Ska beställa Filco Majestouch-2 men vilka switchar?

Permalänk
Medlem

Jag har själv ett Leopold Tenkeyless FC200RT/AW. Jag tycker att de bruna är helt underbara.
Att det är amerikansk layout är inget som stör mig, då jag bara kör "Shift+Alt" för att få åäö.
http://www.youtube.com/watch?v=VI7aHglS4_E

Tog 1,2 vecka från Elitekeyboard.
http://elitekeyboards.com/products.php?sub=leopold,tenkeyless...

Permalänk
Medlem

Bruna eller röda, funkar bäst för skriva+spela.

Svarta är värdelösa att skriva med, och imo jobbiga att spela med i spel där man spammar knappar.
Blåa är skönast att skriva med men något jag verkligen inte gillar för spel.

Permalänk
Medlem

Jag använder bruna switchar, och det är inte samma sak som att de är blå -fast tysta.
Blå ger mer motstånd, ca 5 gram mer krävs för att trycka ned dem och "bumpen" där man känner att nedtryckningen aktiveras är mer uttalad på de blå än de bruna.

Bruna är verkligen gjorda för att skrivas med lätt hand och att använda alla fingrarna, den största fördelen med dem och blå är att man tack vare det taktila motståndet vid 2 mm nedtryckning lär sig att inte tangenterna trycka ned dem helt, vilket även gör skrivandet tyst.

Du lär inte bli trött i händerna av att skriva på bruna och röda switchar, de är så lätta, nackdelen med att de är lätta är att är att det blir lättare att skriva fel - att oavsiktligt trycka ned en tangent vid intensivt skrivande.

Svarta switchar har fått en del skäll, men jag tycker att de slår traditionella rubber-dome med hästlängder, och eftersom motståndet ökar linjärt borde det inte vara svårt att undvika trycka ned dem helt och hållet heller = tyst skrivande. Skriver du inte långa texter i ett sträck så ska du inte bli trött även om du har svarta.

Så rådet är - testa. Det är svårt att gå fel med bruna, men de kanske inte är perfekta för just dig.

Visa signatur

AMD Ryzen R7 3800x, XFX rx 480 4 Gb, AX370-Gaming K3, 16 Gb Corsair DDR4 3000M, Seasonic Prime 750W Platinum, Seagate Barracuda 7200.12, Fractal Design Core 3500: OS: Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baxtex:

Aa, tyvärr, Skåne här.

BTW det ser ju ut som att det är en ganska hög kant på tangentbordet, är det värt att införskaffa ett sådant här stöd?: http://www.keyboardco.com/keyboard_details.asp?PRODUCT=634

Har Filco Majestictouch Tenkeyless med MX-Blue och just detdära handledsstödet. Kan säga att jag inte en sekund ångrar att jag köpte det stödet. Det kan finnas dem som kanske är billigare eller andra som kanske är skönare, men att använda det tangentbodet utan någon sorts stöd finns inte med på min karta.

Vilka switchar du ska välja kan jag inte svara på, men det jag kan säga är att blåa verkligen låter. Och det kan vara värt att tänka på om du har andra i omgivningen eller pratar i mikrofon. Har en bordsmic som jag pratar med kamraterna med, och när vi spelar CS så blir iaf en av dem väldigt less på klickandet.

Fick ett Topre Realforce idag, köpte det mest för att jag alltid viljat haft ett och hittade inget sånt svenskt när jag köpte mitt filco. Om man jämför de båda tangentborden så kan jag säga att mx-blues är väldigt distinkta i trycken medans topre känns lite mer åt mx-black hållet, fast taktilt och inte lika tungt. Vet inte vilket jag gillar bäst än, filcot känns just nu skönare, och topret med kvaletativt, men måste ge de mer tid innan jag kan besluta mig.

Visa signatur

4690K, 16GB ram, 1,25TB SSD, Radeon 7750
100% PASSIVT