Seg dator efter installation av Gigabyte GA-990FXA-UD3 och win7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011

Seg dator efter installation av Gigabyte GA-990FXA-UD3 och win7

Tjooh.

Mitt moderkort hade gått sönder så införskaffade mig ett Gigabyte GA-990FXA-UD3 moderkort. Skruva in allt i burken och installerade om win7.
Efter det så har min dator blivit rätt så seg på att starta upp och navigera runt i win7.
Nån som vet vad som kan va felet?

Här har ni ett litet klipp på hur seg min dator är för att starta upp. Kolla hela klippet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Det här videoklippet är privat.
Vi ber om ursäkt för det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011

Oj, har ändrat det nu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011

ingen som vet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Kevindata:

ingen som vet?

kika över inställningar i bios och se om nåning är fel där

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.9 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. blandat 16 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, gtx 780 msi gaming och nätagg plexgear 600w SSD: 60 gb intel 330

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2010

Har du installerat drivrutiner för moderkortet?

“Always be wary of any helpful item that weighs less than its operating manual.”
― Terry Pratchett, Jingo

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011

Har installerat alla som jag hitta på denna sida http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3894&dl...

tänkte bara höra vad rev. 1.0 betyder. står att det finns rev 1.1 och 1.2 oxå.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av mini-z1994:

kika över inställningar i bios och se om nåning är fel där

vad skulle kunna va fel där?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Kevindata:

vad skulle kunna va fel där?

om du har T ex ssd och har inte ställt in på ahci mode och istället kör på ide (global inställning eller att den går i någon raid inställning)

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.9 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. blandat 16 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, gtx 780 msi gaming och nätagg plexgear 600w SSD: 60 gb intel 330

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av mini-z1994:

om du har T ex ssd och har inte ställt in på ahci mode och istället kör på ide (global inställning eller att den går i någon raid inställning)

Okej Men om jag har en vanlig hdd ska den då stå på ide?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mancave
Registrerad
Maj 2007

Nej, den ska också stå på achi.
testa att boota utan mus, min xai gjorde så att datorn bootade mycket långsammare

4690K, 16GB ram, 1,25TB SSD, Radeon 7750
100% PASSIVT

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Processor och minne?

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Breddas:

Nej, den ska också stå på achi.
testa att boota utan mus, min xai gjorde så att datorn bootade mycket långsammare

haha okej, får nog prova det då

Skrivet av Ratatosk:

Processor och minne?

AMD Phenom II X6 1090t black edition
4gig ram

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
malmö
Registrerad
Jun 2011

Om du menar att den är slö vid uppstart och inloggning, testa stänga av lösenordsverifiering inne på kontrollpanelen - användarkonton. Windows 7 har problem med just den biten tydligen, hade själv det problemet och det enda microsoft support kunde säga var att jag inte skulle ha lösenord. Lycka till

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Du kan testa att uppdatera BIOS, och ladda in optimized default i BIOS.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Okt 2008

OMINSTALLERA datorn om du skaffa nytt moderkort........

ALIENWARE Predator 2.0 Black Case | i5 4670K @ 3,7Ghz | ASUS GTX 970 STRIX OC 4GB | AOC G2460PF | Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2016 | Razer Deathadder ELITE | Razer Tiamat 2.1

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Kevindata:

Har installerat alla som jag hitta på denna sida http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3894&dl...

tänkte bara höra vad rev. 1.0 betyder. står att det finns rev 1.1 och 1.2 oxå.

Det finns varianter med lite andra e-sata lösningar. Har du installerat alla uppdateringar av systemet? Har du dessutom stängt ner allt onödigt i bios, tex seriella portar, diskettstation och dyl?

Edit: Hade du endast en HDD/SSD inkopplad när du ominstallerade?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Är inte datatekniker och har inte 100% koll, men ska man inte ominstallera datorn? Beror också på vilken typ av operativsystem du har tex OEM och så måste man köpa nytt om man byter moderkort har jag för mig? Du kanske har gamla drivrutiner kvar på hårdisken? Som sagt ingen expert men värt att kolla!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

har du testat att byta sataport på hdd

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Kevlarheart:

OMINSTALLERA datorn om du skaffa nytt moderkort........

Skrivet av crilleee:

Är inte datatekniker och har inte 100% koll, men ska man inte ominstallera datorn? Beror också på vilken typ av operativsystem du har tex OEM och så måste man köpa nytt om man byter moderkort har jag för mig? Du kanske har gamla drivrutiner kvar på hårdisken? Som sagt ingen expert men värt att kolla!

Snälla läs vad TS skrivit innan ni svarar.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mancave
Registrerad
Maj 2007

Har du testat med musen urkopplad än?

4690K, 16GB ram, 1,25TB SSD, Radeon 7750
100% PASSIVT

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Eggbin:

Om du menar att den är slö vid uppstart och inloggning, testa stänga av lösenordsverifiering inne på kontrollpanelen - användarkonton. Windows 7 har problem med just den biten tydligen, hade själv det problemet och det enda microsoft support kunde säga var att jag inte skulle ha lösenord. Lycka till

okej tack får prova det

Skrivet av Jalle64:

Det finns varianter med lite andra e-sata lösningar. Har du installerat alla uppdateringar av systemet? Har du dessutom stängt ner allt onödigt i bios, tex seriella portar, diskettstation och dyl?

Okej men hur ved jag vilken rev jag har på mitt moderkort?

Edit: Hade du endast en HDD/SSD inkopplad när du ominstallerade?

Bara en HDD

Skrivet av grollish:

har du testat att byta sataport på hdd

ja och det känns som att det vart lite skillnad

Skrivet av Breddas:

Har du testat med musen urkopplad än?

Japp och det vart inge skillnad men tack ändå

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011

Det har gått nån dag nu och jag har startat upp datan flera gånger och den börjar bli snabbare och snabbare nu konstigt, men antar att det är en bra sak

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Kanske är att temperaturen är för hög.
Kan vara så att CPUn trottlar pga att kylaren inte kom riktigt rätt.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Kevindata:

Det har gått nån dag nu och jag har startat upp datan flera gånger och den börjar bli snabbare och snabbare nu konstigt, men antar att det är en bra sak

Det är säkert SuperFetchen som börjar göra sitt jobb

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Ratatosk:

Kanske är att temperaturen är för hög.
Kan vara så att CPUn trottlar pga att kylaren inte kom riktigt rätt.

Tempen på cpu´n är nog inte för hög, låg på 16-17grader nu när jag starta datan (vattenkylning duvet)

Skrivet av Jalle64:

Det är säkert SuperFetchen som börjar göra sitt jobb

Inte för att jag vet vad det är men det är säkert nått super

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Kevindata:

Inte för att jag vet vad det är men det är säkert nått super

Du har sökt på detta ord på Google?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Jalle64:

Du har sökt på detta ord på Google?

nee lär väll göra det antar jag, hehe