AMD lyfter blicken från Intel – vill in på nya jaktmarker

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segas:

Går väl inte att tvinga ett företag att delas upp? Skulle ju vara sjukt isåfall!

Jodå. Microsoft beordrades ju att splitta upp sig i två delar kring millennieskiftet (en för Windows och en för allt annat), fast de överklagade väl och det blev aldrig så. Men AT&T var ju ett jättebjässigt företag fram tills någon gång på 80-talet när de blev tvångssplittrade i en rätt stor mängd olika bolag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SeF.Typh00n:

Lagom surt, lär bli svårt för någon annan att konkurrera.

Skrivet av Mr.Quatermain:

om intel ligger på 80 procent borde snart konkurensverket i usa få lov att kliva in och hitta på något... så det här ser nog inte ens intel som glada nyheter...

ARM är en snabbt växande konkurrent. Dock tror jag att Intel kommer att kunna matcha ARM med sin tri-gate, men vi får se.

Visa signatur

i5 760 @ 3.9GHz | SLI GTX 560 TI | Xonar STX | Intel 320 120GB | Corsair HX850 | NZXT Phantom | MSI Trinergy | H50 | 8GB Corsair 1.6GHz

Permalänk
Medlem
Skrivet av rullekorn82:

Snälla IBM! Kan ni få ändan ur vagnen och köpa AMDs CPUavdelning!

Varför ska de göra de för? De har ju redan egen tillverkning på processorer till sina servrar.
AMD kan ju sälja det till Victor Muller istället. Han behöver väl säkert något nytt att sätta tänderna i när Saabfabriken bomar igen om ett halvår eller så.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segas:

Går väl inte att tvinga ett företag att delas upp? Skulle ju vara sjukt isåfall!

"Lyckas du för bra så sänker vi dig"

Skickades från m.sweclockers.com

Det handlar inte om att "lyckas för bra". USA har redan genomgått en period där näringslivet kontrollerades av stora truster. Dessa ströp all konkurrens och tog så mycket betalt de någonsin kunde. Till slut så blev det en politisk fråga och de bröts sönder i mindre företag. Det var för nästan hundra år sedan.

Permalänk

Förstår fortfarande inte varför dem inte släpper en "Phenom III". Och nu när dem lägger ner tillverkningen av Phenom II så finns det ju inga high end cpuer från amd på marknaden?

Visa signatur

En dator

Permalänk

Hoppas inte detta kommer att hända vill så gärna se AMD lyckas med BD efter lite optimeringar!

Permalänk
Medlem

När Apple släppte sitt vs. Microsoft koncept så banade det väg till att bli världens högst värderade företag.

Permalänk
Medlem

Själv tycker jag att folk verkar ta lite för mycket slutsatser av detta. AMD har under en längre tid nu satsat på detta segment med E-350 och A seriens APU. Kanske blir portabla enheter deras kärnverksamhet men jag tror inte för den sakens skull att de kommer sluta att ta fram mainstream eller "entusiasm" CPU:er om man nu kan kalla Bulldozer detta. Men mönstret är ju att folk mer och mer använder mobila enheter vare sig det är laptops eller mobiltelefoner för att göra just de saker man traditionellt använder datorn till.
Jag tror personligen inte att de kommer dra sig ur, men de kommer mest sannolikt inte att ha ett lika stort utbud som de idag har.
Det är lite som med grafikkort av den högre kalibern de presterar bra men de tjänar inte in några pengar, så kanske kärnverksamheten behöver fokuseras om till portabla enheter precis som de säger för att på så vis öka omsättningen.

Visa signatur

AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Toshiba Chromebook 2 | Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.

Permalänk
Medlem

FUUU, nu blir Prollarna dyrare hos intel

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR!

Permalänk
Skrivet av XxX watercooling:

Förstår fortfarande inte varför dem inte släpper en "Phenom III". Och nu när dem lägger ner tillverkningen av Phenom II så finns det ju inga high end cpuer från amd på marknaden?

