Velociraptor i hdtune problem! Hjälp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2009

Velociraptor i hdtune problem! Hjälp!

Hej Sweclockes!

Körde HDtune idag, och fick oroväckande resultat på min 150 Gb Velociraptor. :/

Upplever inga problem med disken, och inga missljud. Men ändå. Varför sker detta?

i7 3820, Antec kühler h2o 620, MSI x79ma-gd45, R9 290, 16 GB DDR3 1600 Mhz Corsair LP, 120 Gb Samsung 830, 1 Tb Spinpoint F3, 750 Gb Seagate Momentus XT, Fractal Design Define Mini
LG 29EA93 2560x1080, Mionix Zibal 60, Razer Deathadder Respawn, Mionix Nash 20

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kumla
Registrerad
Jul 2008

jag skulle köra på varför den dippar så mycket vet jag inte testa byta kablar port men annars ser allt annat bra ut

Fractal r4 5volt. Amd 965 3.4 ghz Noctua DH 14 Asus M4N68T LE
Ssd diskar Samsung 850pro/intel 730 /320 Crucial m4
Nätagg Corsair vx 450 = Seasonic m12d

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av pompa_kumla:

jag skulle köra på varför den dippar så mycket vet jag inte testa byta kablar port men annars ser allt annat bra ut

Jag vet, allt annat ser bra ut. Men att den dippar så mycket, vad tyder det på?
Kan dock testa med en anna port och kabel snart.

i7 3820, Antec kühler h2o 620, MSI x79ma-gd45, R9 290, 16 GB DDR3 1600 Mhz Corsair LP, 120 Gb Samsung 830, 1 Tb Spinpoint F3, 750 Gb Seagate Momentus XT, Fractal Design Define Mini
LG 29EA93 2560x1080, Mionix Zibal 60, Razer Deathadder Respawn, Mionix Nash 20

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Kör du HD Tune på en disk där systempartitionen ligger kan det bli sådär

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av jookeer:

Kör du HD Tune på en disk där systempartitionen ligger kan det bli sådär

Det gör jag.
Testade även med annan port+kabel = samma sak.
Men har sett många bench på bland annat raptor som systemdisk där detta problem inte uppkommer?
Är det då bakrgundsprogram som läser ifrån disken och skapar detta fenomen?

i7 3820, Antec kühler h2o 620, MSI x79ma-gd45, R9 290, 16 GB DDR3 1600 Mhz Corsair LP, 120 Gb Samsung 830, 1 Tb Spinpoint F3, 750 Gb Seagate Momentus XT, Fractal Design Define Mini
LG 29EA93 2560x1080, Mionix Zibal 60, Razer Deathadder Respawn, Mionix Nash 20

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003
Skrivet av dahlberg1992:

Det gör jag.
Testade även med annan port+kabel = samma sak.
Men har sett många bench på bland annat raptor som systemdisk där detta problem inte uppkommer?
Är det då bakrgundsprogram som läser ifrån disken och skapar detta fenomen?

Jepp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av jookeer:

Går det att komma ifrån på något sätt? Skapar det stora prestandaförluster vid vanlig användning och spel?

i7 3820, Antec kühler h2o 620, MSI x79ma-gd45, R9 290, 16 GB DDR3 1600 Mhz Corsair LP, 120 Gb Samsung 830, 1 Tb Spinpoint F3, 750 Gb Seagate Momentus XT, Fractal Design Define Mini
LG 29EA93 2560x1080, Mionix Zibal 60, Razer Deathadder Respawn, Mionix Nash 20

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Kolla vilka processer som accessar disken.
Lägg spelen på en annan disk.