Ubisoft skrotar Ghost Recon Future Soldier för PC på grund av piratkopiering

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

Jag tycker inte att ICAs köttbullar är prisvärda, alltså snattar jag dem, det är inte mitt fel utan ICAs, om ICA bara sänkte priset eller gjorde dem godare skulle jag sluta snatta.
Hur smart är det uttalandet?

Riktigt korkat eftersom man inte snattar något när man kopierar. Om jag bygger en kopia av ditt badrum har du inget badrum kvar då?

Jag tycker inte att ICAs köttbullar är prisvärda, alltså köper jag köttfärs och gör egna, det är inte mitt fel utan ICAs, om ICA bara sänkte priset eller gjorde dem godare skulle jag sluta snatta.

Visa signatur

Fractal Design Tesla 650W 80+ > Asus P8Z77-I Deluxe > BitFenix Prodigy (Vit) > Intel Core i7 2700K > Crucial 16GB 1600MHz > Scythe Mugen III > Gigabyte GTX 660 > 640GB WDB > 120GB OCZ Agility 3

Permalänk

Var det inte UBIsoft som gjorde EQ2? Det var ju ganska kul vill ja minnas. Mjölkad på fritid och pengar blev man!
Men jag tänker inte lägga någon tid på deras nya titlar, varken lagligt eller pirat.. så inga fällda tårar här. Tycker däremot att dom kanske ska jobba hårdare på att göra bra spel i stället för att sitta och grina.
Piratkopiering eller ej, jag är ständigt på jakt efter nya spel men som det är nu har dom inget som intresserar mig alls.

Visa signatur

Erfarenhet är mognadens grogrund.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen
Skrivet av S_Z:

Håller med. Det är pinsamt att se alla bortförklaringar folk kommer med. Jag köper endast spel (eller gjorde, spelar inte mycket nu), har inte ett spel jag ångrar att jag köpt. Det är inga problem att bilda sig en ordentlig uppfattning om ett spel utan att behöva spela igenom hela spelet.

Priset? Jag köpte spel till min C64/Amiga kring 300-400kr för över 20år sedan. Spel har gått upp löjligt lite i pris jämfört med mycket annat här i världen. Speciellt med tanke på mycket resurser ett spel kräver idag jämfört med då.

Förstår vad du menar men spel ska iaf inte kosta 5-600 spänn.
Sen bryr jag mig inte så mycket om vad spelen kostade för 20 år sen då det är nu vi talar om:)

Permalänk
Medlem
Skrivet av tcntad:

Idioter...
Folk piratkopierat pga pris och era superkorkade pirat/kopieringsskydd som t.ex DRM.

Sluta ta 5-600 sek spelet och gör er av med alla onödiga program man måste logga in på varenda gång man ska starta ett spel samt era korkade DRM skydd så ska ni se att folk börjar köpa spelen mer och mer..

Men allra mest: Gör bra spel..

Ha ha ha... är du verkligen så naiv? Varför finns "superkorkade pirat/kopieringsskydd" från början? Börja där, varför har vi lås på våra bilar, hus osv. Varför har vi det? VARFÖR?

Skulden är helt och hållet folks girighet, förmågan att inte hålla tassarna borta, viljan att ha allt gratis. DÄR är problemet.

Visa signatur

Spelriggen: Intel i5 10400F - GTX 1070 - 16GB DDR4 - ASUS TUF GAMING B460M-PLUS - 500 GB SDD - be quiet! 730W - Define Mini C

Permalänk
Medlem

Idiotiska uttalanden som bara förstör för oss pc spelare.
Jag hoppas andra utvecklare inser att de tjänar mycket på att släppa spel till pc.

Visa signatur

i9-11900F | RTX 3070 ti

Permalänk
Avstängd
Skrivet av XrOo:

Tycker att det är 100% realistiskt att dom gör på detta sätt.
Kan bara hoppas på att fler följer samma tankesätt.
Bra Ubisoft!

Roligt sen när konsol ägarna får pröjsa 1000:- per spel

Om detta går igenom så kommer det säkerligen en ursäkt upp för att höja priserna på konsolspel...