Vad menar du? Bulldozer presterar bättre än phenom II.
De 8kärniga presterar bättre än 2500k i flertrådade applikationer (vilket är vad en highend CPU skall ta hand om).

Dock blir den totalkrossad av SB-E serien ifrån intel, men den promillen av marknaden är knappast intressant i annat syfte än PR.

Ont: Jag hoppas AMD börjar satsa på någon typ av "crossfire" teknologi som låter en APU arbeta tillsammans med grafikkortet för en rejält högre prestanda, vilket i såfall skulle göra AMD till det självklara valet för en gamer. De har möjligheten i och med att de äger föredetta ATI.

Visa signatur

Vill ni ha svar, så citera!

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Sound Shower:

Killen med koll har talat!!

Nej, Intel är inga gudar. ARM ligger väldigt bra till när det gäller prestanda per watt och ARM-arkitekturen lämpar sig mycket bättre till energisnåla enheter. x86 passar inte till mobiler och det kommer krävas mycket arbete för Intel för att konkurrera om de ska börja tillverka ARM-processorer, de kommer knappast bli bäst direkt. Se bara hur det gick med deras grafikkortssatnsings Larrabee, åt helvete. Och deras integrerade grafikkort är FORTFARANDE sämre än AMD's. MMMMMMMMMMMMMMMM mycket talar ju då för att Intel blir bäst direkt på en ny marknad mmmm

Intel har försökt trycka x86 överallt. Deras tillverknings teknik var inte tillräckligt framför ARM för att kunna kompensera mycket mindre flexibel arkitektur som ARM är. De börjar komma så långt fram att det troligen skulle gå.

Kör de dock en simpel arkitektur som ARM skulle de blåsa skiten ur alla andra snabbt för då har de fördelen av enkel arkitektur och tillverkning som är minst 1 nod framför och förmodligen 2 jämfört med TSMC.

Problem intel har haft beror på att de försökte trycka x86 överallt och det är helt enkelt inte lika effektivt som dedikerad arkitektur. Med tanke på att de ökar försprånget till andra i tillverkning är det inte uteslutet att det kommer gå så långt att det går att trycka in x86 överallt och fortfarande konkurrera med dedikerade arkitektur.

Permalänk
Medlem

Det vore katastrof om de gav upp, då finns det ingen konkurrens på x86 / x64 marknaden.
Jag tror inte heller de får det särskilt lätt att slå sig in på den portabla marknaden där Arm är stora samt att Intel också närmar sig den marknaden.

Visa signatur

Intel Core i7 8700K, MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X, Samsung 960 EVO 1TB, MSI Z370 GAMING M5, Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance, EVGA Supernova G3 850W

INTEL CORE I7 3930K 3.20GHZ 12MB S-2011, FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3, CORSAIR HX 1050W, ASUS RAMPAGE IV FORMULA, Asus STRIX GTX970, CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR QUAD 1866MHZ CL9 (4X4GB) Ljud: ASUS Xonar D2X/XDT 7.1 | Elac 5.1 +förstärkare | Cambridge dacmagic plus | Astro gaming A40 | Sennheiser HD 650
You ask me if I have a god complex? Let me tell you something, I am god!

Permalänk
Medlem

Detta är ju skitdåliga nyheter. Kornkurrans är bra och de vill vi ha mera utav.
Segt att de kastar in handduken då bulldozer faktiskt hade potential att bli riktigt bra. Men när dessa nyheter kommer så förstår man direkt varför bulldozer aldrig vart något.
Tycker det känns jävligt onödigt och dumt att försöka ta marknadsandelar på ARM marknaden, med massor av jättar framför sig.
Optimera bulldozer och visa Intel & världen att ni fortfarande kan AMD!

