Permalänk
Medlem

hjälp med köp av lödstation :)

Visste inte riktigt vart jag skulle posta denna fråga, så det får bli här

Jag skall köpa mig en ny lödstation, och jag behöver hjälp med att välja vilken (eller bättre, har 0 kunskap om vad som är bra) har hittat två st på elfa som verkar vara bra, användningsområde: ytmonterad lödning, och en bra spets behövs ju också. Den dyrare sätter man ju temperaturen via spetsen, ger detta jämnare teperatur vid spetsen?

https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=82-302-05&t...
https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=82-304-50&t...

Tack på förhand

/Daniel

Permalänk
Medlem

Jag har aldrig sett att det skulle vara någon föredel med magnastatreglering framför elektronisk dito. Snarare borde temperaturen variera mer med sådan då hysteresen blir större. Med elektronisk styrning pulsas strömmen till pennan av/på flera ggr per sekund (varierar såklart lite beroende på tillverkare och modell) medan magnastaten slår till/från med flera sekunders intervall. Därtill så måste man ju byta spets för att ändra temperatur med en magnastatkontrollerad station.
Annars är ju Weller bra grejer (även om det finns andra som åxå är bra) och 40-50W räcker ju gott om det är ytat det handlar om. Det bör inte vara nåra problem även om det är stora jordplan på kortet. För kontakter eller om man har hålade komponenter som är anslutna till stora jordplan så kan det vara en fördel att gå upp till 80W. Jag har dock inte erfarenhet av just de modeller du länkar till.

Permalänk

Jag skulle ta den med reglerbar temperatur, dock skulle jag inte köpa den för dyra pengar på elfa. Harald Nyborg har den enklare modellen WHS40 för 699:- just nu. länk

Permalänk
Medlem

Wow, nice tack för hjälpen. Använde elfa som utgångspunkt och hade tänkt att jaga bättre pris, men nu slipper jag det lysande

Beställer i morgon

Tack för hjälpen
/Daniel

Skickades från m.sweclockers.com