[Boxee] Inget ljud när jag öppnar upp 1080p x264-fil (DTS5.1)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2010

[Boxee] Inget ljud när jag öppnar upp 1080p x264-fil (DTS5.1)

Hoppas det finns en duktig själ här som kan hjälpa mig med ett smärre problem jag har!

Har en Boxee kopplad till min ReadyNAS och allt är frid och fröjd förutom när jag nyligen tankade ner en film (lagligt givetvis!) med formatet 1080p Blu-ray x264. När jag öppnar filmen och ska spela upp den så spelas filmen upp utan problem men inget ljud finns att tillgå. I inställningar på filmen under "Ljud" visar det sig att det är DTS5.1. Har testat spela upp filmen i min PC och då fungerar allt utan några som helst problem.
Jag har andra 720p och 1080p filmer men då är ljudet listat som AAC 5.1 i inställningar, kan det spela någon roll?

Har Boxeen kopplad via HDMI till min Sony BDV-e780w för övrigt. Har kollat teknisk spec och den ska ta stöd för alla dessa format.

Tacksam för alla svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Som många andra mediaspelare... Så tror jag inte den har stöd för DTS ljudspår.
Testa MKV2AC3 http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3
eller PopCorn MKV AudioConverter http://www.videohelp.com/tools/PopCorn-MKV-AudioConverter

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Sep 2006
Skrivet av NGage:

Som många andra mediaspelare... Så tror jag inte den har stöd för DTS ljudspår.
Testa MKV2AC3 http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3
eller PopCorn MKV AudioConverter http://www.videohelp.com/tools/PopCorn-MKV-AudioConverter

Jodå, den har stöd för DTS, och HD ljud med för den delen, OCH BD iso (Dock inte menyerna, men det går ändra ljud/text/språk när filmen startat)

Till TS: Vad har du ibockat i inställningar för ljuddet?