Visa signatur

I5 2500k@4,6ghz 8gb ram, 6950 Asus Directcu II Fractal design define r3, Corsair h60.
Microsoft sidewinder 4, Logitech mx518, Benq 24", Beats by dr.dre Studio edition.
PSN: Sazern

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pantern1337:

Det behövs en motpol mot Intel. Idag är väl Intel inte jättedyra då AMD tvingat ner priserna. Men för många år sen var ju AMD som gav mest prestanda för pengarna. Och om AMD drar sig ur cpu kommer Intel kunna höja priserna igen. Då de blir ensamma på marknaden och kan styra priserna. Är man ensam, kan man höja priserna ordentligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Grejen är väll att Intel knappast kollar över axeln efter AMD redan som marknaden ser ut idag. Traditionellt så har det alltid varit så att AMD anpassat priserna efter hur Intel satt sina.

Sedan, som många redan påpekat, har amerikanska konkurrenmyndigheter en väldigt agressiv hållning mot kartellbildningar och monopol. För att ta ett exempel (som passar oss hårdvarufolk) på Intels (tvingade) motvilja att utnyttja sitt redan dominerande läge var när Bulldozer floppade. Ekonomiskt vore det en lysande idé att höja priserna på SB när Intel dominans var total på prestandasegmentet. Istället har vi inte sett någon prishöjningar alls. Däremot kan jag hålla med dig om att inovationen kan påverkas, men Intel verkar ändå ha inoverat trots att det var flera år sen AMD konkurrerade på lika vilkor.

Permalänk
Medlem

AMD har ett jävla stort problem, GloFo. Jag vet inte vad problemet är hos GloFo men så länge de inte får tummen ur arslet kommer AMD alltid ligga efter. Intel är stora nog för att kunna slänga ihop en avdelning som fokuserar på att få ner x86 i surfplattor utan att behöva ändra inriktning så oavsett vart AMD vänder sig så kommer Intel vara där och stråla med nya tri-gate.

Visa signatur

Captain Awesome

Permalänk
Datavetare
Skrivet av anon127948:

Intel har försökt trycka x86 överallt. Deras tillverknings teknik var inte tillräckligt framför ARM för att kunna kompensera mycket mindre flexibel arkitektur som ARM är. De börjar komma så långt fram att det troligen skulle gå. Och Xscala var nog den snabbaste ARM processor som existerade då den var aktuell, så Intel kan även göra ARM CPUer om de vill.

Kör de dock en simpel arkitektur som ARM skulle de blåsa skiten ur alla andra snabbt för då har de fördelen av enkel arkitektur och tillverkning som är minst 1 nod framför och förmodligen 2 jämfört med TSMC.

Problem intel har haft beror på att de försökte trycka x86 överallt och det är helt enkelt inte lika effektivt som dedikerad arkitektur. Med tanke på att de ökar försprånget till andra i tillverkning är det inte uteslutet att det kommer gå så långt att det går att trycka in x86 överallt och fortfarande konkurrera med dedikerade arkitektur.

Inte har redan en licens för att tillverka ARM och de tillverkade tidigare en ARM serie som kallades Xscale. Xscale har nu sålts till Marvell, men Intel behöll sin ARM licens.

Intel har, föga oväntat, fått frågan många gånger hur mycket mer effektiv en CPU utan bagage skulle kunna bli. Och svarat har alltid varit att folk överskattar grovt hur mycket bättre en sådan CPU skulle bli. Intel-ingenjörerna själva tippar på 10-20% mer effektiv och de har ju försökt en gång att skapa något från scratch med IA64.

Men faktum är att x86_64 är en RIKTIGT bra arkitektur givet de restriktioner i form av material, klockfrekvenser, minneshastigheter vi har idag.

x86_64 är, förutom i386, den mest kompakta maskinkoden av alla moderna CPUer. Mer kompakt än ARM, som i sin tur är mer kompakt än PowerPC och MIPS. Kompakt kod betyder mer cache-hit som i sin tur betyder lägre strömförbrukning och högre prestanda.
i386 hade brist på heltalsregister och saknade flyttalsregister (man hade en flyttalsstack med 8 platser!). x86_64 fixade detta, man har nu 16 heltasregister (lika många som ARM) och 16 flyttalsregister.