Visa signatur

♪ ♪ (っ◕‿◕)っ ♥ Nvidia ♥ (♥♥,) ♪ ♪

AMD

Permalänk
Medlem

Hänger jag med om jag påstår följande: Till att börja med så hade ubisoft inga problem med piratkopieringar, alla spelare pröjsade och allt var frid och fröjd. Men en vacker dag så beslöt Ubisoft att plöja ner miljoner kroner i utvecklingen av ett DRM från helvetet för att straffa alla som betalat för deras spel, mest för att de kände för det. Alla lojala kunder vart pissed och började då piratkopiera spelen för att visa ubisoft att det inte är ok att lägga in ett DRM från helvetet i spel, särskilt inte då alla alltid betalat för spelen tidigare. Ubisoft förlorade då förståndet totalt och struntade i att utveckla för PC.

Så tolkar jag nyheten efter att ha läst kommentarerna i alla fall

Permalänk
Medlem

Jag tycker inte att ICAs köttbullar är prisvärda, alltså läser jag innehållsförteckningen och lagar dom själv istället, det är inte mitt fel utan ICAs, om ICA bara sänkte priset eller gjorde dem godare skulle jag köpt dom istället för att laga dom själv.

Permalänk
Medlem

Låter som en dålig ursäkt för att dom inser att dom inte har resurser att utveckla det med hyfsad kvalite till PC utan massor med buggar och krasher. Samt att dom vet att deras spel inte kommer att sälja pga att det inte är tillräckligt bra. Luktar budgetsatsning lång väg i studion även till konsol.

Jag köper alla bra spel till pc, men kan inte säga att ghost recon är ett av de spel jag väljer att betala fullpris för och jag vet jag inte är ensam om det Titta bara på försäljning siffrorna på t.ex. Skyrim, Battlefield 3, Starcraft 2 och CoD serien så ser man att deras ursäkt med priratkopiering inte gäller hela PC marknaden utan möjligtvis mindre nogräknade dussinspel som ghost recon...

Visa signatur

Vit kaffekopp V1.0

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Hotfuzz08:

Ha ha ha... är du verkligen så naiv? Varför finns "superkorkade pirat/kopieringsskydd" från början? Börja där, varför har vi lås på våra bilar, hus osv. Varför har vi det? VARFÖR?

Skulden är helt och hållet folks girighet, förmågan att inte hålla tassarna borta, viljan att ha allt gratis. DÄR är problemet.

Det är skillnad på hårdvara och mjukvara....Du skyddar ditt hus och din bil mer för det värdesätter du mer än ett spel...

Man köper spelet....man får ÄNDÅ stå ut med all jävla reklam i början! som man inte kan klicka bort.

När jag köper ett spel vill jag komma direkt in i menyn klicka PLAY sen ska det vara igång på några sekunder utan nån jobbig reklam!

Man köper filmen...man får ändå se all jävla reklam och eftertext....Detta slipper man om man tankar ner filmen och sedan köper den

Visa signatur

♪ ♪ (っ◕‿◕)っ ♥ Nvidia ♥ (♥♥,) ♪ ♪

AMD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dahle86:

Riktigt korkat eftersom man inte snattar något när man kopierar. Om jag bygger en kopia av ditt badrum har du inget badrum kvar då?

Jag tycker inte att ICAs köttbullar är prisvärda, alltså köper jag köttfärs och gör egna, det är inte mitt fel utan ICAs, om ICA bara sänkte priset eller gjorde dem godare skulle jag sluta snatta.

om du bygger något själv så all heder till dig, kopiering är en form av smicker. om du väljer att använda en tjänst som någon har investerat i och vill få betalt för, utan att betala för den.... ja då är det något annat, nämligen stöld.

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem

För det första så kan det ju vara en bra start att faktiskt BÖRJA göra PC-spel, tror de skulle sälja lite mer då... Jag vill inte köpa ett 360-spel som de portat lite slappt till pc...

