Är min mekaniska HDD trasig? Har en bild, behöver bara ett med medgivande...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NYKPG
Registrerad
Aug 2006

Är min mekaniska HDD trasig? Har en bild, behöver bara ett med medgivande...

Här är den, har fungerat förut, är köpt 2011.

1] Arc mini | Z97 | i7 4770K @ 4.4 | CM 212 | R9 290 Tri-X | 2x8GB 1600MHz | HX750 | 840 EVO 250GB + FORCE 128GB | W8.1 | Benq W1300 @ 104"
2] Node 304 | Z77 | i5 2500K @ 4.4 | Noctua NH-U9B | R9 290 Tri-X | 2x4GB 1600MHz | HX650 | FORCE GT 128GB | 3.0 TB | W7 | Philips 50"
3] Dell XPS 13 7500U

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Ser trött ut - vad har hänt?
SMART-värden då?
Vad säger tillverkararens analysprogg?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NYKPG
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av jookeer:

Ser trött ut - vad har hänt?
SMART-värden då?
Vad säger tillverkararens analysprogg?

Här ser det inte ok ut?, överför runt 2.2 mb/s via nätverket..

warranty : 1 = ?

Jag kör lite tests nu och kontinuerligt om det framgår mer tydligt om vad som kan ha hänt..

1] Arc mini | Z97 | i7 4770K @ 4.4 | CM 212 | R9 290 Tri-X | 2x8GB 1600MHz | HX750 | 840 EVO 250GB + FORCE 128GB | W8.1 | Benq W1300 @ 104"
2] Node 304 | Z77 | i5 2500K @ 4.4 | Noctua NH-U9B | R9 290 Tri-X | 2x4GB 1600MHz | HX650 | FORCE GT 128GB | 3.0 TB | W7 | Philips 50"
3] Dell XPS 13 7500U

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Kolla Health-statusen i HD Tune Pro. Där visar den om den inte är okej.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NYKPG
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av Superlight:

Kolla Health-statusen i HD Tune Pro. Där visar den om den inte är okej.

Ser ok ut på allt, DÄREMOT så får jag en warning på SSDn "Reallocated Sector Count" - WARNING, något som känns igen?

Bild på Överföring från HDDN som fick dåligt resultat i senaste HD Tune, till en fullt fungerande 640gb.are, på samma dator:

1] Arc mini | Z97 | i7 4770K @ 4.4 | CM 212 | R9 290 Tri-X | 2x8GB 1600MHz | HX750 | 840 EVO 250GB + FORCE 128GB | W8.1 | Benq W1300 @ 104"
2] Node 304 | Z77 | i5 2500K @ 4.4 | Noctua NH-U9B | R9 290 Tri-X | 2x4GB 1600MHz | HX650 | FORCE GT 128GB | 3.0 TB | W7 | Philips 50"
3] Dell XPS 13 7500U

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Asså, vill du ha hjälp -> gör som vi säger
Du har problem med den där, kolla:

SMART attributen, googla om du inte fattar
Kör analysprogget

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NYKPG
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av jookeer:

Asså, vill du ha hjälp -> gör som vi säger
Du har problem med den där, kolla:

SMART attributen, googla om du inte fattar
Kör analysprogget

Jag postade mina S.M.A.R.T värden, frågade vad de betydde, alltså om det var något fel, samma "warranty 1" får jag på även fungerande HDD's..

Efter Scans och liknande i HD-Tune/WD's egna mjukvara på 750gb:aren så står det att jag inte har några fel!

DÄREMOT, ska följande HD Tune test ha denna scanning speed:en?
(1,7 MB/s)

1] Arc mini | Z97 | i7 4770K @ 4.4 | CM 212 | R9 290 Tri-X | 2x8GB 1600MHz | HX750 | 840 EVO 250GB + FORCE 128GB | W8.1 | Benq W1300 @ 104"
2] Node 304 | Z77 | i5 2500K @ 4.4 | Noctua NH-U9B | R9 290 Tri-X | 2x4GB 1600MHz | HX650 | FORCE GT 128GB | 3.0 TB | W7 | Philips 50"
3] Dell XPS 13 7500U

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Ori:

Jag postade mina S.M.A.R.T värden, frågade vad de betydde, alltså om det var något fel, samma "warranty 1" får jag på även fungerande HDD's..

Efter Scans och liknande i HD-Tune/WD's egna mjukvara på 750gb:aren så står det att jag inte har några fel!

DÄREMOT, ska följande HD Tune test ha denna scanning speed:en?
(1,7 MB/s)

http://img46.imageshack.us/img46/9494/scanningspeed.th.jpg

Nej den ska inte scanna så långsamt.
Har du provat byta SATA port samt kabel?

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Kör du defragmentering eller annat intensivt samtidigt på disken får du usla benchmark.

Warranty 1 betyder att dåligt värde är skäl för garanti, tex kan smartvärdet för timräknaren eller start/stop-räknaren aldrig resultera i garantiärende.

Pröva att byta kablage och byt port på moderkortet.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Kan inte se ALLA SMART-attributen - finns där några icke-gröna?
Isf googlar du på dem för att se vad dom betyder.
Warranty 1 betyder inte ett jota avseende garanti.

Annars är disken OK - byt kablar och/eller SATA-port å testa där.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Sep 2007

Jag har fått "Reallocated Sector Count" fel meddelande på en 2.5" sata disk jag med den fungerade men var TOKSEG att kopiera till och från det blev då skrot för min del.

Chassi: Adtronics 7890A (modifierat) || Moderkort: Asus m5a99x-evo || Cpu: Amd PhenomII 1100T || Ram: 32GB ddr3 1600mhz || Gfx: Hd5850 || Hdd: Vertex3 120gb Lagring: 1x3TB 3x2TB 2x1TB mm || Nätagg: Corsair AX850

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NYKPG
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av jookeer:

Kan inte se ALLA SMART-attributen - finns där några icke-gröna?
Isf googlar du på dem för att se vad dom betyder.
Warranty 1 betyder inte ett jota avseende garanti.

Annars är disken OK - byt kablar och/eller SATA-port å testa där.

Det är grönt på alla, men speeden på genomsökningen på 1,7 mb/s känns som om det stämmer överens med HD Tune testet som låg på omkring 2,2 mb/s ! ska prova byta sata kablar, hör av mig ang. resultat... tackar för all hjälp hittills!

Skrivet av Hagis2k:

Jag har fått "Reallocated Sector Count" fel meddelande på en 2.5" sata disk jag med den fungerade men var TOKSEG att kopiera till och från det blev då skrot för min del.

Jag har fortfarande garanti på disken, men den går fortfarande bra och är mycket snabb för den tid den kom (AVG. på 227,4 mb/s).. får ringa inet och se vad dom tycker ang. det ärendet!

EDIT: Verkade vara en glapp SATA-kabel bara, men inte helt 100 på det än, då den inte såg så glapp ut..!

1] Arc mini | Z97 | i7 4770K @ 4.4 | CM 212 | R9 290 Tri-X | 2x8GB 1600MHz | HX750 | 840 EVO 250GB + FORCE 128GB | W8.1 | Benq W1300 @ 104"
2] Node 304 | Z77 | i5 2500K @ 4.4 | Noctua NH-U9B | R9 290 Tri-X | 2x4GB 1600MHz | HX650 | FORCE GT 128GB | 3.0 TB | W7 | Philips 50"
3] Dell XPS 13 7500U