Det finns sedan 2009 SoC baserad på Atom som har en TDP på så lite som 650mW, z500, vilket visar att det är fullt möjligt att få en x86 CPU att dra lika lite ström som en ARM.

Och för att återanvända en del av mitt inlägg i tråden om 10W Intel CPU

För att ställa saker i lite rimligare relation mot varandra så testade jag även att köra på en dual core Atom på 1.5GHz. Konfigurerade CoreMark att använda alla 4 trådarna som finns i Atom CPUn, notera att Atom har en väldigt hög effektivitet på sina HT då varje CPU-kärna är väldigt ineffektiv och "stallar" ofta. Sandy Bridge kanske får ut ~30% extra prestanda från en HT, Atom får ofta ut ~60%! Det är inte bara positivt, SNB får ut mycket mer då den redan är långt mycket mer effektiv per tråd än Atom.

Med GCC får Atom maskinen ett CoreMark på 9968 och med ICC får den 12162. Så en 1.5GHz Atom spöar alltså Kal-El i denna benchmark om man använder Intels egen kompilator. Och vi vet ju hur snabb Atom känns jämfört med Sandy Bridge...

Kal-El har en CoreMark på 11352.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem

Vet någon om det finns än bättre källa än denna http://www.insideris.com/why-amd-failed-another-ex-employee-c... artikel någonstans eller om det ens är sant?

Permalänk
Hjälpsam

Trist men inte oväntat.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

Monopol HEJ! =<

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Crucial 4TB Pcie5 m.2 / Corsiar Pcie4 4TB, Samsung 57" G9

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Inte har redan en licens för att tillverka ARM och de tillverkade tidigare en ARM serie som kallades Xscale. Xscale har nu sålts till Marvell, men Intel behöll sin ARM licens.

Intel har, föga oväntat, fått frågan många gånger hur mycket mer effektiv en CPU utan bagage skulle kunna bli. Och svarat har alltid varit att folk överskattar grovt hur mycket bättre en sådan CPU skulle bli. Intel-ingenjörerna själva tippar på 10-20% mer effektiv och de har ju försökt en gång att skapa något från scratch med IA64.

Men faktum är att x86_64 är en RIKTIGT bra arkitektur givet de restriktioner i form av material, klockfrekvenser, minneshastigheter vi har idag.

x86_64 är, förutom i386, den mest kompakta maskinkoden av alla moderna CPUer. Mer kompakt än ARM, som i sin tur är mer kompakt än PowerPC och MIPS. Kompakt kod betyder mer cache-hit som i sin tur betyder lägre strömförbrukning och högre prestanda.
i386 hade brist på heltalsregister och saknade flyttalsregister (man hade en flyttalsstack med 8 platser!). x86_64 fixade detta, man har nu 16 heltasregister (lika många som ARM) och 16 flyttalsregister.

Det finns sedan 2009 SoC baserad på Atom som har en TDP på så lite som 650mW, z500, vilket visar att det är fullt möjligt att få en x86 CPU att dra lika lite ström som en ARM.

Och för att återanvända en del av mitt inlägg i tråden om 10W Intel CPU

För att ställa saker i lite rimligare relation mot varandra så testade jag även att köra på en dual core Atom på 1.5GHz. Konfigurerade CoreMark att använda alla 4 trådarna som finns i Atom CPUn, notera att Atom har en väldigt hög effektivitet på sina HT då varje CPU-kärna är väldigt ineffektiv och "stallar" ofta. Sandy Bridge kanske får ut ~30% extra prestanda från en HT, Atom får ofta ut ~60%! Det är inte bara positivt, SNB får ut mycket mer då den redan är långt mycket mer effektiv per tråd än Atom.

