Två WD-diskar trasiga samtidigt?

Permalänk

Två WD-diskar trasiga samtidigt?

Det började med att jag tidigare idag (1 Jan 2012) skulle starta en låt men datorn fastna och jag märkte att min hårddisk (WD3200) hade försvunnit från "den här datorn". Jag stänger av datorn och går ut, senare på kvällen när jag sätter på datorn så kommer datorn inte längre än texten i början när den försöker hitta vad som sitter på sata1, sata2 osv. Sedan hör jag att hårdisken klickar en gång var 20:e sekund ungefär och datorn har fastnat. Jag kommer inte äns åt bios, det fastnar precis innan. Och den här hårddisken har jag alla bilder, video kamera filmer och alla viktiga dokument.

Nu säger ni säkert, varför har du ingen backup? Problemet är att jag HAR backup på min externa Western Digital Mybook som idag fått SAMMA fel. Jag har haft hårddisken avstängd nu ungefär en månad men nu när jag märkte att min vanliga hårddisk kanske inte fungerar längre så sätter jag på den externa men den beter sig exakt lika dant. Den försöker starta sen hörs två klick med ungefär 2 sekunders mellanrum sen varvar hårddisken ner. Sedan försöker den igen men två klick och den varvar ner. Sådär håller den på ungefär fem gången sen lägger den av.

Så nu, vad är chansen att båda WD hårddiskarna jag har hemma krashar på samma dag? 1 jan 2012????
Ska tilläggas att de är köpta med några månaders mellanrum.

Något tips på vad jag kan göra? Vill helst inte behöva betala 10.000kr för en backup.... FU WD!

Permalänk
Medlem

Låter som moderkortet ballat ur. Har du klockat datorn? Kör en reset cmos och prova igen. Verkar som om bios ballat ur?!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk
Skrivet av Asteroid:

Låter som moderkortet ballat ur. Har du klockat datorn? Kör en reset cmos och prova igen. Verkar som om bios ballat ur?!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har provat en annan dator, det är samma fel. Alltså, jag har andra hårddiskar i datorn som fungerar. Datorn startar normalt när jag plockar bort WD'n

Permalänk
Hedersmedlem

Lösa, externa diskar är precis lika känsliga för stötar som en intern disk och därför mycket lättare att skada. Du kanske haft oturen att din interna dött av ålder/värmeslag/stötar/dålig strömförsörjning och den externa fått sig en smäll samtidigt. För våldsamt helgfirande?

Vad har du för nätaggregat, ålder och modell?

Edit: Extremt viktigt backup kör jag på extern server eller mybook mirror med RAID-1.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro