo/my-images/62/namnlsja.png/ vad jag har förståt så ska den ligga på ca 500 MB/sek read/write och jag har sata 3 vad är felet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fridhelmsplan; Stockholm.
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av albin967:

jag har köpt en Corsair SSD Force 3 Series 120GB och hastigheten är väldigt låg, jag installerade windows 7 med IDE mode igång det var kanske inte det smartaste men sen så följde jag denna guiden:http://bengansblogg.wordpress.com/2010/11/25/sla-till-ahci-mo...
och aktiverade AHCI mode men det blev ingen skillnad är är resultaten: http://imageshack.us/photo/my-images/62/namnlsja.png/ vad jag har förståt så ska den ligga på ca 500 MB/sek read/write och jag har sata 3 vad är felet?

Jag har en likadan disk. Jag följde också den där guiden utan success så jag fick isntallera om windows med AHCI för att jag skulle få boosten. Det var det värt.

Före

Efter

Gick från 274 poäng i AS SSD BENCHMARK till 431 också.

Chassi: Fractal Design Define R5 (vit) MB: ASUS ROG MAXIMUS VII HERO RAM: Crucial DDR3 BallistiX Sport 1600MHz 16GB CPU: Intel Core i7-4790k GPU: ASUS GeForce STRIX GTX 980 Ti SDD: Samsung 850 EVO 250GB HDD1: Seagate 1TB HDD2: WD 1TB PSU: EVGA SuperNova G2 1300w Skärm: Acer 27" XB270HU Tangentbord: CM Storm QuickFire TK (Cherry MX Brown) Mus: Logitech G500 Hörlurar: Astro A50

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av albin967:

jag har köpt en Corsair SSD Force 3 Series 120GB och hastigheten är väldigt låg, jag installerade windows 7 med IDE mode igång det var kanske inte det smartaste men sen så följde jag denna guiden:http://bengansblogg.wordpress.com/2010/11/25/sla-till-ahci-mo...
och aktiverade AHCI mode men det blev ingen skillnad är är resultaten: http://imageshack.us/photo/my-images/62/namnlsja.png/ vad jag har förståt så ska den ligga på ca 500 MB/sek read/write och jag har sata 3 vad är felet?

Alla diskar som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd, ju bättre den data som används går att komprimera desto snabbare går det. Crystal disk mark använder data som inte går att komprimera och ger då ett lågt resultat.

Det du bör göra är att göra ett test med atto för att se vart den övre gränsen går (skriver data som är lätt att komprimera vilket ger bästa möjliga resultat), når disken inte upp till de ca 500mb/s som den bör klara så är det bra om du gör ett test med as-ssd och lägger upp en skärmdump här, det ger massa matnyttig information om vad som kan tänkas vara fel.

Edit: Kan f.ö. konstatera att ahci är aktiverat så det behöver du inte vara orolig för

En ssd som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd. AS-SSD använder data som inte går att komprimera och ger då sämsta möjliga resultat, ATTO använder data som är lätt att komprimera och ger bästa möjliga resultat. Eftersom program/os/spel ofta går att komprimera någorlunda bra så hamnar den verkliga prestandan någonstans mellan dessa resultat vid normal användning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Frispel:

Alla diskar som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd, ju bättre den data som används går att komprimera desto snabbare går det. Crystal disk mark använder data som inte går att komprimera och ger då ett lågt resultat.

Det du bör göra är att göra ett test med atto för att se vart den övre gränsen går (skriver data som är lätt att komprimera vilket ger bästa möjliga resultat), når disken inte upp till de ca 500mb/s som den bör klara så är det bra om du gör ett test med as-ssd och lägger upp en skärmdump här, det ger massa matnyttig information om vad som kan tänkas vara fel.

Edit: Kan f.ö. konstatera att ahci är aktiverat så det behöver du inte vara orolig för

ominstalerade windows 7 nu utan framgång fick samma resultat som innan i crystal disk mark ska testa med atto nu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Frispel:

Alla diskar som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd, ju bättre den data som används går att komprimera desto snabbare går det. Crystal disk mark använder data som inte går att komprimera och ger då ett lågt resultat.

Det du bör göra är att göra ett test med atto för att se vart den övre gränsen går (skriver data som är lätt att komprimera vilket ger bästa möjliga resultat), når disken inte upp till de ca 500mb/s som den bör klara så är det bra om du gör ett test med as-ssd och lägger upp en skärmdump här, det ger massa matnyttig information om vad som kan tänkas vara fel.

Edit: Kan f.ö. konstatera att ahci är aktiverat så det behöver du inte vara orolig för

här är med atto http://imageshack.us/photo/my-images/97/namnlsqa.png/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Jul 2010

Nu har jag problem med min lagringsdisk istället när jag kopierar filer från SSDn till hårddisken ca30GB, det är en 5400rpm så får jag 3MB/sek är inte det VÄLDIGT lågt? hur kan jag öka hastigheten,den bör väll ligga på runt 50MB/sek?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Jul 2010

snälla hjälp

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Är det 1 stor fil du kopierar eller är det många små?
Har du gjort prestandatest på den hårddisken och ger det samma resultat? (3MB/s)

Beroende på vad du har för HDD bör du kunna få iaf 100MB/s även på en 5400RPM disk.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av TiasE:

Är det 1 stor fil du kopierar eller är det många små?
Har du gjort prestandatest på den hårddisken och ger det samma resultat? (3MB/s)

Beroende på vad du har för HDD bör du kunna få iaf 100MB/s även på en 5400RPM disk.

det är många små filer,men när jag kopierade en fil så fick jag 2-3MB/sek. Det börjar vid ca 150MB/sek och går sedan neråt till ca 2-3MB/SEK

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Sep 2010

Har inte installerat med ACHI, om jag nu vill installera om. Gör jag inställningarna i BIOS och sen installerar om/ formaterar disken? Eller är det något annat jag behöver tänka på?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Jul 2010

någon som kan hjälpa har en WD green och får ca 100MB/sek i 1/5 av filen. Sen går det ner till 2-3MB/sek någon som vet varför?