Med GCC får Atom maskinen ett CoreMark på 9968 och med ICC får den 12162. Så en 1.5GHz Atom spöar alltså Kal-El i denna benchmark om man använder Intels egen kompilator. Och vi vet ju hur snabb Atom känns jämfört med Sandy Bridge...

Kal-El har en CoreMark på 11352.

Synd att AMD inte tog patent på x86-64, är det pga man inte kan ta patent på ett patent eftersom x86 är intel?

Visa signatur

HTPC Lian Li PC-A05FNB | Intel Core i5-13400 | 32 GB DDR5-6000 | 4,5 TB SSD | RTX 4070 12 GB
Laptop Razer Blade 15 Base 2021 | Intel Core i7-10750H | 16 GB DDR4-2933 | 1,5 TB SSD | RTX 3070 8 GB
Laptop Lenovo ThinkPad E585 | AMD Ryzen 5 2500U | 16 GB DDR4-2400 | 756 GB SSD | Radeon Vega 8

Klocka GTX 460 med NiBiTor 5.8

Permalänk
Avstängd

Ska AMD göra ARM cpu med inbyggd gpu?

Eller göra något som Nvidia Tegra?

Isf är ju alla på ARM förutom Intel.

Permalänk
Datavetare
Skrivet av Calle2003:

Synd att AMD inte tog patent på x86-64, är det pga man inte kan ta patent på ett patent eftersom x86 är intel?

För AMD var ändå detta en vinstlott. Enligt wikipedia så kvittar numera AMD en licens för x86_64 mot Intels i386 licens, något som helt klart är en besparing för AMD. x86_64 hade varit DoA om den inte varit bakåt-kompatibel med i386 då det hade uteslutet Windows ur ekvationen vid lanseringen 2003.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segas:

Går väl inte att tvinga ett företag att delas upp? Skulle ju vara sjukt isåfall!

"Lyckas du för bra så sänker vi dig"

Skickades från m.sweclockers.com

Om de inte hållit så hårt i x86 licensen så hade vi säkerligen haft fler aktörer på marknaden.
Dessutom har de isåfall grävt sin grop själva, hade AMD fått sälja processorer när de var överlägsna intel så hade de haft större marknadsandel o mycket större omsättning samt större möjlighet att fortsätta utvecklingen.
Tycker du det är sjukt?
Hur skulle det va om alla större företag går ihop.. Då behövs inga lagar mot kartellbildning.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Boss302:

Om de inte hållit så hårt i x86 licensen så hade vi säkerligen haft fler aktörer på marknaden.
Dessutom har de isåfall grävt sin grop själva, hade AMD fått sälja processorer när de var överlägsna intel så hade de haft större marknadsandel o mycket större omsättning samt större möjlighet att fortsätta utvecklingen.
Tycker du det är sjukt?
Hur skulle det va om alla större företag går ihop.. Då behövs inga lagar mot kartellbildning.

Om x86 licensen är deras, så är det väl deras? Inte ska väl alla andra få tillgång till saker som inte är deras, om ägarna får licenspengar för det (vilket dom troligtvis får?). Annars borde ju vem som helst kunna ta grannens dator...den är ju bättre, klart jag också ska ha tillgång till något som är bättre.

Oavsett lagar är det sjukt, riktigt sjukt. Man får inte lov att lyckas ordentligt, då ska andra ha del av vinsten.

Permalänk
Skrivet av Segas:

Går väl inte att tvinga ett företag att delas upp? Skulle ju vara sjukt isåfall!

"Lyckas du för bra så sänker vi dig"

Skickades från m.sweclockers.com

Tvingade man inte IBM till diverse uppstyckningar? Och Microsoft har ju varit under utredning för styckning.

Permalänk
Medlem

Känns tyvärr som om AMD gjorde "all in" med Bulldozer och förloarde.

