Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

fel på ramminnen?

har köpt 2 st 2BG ram minnen till min acer aspire, dock syns bara 1 av dem i både bios och windows, några tips?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Okt 2009

Dubbelkolla att båda minnen sitter som de ska.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

jo det ahr jag gjort, det finns 4 platser vilka borde jag sätta dem i?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Strängnäs
Registrerad
Jun 2008

Är det samma som på en stationär så ska dem sitta "varannan" t.ex i platserna AA/AB BA/BB

|| CPU: Intel i5 2500k @ 4.5hz | CPU Kylare: Corsair H80 | MB: Asus P8P67 WS Revolution B3 | RAM: Corsair Vengeance 1600MHz 16Gb CL9 | WIN HDD: Intel X25-M G2 80GB | Lagring: ~2TB | GPU: 2x Asus GTX 680 DC II | Skärm: 2 x BenQ TFT 24" LED 120Hz | Chassi: NZXT Switch 810 - Vit | PSU: Silverstone Strider 1000W | 3DMark11: ~X7000 / P15000 ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Okt 2009

Det beror på moderkortet. Utan att ha sett din dator skulle jag gissa på 1:a och 3:e platsen från cpu:n. Normalt brukar det fungera hur man än sätter dem. Testa med olika konfigurationer. Det kan ju vara problem med en av minnesplatserna.

Prova dem ett och ett. Fungerar det med det ena och inte det andra vet du ju att ett krånglar. Om båda fungerar bra så är felet någon annan stans, gissningsvis moderkortet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2007
Skrivet av Steffelitix:

Är det samma som på en stationär så ska dem sitta "varannan" t.ex i platserna AA/AB BA/BB

gäller bara intel, på amd ska de sitta bredvid varandra i de två första

men till ts, har du testat med minnena ensamma? för att se om något är trasigt?

Intel i7 2600K @4,8GHz - EVGA Geforce GTX 970 - Samsung S34E790C

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

jo det har jag provat, datorn kör felfritt oavsett vilket jag stoppar i, om jag bara kör ett.har även provat alla olika placerings-kombinationer som finns!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2007
Skrivet av niclas.magnusson:

jo det har jag provat, datorn kör felfritt oavsett vilket jag stoppar i, om jag bara kör ett.har även provat alla olika placerings-kombinationer som finns!

har du provat en sticka i varje slot? och då kört ensamt. för att se om någon av minnesslottarna är trasig?

Intel i7 2600K @4,8GHz - EVGA Geforce GTX 970 - Samsung S34E790C

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

ska prova detta, har nu stött på nytt problem.... datorn reagerar inte på startknppen, överhuvudtaget. när jag stopper i sladden så rör sig fläktarna litegran, är det normalt?