Permalänk
Medlem

HTPC tips?

Hej!

Jag har idag en WDTV Live och dessutom en Boxee Box hemma på prov. WDTVn fungerar ju bra men det för omständligt att ordna alla thumbs själv. Boxee dras tyvärr av en massa buggar som gör det svårt att motivera ett köp.

Så frågan är, vad finns det för alternativ max 2500 kr?

Jag har tittat lite på Zotac och då köra XBMC på denna men jag vet inte om detta verkligen är den bästa vägen att gå?

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem

Själv kör jag en gammal dator (AMD Athlon 64 socket 754) och ett PCI-grafikkort Nvidia 8400GS som har VDPAU-stöd vilket gör att XBMC flyter på fint under Linux. Jag köpte bara ett annat chassi och grafikkortet så slutnotan blev sisådär 1000 kr eftersom jag hade övrig hårdvara liggandes. Finns ju tyvärr inga AGP-kort med VDPAU-stöd så därför blev det PCI. Men ändå så funkar det bra tycker jag. Nu har jag ploppat i ett bar DVB-C TV-kort så att jag kan köra tvheadend och xbmc-pvr. Då är det bra med en gammal dator med PCI-platser (i och för sig kan man istället sätta TV-korten i en egen TV-server-dator och ansluta till den via nätverket om man vill ha något litet vid TVn.

Zotac har väl flera olika alternativ. Om du ska köra Windows så kan en AMD E-350 funka bra. Linux är väl lite pilligare men i och för sig sägs det att openelec ska funka bra även med AMD utan något krångel (har inte testat själv). Rent allmänt så är XBMC ett bra alternativ till en mediaspelare så det gäller bara att hitta en billig dator som funkar bra med XBMC. Finns nog en del tips på forumet på xbmc.org.