Sen varför är priserna så höga? Det är inte så att om de säljer spelen för 300kr istället för 600kr så skulle de endast tjäna hälften så mycket. De får ju räkna med att 10 ggr fler köper spelet när det är billigt och att de då tjänar 5ggr mer pengar.

Ett spel kostar inget för dem att sälja, dock att utveckla. Så de skulle ju kunna sälja spelen för 30kr lika gärna.. Kan inte tänka mig att de räknat rätt på att de säljer mest när spelen kostar 600kr.

De får ju göra en marknadsundersökning och ställa frågan till 1000 pers: skulle du köpa spelet om det kostade 200kr, 300kr, 400kr osv. Om 1000 pers svarar ja på 200kr och 300 på 300kr så tjänar de ju mer på att sälja det för 200kr. kan inte tänka mig att 5-600kr är det som genererar mest pengar.

Men framför allt, GÖR SPELEN TILL PC ISTÄLLET FÖR ATT KÖRA EN AUTOMATISK JÄVLA KONSOLLPORT....

Sen räknar de ju fruktansvärt fel när de tror att alla som laddar ned hade köpt spelet om de varit tvugna....

Jag spelar inte mycket alls, jag laddar ner ibland för att ha något att göra en tråkig kväll. Om spelet är bra så jag fastnar i det så köper jag det, men oftast är det bara för kvällen jag spelar, eftersom det inte är så fruktansvärt kul... Jag köper inte ett spel för 600kr För att lira en kväll..

Hade spelen kostat 200-300kr hade jag köpt det, man slipper ju allt krångel då med. Men för 600kr så köper jag absolut inga konsollportar.

BF3 är ju lätt värt 500kr (vet ej vad det kostar?), ett ubisoft-konsollport-spel är ej det.. Fömodlingen så dåligt att det inte ens är värt krånglet att ladda ned..

Sen att satsa på singelplayer-spel till är rätt korkat, det finns alltid idioter som laddar ned det. Det roliga med spel är ju multiplayer, och då måste man ju köpa det.

Permalänk
Medlem

"When we started Ghost Recon Online we were thinking about Ghost Recon: Future Solider; having something ported in the classical way without any deep development, because we know that 95% of our consumers will pirate the game. So we said okay, we have to change our mind."

Jag ser ett generalfel redan där; de som piratar produkten är inte konsumenter i nån definition, de är leechers.

Och man kan inte ta strategiska beslut på vad leechers gör och inte gör.

Visa signatur

|[●▪▪●]| #Lekburk#: Ryzen 3700X >-< GB-X570-AE >-< 32GB DDR4 >-< MSI RTX 3070 >-< 970 EVO 1TB SSD>--
--< Arctic Freezer 34 >-< FD Define R4 >-< Seasonic F.+ 650W >-< Acer XF270HUA >-< AOC Q2778VQE >--
#Servering#: Ryzen 1700@3,6GHz >-< Prime X470 Pro >-< 16GB DDR4 >-< GTX 1030 >-< 970 EVO 500GB SSD >--
--< Stockkylare >-< Antec P182 >-< Silver Power 600W >-< Samsung 245T |[●▪▪●]|

Permalänk
Hjälpsam

Ni verkar ha en märklig syn på arbete, de som bygger ett hus har arbetat och skall ha lön för mödan, men inte arkitekten och ingenjörerna som tog fram ritningen till det.
Smyger du in och fotar ritningarna och börjar tillverka likadana hus är det alltså OK?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Avstängd

Nån spansk brud köpte solen för några år sedan....och vi tar ju solsken varje dag eller hur? Då är vi alla tjuvar

UBISUCK ville bara ah en anledning till att inte släppa spelet till PC då dom är säkerligen för fattiga för att utveckla det till PC....

Visa signatur

♪ ♪ (っ◕‿◕)っ ♥ Nvidia ♥ (♥♥,) ♪ ♪

AMD

Permalänk
Medlem
Skrivet av GaMeR2K5:

Varför inte bara erkänna att de gör dåliga spel som inte tillräckligt många vill köpa?

Fult att skylla ifrån sig.

illegala nedladdningsstatistiken pekar på att många pc-spelare vill använda vara som ubisoft har skapat. nu har vi ett spel mindre. trist.

