Varför vi borde uppmuntra folk att skaffa barn tidigare

Permalänk
Medlem
Skrivet av scienta:

Jag tror absolut barn behöver den rutinen och vetskapen att varje dag blir sig lik, med kompisar som väntar på dagiset och meningsfyllda dagar.

Men som sagt så är du varken psykolog eller kunnig om barns utveckling, så du och dina trosfränder får diskutera vidare utan mig. Jag ber om ursäkt för att jag har tagit upp tid.

Visa signatur

EOS 5D • EOS-1D Mark IV • 16-35/2.8L • 70-200/2.8L IS II • 35/1.4L • 200/2L IS • 400/2.8L IS

Permalänk

Intressant tråd med många intressanta tankar från intressanta människor och man känner sig ju lite träffad då jag och min sambo skaffade barn relativt tidigt hon 18 och jag 20 om jag inte minns fel. Hon gick sista året på gymnasiet och jag jobbade om jag inte minns helt fel som operatör på ett industriföretag.

Absolut inte planerat men vi visste ju hur barn blir till och var båda överrens om att händer det så händer det vilket det också gjorde och nu snart 5 år senare så kan man väl säga att nästa unge nog kommer "planeras" lite mer noggrant då det var lite jobbigt att bo 3 personer i en 1:a på 40kvm innan man lyckades hitta en större lya.

Tjejen gick hemma med lägsta föräldrapenningen ca 1½ år vilket blev omkring 3000-3500 kr månaden och jag jobbade som sagt så vi klarade oss ju själva rent ekonomiskt, nu pluggar tjejen på högskola och jag jobbar på ett annat företag efter att ha blivit varslad 2009 då den omtalade finanskrisen satte sina spår runt omkring i landet.

Anledningen till att många unga mammor tex inte gör klart gymnasiet osv kan ha att göra med ekonomin och de regler som gäller om dom vill ha hjälp från socialen. Är man under 21 (eller om det var 22) och samtidigt studerar så är föräldrarna skyldiga att försörja den nyblivna mamman, samma gäller om hon är under 18 år.
Så ett sätt att gå runt detta åtminstone för dom som är omkring 18-21 är därför att hoppa av skolan och på så sätt kunna få hjälp av kommunen och de sociala skyddsnätet. Absolut inte den bästa vägen att gå men kan tänka mig att detta tyvärr är hur många nyblivna föräldrar i de yngre åren blir tvungna att göra för att få ihop den ekonomiska biten om man inte har väldigt givmilda föräldrar själv som kan backa upp med lite cold hard cash.

Mvh,
Viper@God