Kan inte köra Age of Conquers på min nya burk

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Kan inte köra Age of Conquers på min nya burk

Tja!

Sitter på ett lan med grabbarna och nu är det så att jag och en av mina polare inte kan lira Age of Empires 2: Age of Conquers. Det kraschar så fort vi startar spelet, däremot så fungerar Age of Kings utmärkt. Vi båda har likadana datorer med Windows 7. Dom andra har samma fil, men det fungerar för dem.

Hoppas på svar, för börjar få abstinens!

Mvh: StUdSmAtTaN^

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009

Testa att stänga av explorer.exe
sedan finns det även diverse upplösningsfix om man har widescreen

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Skåne
Registrerad
Sep 2006

Windows 7 lirar inte bra med AoE2: The Conquerors

Men som MrPe skriver så börja med att testa stänga av explorer.

5960X | X99-E WS | 32GB | EVGA 1080 Ti FTW3 | 2 x Intel 750 | Full Loop | Enthoo Primo
R7 1700 | X370 Gaming-ITX | 16GB | RX Vega 64 LE | Noctua U12S | Node 304

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av MrPe:

Testa att stänga av explorer.exe
sedan finns det även diverse upplösningsfix om man har widescreen

Skrivet av SeF.Typh00n:

Windows 7 lirar inte bra med AoE2: The Conquerors

Men som MrPe skriver så börja med att testa stänga av explorer.

Har testat att stänga av explorer.exe, men det fungerar inte. Men hur kommer det sig att Kings fungerar men inte Conquerors? Fungerar dessutom felfritt på min laptop med windows 7 samt min gamla dator, även den med windows 7.

Vad kan det annars bero på? Jag testar installera en annan version av spelet, återkommer snart.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Nu har jag installerat en helt annan version, vilket inte verkar fungera. Har även installerat en widescreen-mod, samt patchar till det - inget verkar fungera. Fick något tips om att installera .net framework, och nu har jag installerat .net framework 4.

Har inget anti-virus, har hört att det kan strula annars.

Ingen som har några idéer?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av studsmatta11:

Nu har jag installerat en helt annan version, vilket inte verkar fungera. Har även installerat en widescreen-mod, samt patchar till det - inget verkar fungera. Fick något tips om att installera .net framework, och nu har jag installerat .net framework 4.

Har inget anti-virus, har hört att det kan strula annars.

Ingen som har några idéer?

Jag måste starta spelet två gånger för att få igång det. Först försöka starta det och sedan stänga processen i task managern. Sedan om jag startar det igen direkt så startar spelet.

Om explorer.exe inte är avstängd blir färgerna i spelet helt konstiga och ibland så scrollar det okontrollerat åt samma håll hela tiden, löser sig om jag startar om innan jag ska spela.

Kör 1.0c med no-cd eftersom jag inte har någon spelare för stenkakor i datorn.

i5 750@3,6GHz(vatten), 4GB DDR3, HD6870@1000/1100(vatten), 1TB, Proton AM10 + Dynavoice Challenger S5
Asus U36SD
FreeNAS - Intel G620, MSIH67MA-E35, 8GB DDR3, 5x2TB RAIDZ, Intel PRO 1000GT Desktop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Rattnalle:

Jag måste starta spelet två gånger för att få igång det. Först försöka starta det och sedan stänga processen i task managern. Sedan om jag startar det igen direkt så startar spelet.

Om explorer.exe inte är avstängd blir färgerna i spelet helt konstiga och ibland så scrollar det okontrollerat åt samma håll hela tiden, löser sig om jag startar om innan jag ska spela.

Kör 1.0c med no-cd eftersom jag inte har någon spelare för stenkakor i datorn.

Hinner tyvärr inte ens stänga ner processen. Hinner alltså trycka på ikonen, rutan blir svart som att den laddar, sen kraschar spelet. Har säkert suttit och satt igång det 30 gånger i sträck utan att det har hjälpt.

Har även testat att köra en clean boot före, och sedan spela - men det funkar inte heller, oavsett om jag har explorer.exe igång eller ej.

Det var någon som skrev på ett annat forum om att spelet inte klarar över 8GB RAM-minne, men det låter väl knappast logiskt? Särskilt inte i och med att Age of Kings fungerar i princip felfritt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skelleftehamn
Registrerad
Dec 2002

Kör ni det i kompatibilitetsläge för Windows 98 eller xp?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Ykalon:

Kör ni det i kompatibilitetsläge för Windows 98 eller xp?

Har testat det också, verkar inte gå. Kör även som admininstratör, och har testat att köra alla olika alternativ, som t.ex. att köra det i 640x480, osv. Utan resultat.