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem

Först och främst är maximalt 20% av marknaden pirater. Av dessa är troligen en del fattiga, en del snåla, och en del vill bara testa fler spel (köper vissa av dom).

Visst 95% av alla fungerande kopior av ubisoftspel kan vara piratade, men väldigt få av dom skulle a blivit spelade om det krävdes pengar för dom. kan du få tag i 500 spel om året gratis kommer du göra det om du har tiden att spela/testa dom, men det betyder knappast att du skulle ha råd att köpa 500 spel om året.

Säg att det fanns 1000 spelare i målgruppen.
800 skulle då köpa 800 spel, men det motsvarar (enligt ubisoft) 5% av alla fungerande kopior. I sådana fall finns det 800/0.05=16000 kopior av spelet på marknaden, men med maximalt 1000 potentiella köpare. Detta borde vara billig marknadsföring som snarare kan hjälpa än minska försäljningen, och dessutom få fler intresserade av spel, och företaget bakom det. Hur många av dessa 16000 som motsvarar köp eller stöld är svårt att veta, men jag tror inte att mer än hälften hade haft råd att köpa spelet, och jag tror att mer än 2% av dessa köpte spelet i efterhand, vilket i sådana fall faktiskt ÖKADE försäljningen av spelet (2% av 15200 = 304 > 200, dom som saknades i målgruppen). Och för hur många av dessa var spelet en bra upplevelse? Många sitter nog på hårdvara som inte klarar av moderna spel, och ville testa för att se om det fungerade.

Dessutom tar detta inte upp att många pirater tankar ett spel så som man gjorde med demos förr i tiden, för att få testa på innan ett köp. T.ex visste inte jag hur bra BF3 skulle flyta på mitt gamla HD4830 512MB, det visade sig efter några singleplayer banor att det flöt tillräckligt bra för min smak och nu har jag köpt det, detta tas inte alls upp i statistiken.

Minimumkraven på lådan är knappast någon garanti, eller tillräcklig information, för att man ska vara säker på att det fungerar som det ska. Är man inte säker att det fungerar på ens dator är det ju meningslöst att ens fundera på att köpa spelet. Många som jag sitter på lite halvgammal hårdvara, och när minimumkraven är så höga som t.ex. BF3, så vill jag testa innan jag gör mitt slutgiltiga beslut. Tacka vet jag BF2 som hade en demo, den tror jag övertygade många att köpa spelet.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av GaMeR2K5:

Varför inte bara erkänna att de gör dåliga spel som inte tillräckligt många vill köpa?

Fult att skylla ifrån sig.

haha! bra sagt!

Visa signatur

♪ ♪ (っ◕‿◕)っ ♥ Nvidia ♥ (♥♥,) ♪ ♪

AMD

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen
Skrivet av Hotfuzz08:

Ha ha ha... är du verkligen så naiv? Varför finns "superkorkade pirat/kopieringsskydd" från början? Börja där, varför har vi lås på våra bilar, hus osv. Varför har vi det? VARFÖR?

Skulden är helt och hållet folks girighet, förmågan att inte hålla tassarna borta, viljan att ha allt gratis. DÄR är problemet.

Varför ska alla börja jämföra med bilar och hus? Inte fan kan jag sno ditt hus.. Jag kan likförbannat kopiera det..
Kan köpa en likadan bil som du har ocksa.

Kopieringsskydden finns ju såklart där för att vi inte ska kunna kopiera och dela med oss men om du inte visste det redan så kan jag nämna att inget av kopieringsskyddan funkar som dem ska, folk piratkopierar spel iaf och dessa skydd ställer bara till det för oss, att man måste vara online hela tiden för att kunna spela spelet är bara en liten grej av alla problem. Börja leta runt lite på internet så ser du vad jag menar.

Grejen om man tappar bort skivan men har licensen? Ska man då köpa ett nytt spel för 400 spänn och helt plötsligt ha två licenser?
Då laddar vi ned piratkopia, installerar, använder våran licens och så är det klart.

