Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
hemma
Registrerad
Jan 2010

Fryst fläskfilé i ugnen

Hur länge och vilken temperatur?
Vill äta om ca 2 -2,5 timmar och tänker inte tina den i kylskåpet till imorgon
Fryst kyckling blir riktigt bra i ugnen men fläskfilé hittar jag inte mycket om på google förutom folk som säger att man ska tina den långsamt..
Ska jag lägga den i varmt vatten i en timme sen köra den i ugnen eller är det bara lägga på kryddor och köra in den fryst i 175 grader i 1,5 timma eller nåt?
Vill att den ska bli så saftig som möjligt men inte heller bränd på utsidan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Jan 2008

Jag hade nog kört den i varmt vatten i en timme så den tinar lite. Sedan 30-60 min i ungen, dock inte för varmt. 175-150 är nog lagom så den inte blir bränd. Innan du lägger in den i ugnen kan du ju slänga på lite marinad / olja och kryddor om du vill att det ska smak lite.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

Se bara till så att den är "genomstekt" rakt igenom innan man äter. Hellre 5 min längre än att riskera magsjuka.

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
GBG o STHLM
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av Leeloo:

Se bara till så att den är "genomstekt" rakt igenom innan man äter. Hellre 5 min längre än att riskera magsjuka.

Vi har i regel inga sådana bakterier i fläskköttet i Sverige. Även fläskkött gör sig bra som rött kött.

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Sep 2003

funkar ju även att bara låta den ligga under kranen i diskhon i en 15-20 min med ljummet vatten utan att den kokas

:::::::::::::::::::::::::::::::

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lite överallt
Registrerad
Jan 2003

Tina den i varmt vatten (t.ex. kran-varmt vatten och sedan kanske låg-medel på spisen för att hålla temperaturen på vattnet) så att den har tinat helt igenom innan tillagning.

Om den ändå skulle vara frusen i mitten när det börjar bli dags att tillaga så skulle jag nog skiva den i centimetertjocka skivor istället för att lägga den hel i ugnen.

Har du en matlagningstermometer så använd en sådan, när filén når ~74 grader så är det klart. Högre temp (upp till 225) tillagar den snabbare, men 150-175 grader och längre tid brukar få det att smaka bättre.

Spelar RB6 Siege, PUBG, Rimworld och lite annat smått o gott.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Jul 2003

Använd inte varmvatten, bättre att använda rumstempererat vatten i vasken i 15 till 30 minuter,,

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
hemma
Registrerad
Jan 2010

Hade på olja och kryddor sen kastade in den i ugnen i 175 grader tiden minns jag inte men det blev lite slafsig så blir att tina i vatten till nästa gång

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm/Tumba
Registrerad
Jan 2003
Skrivet av Lcdposter1337:

Hade på olja och kryddor sen kastade in den i ugnen i 175 grader tiden minns jag inte men det blev lite slafsig så blir att tina i vatten till nästa gång

Jag brukar ha kryddor + marinad på min och linda in den i folie och sedan tillaga den på 170c i typ en timma så det blir mört och gött. Sedan låter jag den stå ett par minuter innan jag skär i den för att inte tappa ur köttet på all vätska.

Workstation:*Acer TimelineX 4830tg *8gb DDR3 1066MHz *Core i5, 2410M, *GeForce GT 540M 2gb, *80gb ssd intel x-25 g2*Griffin Elevator
HTPC:*Lian Li C36B*Gigabyte GA-MA78GM-UD2H*AMD Athlon X2 4850e 2.5GHz + Scyte Shuriken*2x1gb pc8500 corsair dominator*XFX Radeon HD5450 512MB - passivt*40gb ssd intel x-25 g2

Trädvy Permalänk
Entusiast
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2005

Jag brukar steka fläskfilén snabbt på hög temperatur för att få en fin yta innan jag skickar in den i ugnen.

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24