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segas:

Om x86 licensen är deras, så är det väl deras? Inte ska väl alla andra få tillgång till saker som inte är deras, om ägarna får licenspengar för det (vilket dom troligtvis får?). Annars borde ju vem som helst kunna ta grannens dator...den är ju bättre, klart jag också ska ha tillgång till något som är bättre.

Oavsett lagar är det sjukt, riktigt sjukt. Man får inte lov att lyckas ordentligt, då ska andra ha del av vinsten.

Ok.. Alla har naturligt vis rätt att ha sin egen åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av rektor:

Ska AMD göra ARM cpu med inbyggd gpu?

Eller göra något som Nvidia Tegra?

Isf är ju alla på ARM förutom Intel.

Nvidia tegra ÄR en ARM cpu med inbyggd gpu??

Permalänk
Medlem

Fredagspanel / frågelåda om detta ämne!

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Yoshman:

Inte har redan en licens för att tillverka ARM och de tillverkade tidigare en ARM serie som kallades Xscale. Xscale har nu sålts till Marvell, men Intel behöll sin ARM licens.

Intel har, föga oväntat, fått frågan många gånger hur mycket mer effektiv en CPU utan bagage skulle kunna bli. Och svarat har alltid varit att folk överskattar grovt hur mycket bättre en sådan CPU skulle bli. Intel-ingenjörerna själva tippar på 10-20% mer effektiv och de har ju försökt en gång att skapa något från scratch med IA64.

Men faktum är att x86_64 är en RIKTIGT bra arkitektur givet de restriktioner i form av material, klockfrekvenser, minneshastigheter vi har idag.

x86_64 är, förutom i386, den mest kompakta maskinkoden av alla moderna CPUer. Mer kompakt än ARM, som i sin tur är mer kompakt än PowerPC och MIPS. Kompakt kod betyder mer cache-hit som i sin tur betyder lägre strömförbrukning och högre prestanda.
i386 hade brist på heltalsregister och saknade flyttalsregister (man hade en flyttalsstack med 8 platser!). x86_64 fixade detta, man har nu 16 heltasregister (lika många som ARM) och 16 flyttalsregister.

Det finns sedan 2009 SoC baserad på Atom som har en TDP på så lite som 650mW, z500, vilket visar att det är fullt möjligt att få en x86 CPU att dra lika lite ström som en ARM.

Och för att återanvända en del av mitt inlägg i tråden om 10W Intel CPU

För att ställa saker i lite rimligare relation mot varandra så testade jag även att köra på en dual core Atom på 1.5GHz. Konfigurerade CoreMark att använda alla 4 trådarna som finns i Atom CPUn, notera att Atom har en väldigt hög effektivitet på sina HT då varje CPU-kärna är väldigt ineffektiv och "stallar" ofta. Sandy Bridge kanske får ut ~30% extra prestanda från en HT, Atom får ofta ut ~60%! Det är inte bara positivt, SNB får ut mycket mer då den redan är långt mycket mer effektiv per tråd än Atom.

Med GCC får Atom maskinen ett CoreMark på 9968 och med ICC får den 12162. Så en 1.5GHz Atom spöar alltså Kal-El i denna benchmark om man använder Intels egen kompilator. Och vi vet ju hur snabb Atom känns jämfört med Sandy Bridge...

Kal-El har en CoreMark på 11352.

Drar inte en atom ganska mycket mer ström då ?

Visa signatur

EVGA GTX 1080 Ti | Intel Core i9-9900K | Fractal Design Celsius S24 | ASUS ROG Strix Z390-I | 32 GB DDR4 @3200Mhz | Corsair SF750 | Samsung 970 Evo Plus 1 TB (M.2) | Crucial MX 500 & 300 1TB (2,5") | Louqe Ghost S1 Ash | AOC AGON AG271QG, Eizo Foris FS2333 & TCL 75EP660 | Windows 11 64-bit