Nae spelutvecklare: Börja gör bra spel istället så ser ni att folk slutar med vad 95% av spelmarknades användare gör.......

Permalänk
Skrivet av Karlzooon:

Som om inte folk laddar ner spel till konsol?

Precis, är det mindre pirat på konsol ? Svar= Nej !

Permalänk
Medlem

No loss. Ju fler som spelar konsol desto fler kommer piratkopiera också där. De måste inse att folk bara är villiga att betala för skivan, fodralet och manualen och en symbolisk summa för mjukvaran eftersom den kan kopieras ut i oändlighet utan större marginalkostnad.

Visa signatur

Propaganda syftar till att göra det politiska opolitiskt.

Permalänk
Medlem

Sjukt mycket korkade människor här. Roande.

95% är snarare 20%, och ingen har lust att lägga 600kr på en dåligt presterande konsolport som varar 4 timmar.

Och ja, piratkopiering till xbox360 är minst lika stort som hos pc.

Permalänk
Medlem

Kunde inte bry mig mindre...Ubisoft? kom igen ? de gör ju skit portingar och skitspel med drm och hela kittet som inte är värt en krona endå. Hade blizzard sagt samma sak då kan vi snacka upprörd fan

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk
Medlem
Skrivet av Andyah:

helt rätt av dom, det är så här det slutar när folk tar hem spel olagligt..för jag tror dom vill ha lön för arbetet dom lägger ner..skulle inte ni det?..jag vet att jag skulle det iaf, bra att nån sätter ner foten o säger ifrån nu.

Lägg ner.. det är bara en dålig undanflykt...
Är ett spel bra så säljer det... Inget företag som gör ett bra spel skulle gå i konkurs av piratkopiering,. ev. blir vinsten marginet mindre..

Visa signatur

CPU I9 9900K@4,7Ghz |EVGA GTX 2070 Super 10365p Timespy 3DMark |Ram 32GB CorsAir DDR4 Vengence PRO |Define R6| ASUS Strix Z390F | M.2 SSD Evo 970 1TB |CorsAir 750W | Acer 27" Predator XB271HU | Win 10 Pro

Permalänk
Medlem

Tycker det här var mycket tråkigt. Hade själv sett fram emot att spela detta då jag följt serien sen det första Ghost Recon för en herrans massa år sen.
OM de nu tänker såhär ang GR, hur blir det då med nästa Rainbow Six? Splinter Cell?
Har för övrigt mängder med Ubisoftspel, Hela Ghost Recon-serien, alla Splinter Cell, alla Rainbow Six (förutom Lockdown, vill helst se ett nytt Raven Shield av RS6-spel. Patriots skulle det nog heta.) FarCry, Prince of Persia, mm. mm.

Tråkigt som sagt.

Permalänk
Medlem

Jag hade faktiskt vart glad om pirate bay försvann.

Permalänk
Medlem

Med tanke på försäljningsstatistiken till PC är det inget oväntat eller konstigt val. Fler och fler utvecklare går mot Free-to-play och betalningar för DLC, eller betalning för speltid. Att säga att piratkopiering inte är ett problem är väldigt naivt.

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av zanex:

Sjukt mycket korkade människor här. Roande.

95% är snarare 20%, och ingen har lust att lägga 600kr på en dåligt presterande konsolport som varar 4 timmar.

Och ja, piratkopiering till xbox360 är minst lika stort som hos pc.

Är det så dåligt kan du lika gärna strunta i att spela det.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av jonas9000:

Precis, är det mindre pirat på konsol ? Svar= Nej !

som jag har förstått det så är nedladdningen till konsoler mindre i förhållande till nedladdningen av pc-spel. samtidigt är försäljningen till konsoler bättre...

och apropå siffran som ceo:t använder. det luktar viralmarknadsföring om dem.

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem

Och vem behöver Ghost recon när man har BF3 och MW3 ?

Visa signatur

Ryzen 5 3600 | Gigabyte Aorus B450 Elite | 1TB m.2, 500GB kingston ssd | HyperX Fury RGB 3200mhz 16GB | NZXT H440W Silent Ultra | RTX 3070Ti 8GB