Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Nov 2011

frågor angående möss

Tjena! Har tänkt att byta mus. Men jag har lite frågar jag vill få svar på.

Kör med en deltaco med 800 dpi http://www.webhallen.com/hardvara/95976-deltaco_optisk_mus_me...
Funderar på att köpa en ny men jag undrar över dpi och om det är någon skillnad mellan en optisk och en laser mus? Gör dpi:n bara så att man kan ha högre känslighet i spel? Blir det någon skillnad på optisk och laser förutom att man kan få en högre dpi?

Tacksam för svar!

Livet är som ett avloppsrör, långt och fullt med skit.

Citera om du vill ha svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ucklum
Registrerad
Apr 2005

Hej hopp, jag kan rekkomendera den här http://www.inet.se/produkt/6606237/logitech-m500-corded-mouse

Personligen har jag inte väldigt stora krav på extremt hög dpi men har haft otur med ett flertal laser möss jag köpt dvs när du är vid kanten av musmattan och flyttar musen till mitten igen så läser lasermusen av när du lyfter musen dvs att den hoppar till 3-4cm på skärmen under den första cm du lyfter för den fortfarande registrerar rörelser och lyfter du den lågt dvs runt en cm när du flytar den så rör sig musen över hela skärmen.

Det är fruktansvärt frustrerande för spelar du tex ett FPS och helt plötsligt tittar du rätt upp i luften när du flyttade musen till mitten av mattan så är det inte kul :/ Men det är lika frustrerande även i windows och andra miljöer för musen skall inte hoppa runt flera cm när man lyfter den. Man kan vara van vid några mm förflyttning men när det rör sig om cm är det inget skoj.

Men det kan bara vart jag som har otur med dem möss jag köpt så säger itne att alla lasermöss är så.

Amiga 3000, CPU: 68060 66MHz, RAM: 2MB chip 276MB Fast, GFX: ECS+RTG, HDD: 4GB SSD/PATA, 128GB SCSI, DVD-Brännare/SCSI, Chassi: Desktop. www.som99.se