Söker "luftintag" till Aspire chassi

Permalänk
Medlem

Söker "luftintag" till Aspire chassi

Hej.

Det känns som om jag ställt frågan många gånger men jag försöker här också.

Ska påbörja ett projekt efter jul och basen ska vara mitt gamla Aspire X-cruiser Black chassi. Tänkte dock ändra på vissa detaljer och bland annat byta ut "luftintaget" till processorn (har ingen aning om vad detaljen egentligen heter).

Beklagar bildkvaliteten. Det är alltså denna enhet jag söker, "tratten" och filtret. Gallret ska jag behålla. Vill helst byta till en ofärgad (läs: helt genomskinlig) eller en svart. Tyckte att man såg dem överallt för ett par år sedan. Vill minnas att bland andra Datorbutiken.com (nu en del av Inet) hade liknande saker på hemsidan. Kanske vet ni var man kan köpa liknande saker (endast svenska butiker tack)? Det är ju inte direkt någon brådska men i alla fall.

Permalänk
Medlem

Delen i fråga tror jag brukar kallas för "shroud". Så efter att ha googlat "aspire shroud" fann jag detta http://microdream.co.uk/acer-aspire-m1640-sa90-fan-heatsink-s...

Är det vad du letar efter eller är jag ute och cyklar?

Permalänk
Medlem

Det var inte helt fel men inte rätt. Den här delen sitter på chassisidan/fönstret. Se: http://www.tomshardware.com/reviews/treasures-trash,1260-13.h... (fjärde bilden uppifrån).

Edit: det skulle vara bra om jag kunde få tag i en ny topplåt till samma chassi också, den nuvarande toppen har blivit lite misshandlad. (Lite off topic men i alla fall ).