Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Tv Kort till HTPC

Hej SC.

Då jag är i farten och har siktet inställt på en HTPC i hemmet, har jag nu funderingar på TV kort till dessa.

Som lite bakgrundsfakta skall jag ta delar jag har i min hem-server och göra om till HTPC.
Kommer att köra Win 7 64bit och WMC (Windows Media Center). Eller kanske MP (Media Portal) lite beroende på vilket som funkar bäst till det tv-kortet jag nu väljer.

Och varför jag startar en ny tråd är för att de flesta "äldre" trådar inte tar upp någon ny teknik (vad jag hittat iaf.)

Okej, önskedrömmen är att kunna använda mitt befintliga programkort från Comhem, alltså DVB-C. (jag struntar i det analoga kanalutbudet, då bildkvalitén är för dålig enligt mitt tycke)
Och utan att behöva skaffa ett tvilling abonnemang, kunna spela in ett program samtidigt som man tittar på en annan kanal.
Detta skall givetvis vara invändiga kort (PCI Express 1x) då målet med en HTPC är att ha så lite övrig utrustning som möjligt och att få en så clean look som möjligt. Skall bli skönt att bli av med samsung boxen en gång för alla.

Nu har ju även Comhem kommit med tv-modul (CA-modul) som klarar av deras HD kanaler! Toppen! Men har de även fixat problemet med pairing, så man kan köra med denna och se alla HD kanaler?? Någon som vet?

Har kollat på tyska kort från Digital Devices och Mystique, som inte är gratis men som verkar klara av det jag söker med endast 1st Duoflex TV-kort och 1st CI-kort med MTD (Multi Transponder Decrypting) upp till 4st tv kanaler på 1st CAM.
Jag tycker att man då borde klara av att se på en kanal samtidigt som man spelar in från en annan (även i HD), någon som provat/vet???
Känns dumt att köpa hem utan att veta om det fungerar.
Om det fungerar, exakt vilka kort köpte du då?

Eller är andra kort att föredra? (gärna kort som fortfarande tillverkas och som går att köpa)

Hur löser ni problemet med tv kort för att kunna se digitala kanaler / klara av inspelnings biten, utan flera programkort från comhem???

Min lokala data-specialist kunde ej ge mig svar på detta. Svaret jag fick var att man helt enkelt inte kör såhär idag via HTPC då både bildkvalitén och ekonomin samt driftsäkerheten är för dålig idag.

Men om man är en nörd som mig som gärna slipper onödigt många lådor under tv'n och vill kunna styra alltsammans med mobiltelefonen. Då finns bara ett alternativ. HTPC FTW!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Har hittat en tråd som tar upp detta.

Hej Igen.

I brist på svar, och brinnande motivation att få svar, så har jag hittat en tråd i Minhembio.com som tar upp detta.

Länk:
http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=273874

Korten verkar bra, snabba kanalbyten och inspelningsfunktion funkar.

Dock verkar det som att det är CAM'en som blir flaskhals med dessa kort från DD (Digital Devices)
Man behöver en Conax CAM som klarar av att avkoda flera kanaler samtidigt, för att få det att funka.
Vilket var galet dyrt enligt denna tråd.
3999:- för en SMiT Conax Pro CAM. (Avkodar 4-8 kanaler)

Finns det ingen billigare/annan CAM (med stöd för Conax) som avkodar 2 kanaler? Detta är ju allt jag behöver för att kunna spela in på en kanal och se på en annan.
Att avkoda 4-8 kanaler känns överflödigt för hemmabruk till en tv.

Och ännu verkar inte HD kanalerna funka, behöver då ett MTD CI+ kort samt en HD CAM med stöd för flera avkodningar.
Dessa hittar jag inte.
Finns de och vad kostar de?

Over n' Out

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Okt 2002

Den billigaste lösningen är att använda en enkel kortläsare (tup USB phoenix från AD-Teknik) som inte har någon CA-modul och så emulerar man conax CA-modul i datorns mjukvara med en så kallad softcam. Om du vill ha flera mottagare i datorn är det troligen billigare att skaffa flera tunerkort istället för ett kort med multipla tuners. Dessa tuners kan dela på samma kortläsare och samma programkort om du kör en lokal cardsharingserver på datorn.

Själv kör jag en TV-server i Linux med tvheadend och oscam med USB phoenixläsare för comhem. Sedan kan jag ansluta till tv-servern med xbmc pvr för att titta på TV. Inspelningarna sköter tvheadend om och jag kan schemalägga dessa via ett webbinterface jag kommer åt från webbläsare, alternativt via XBMC PVR.

Det är rätt smidigt med TV-serverlösning så behöver man inte ha TV-korten i samma dator som HTPCn om man inte vill. Fast själv kör jag servern lokalt i samma dator som min HTPC men jag kan ju koppla upp mig mot min TV-server från vilken dator som helst på nätverket för att titta på tv via streaming från tv-servern via nätverket.

Jag vet inte hur pass stort stöd det finns för detta i windows mediacenter eller mediaportal. Du får väl söka lite med google.