SSD idag, (2012), vilken är bäst?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jan 2013

Snorsnabb men lite ostabil

Skrivet av Twister86:

om man skulle köpa ny ssd idag, på minst 120 gb , vilken är bäst då ? (för låt säga 1000-2500 kr)

såg att priserna sjunkit lite, och läste även http://www.sweclockers.com/recension/14204-ssd-sommaren-2011 , men det är ju snart ett år sen, så de måste väl kommit ut nyare bättre idag? e lite kluven också på vad för märke man ska köpa, man vill ju inte ha en ssd som går sönder på bara nåra månader.

e det ocz som gäller? eller intel? eller corsair? eller annat?

tack för svar

http://www.pixmania.se/se/se/11335050/art/ocz/ssd-enhet-revod...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2005

Du återupplivar en 10 månader gammal tråd för att tipsa om en ssd från ocz som består av raidade sandforcekretsar och kostar mer än 3ggr så mycket som vettiga alternativ? I så fall är det bättre att köpa 3st diskar från tex intel eller samsung och raida dom själv, ger 3ggr mer lagringsutrymme, presterar ungefär likadant och lär vara betydligt stabliare...

En ssd som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd. AS-SSD använder data som inte går att komprimera och ger då sämsta möjliga resultat, ATTO använder data som är lätt att komprimera och ger bästa möjliga resultat. Eftersom program/os/spel ofta går att komprimera någorlunda bra så hamnar den verkliga prestandan någonstans mellan dessa resultat vid normal användning.