Permalänk
Medlem

Klarar den här HTPCn av HD

Hej!

Har en gammal dator som fungerar som tillfällig HTPC hemma. Har nu funderingar på att installera XMBC Live (Alltså XMBC som OS). Jag är dock osäker på om det kommer gå att spela upp HD material från datorn då. Har XMBC Live stöd för GPU Acceleration, så att GPU tar han om uppspelning av HD-material.

Har följande komponenter:

Intel Celeron 352 (http://ark.intel.com/products/27129)
2 GB DDR2 RAM
Nvidia Geforce G210 (http://www.webhallen.com/hardvara/147437-msi_geforce_g210_512...)

Tack!

//Hagmanh

Permalänk

Ja, XBMC har stöd för DXVA. E väl bara testa och köra de, du har ju redan prylarna så det enda det kostar dig är lite tid med installationen som går rätt snabbt.

Själv sitter man ju med ett nVidia ION moderkort som har en intel atom dual core 1,6GHz och 2GB RAM, och det lirar ju 1080p med hög bitrate utan problem under XBMC.

Visa signatur

Core i5-6600K, 2x8GB Vengeance LPX 2666MHz, Z170 Pro gaming, MSI 760GTX

Permalänk
Medlem

Japp det funkar

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Hej igen, har en till fråga ang. min HTPC. Han delarna ifrån första posten och den klara hd i xmbc utan problem. Dock så klarar den inte av youtube t.ex. Hört någonstans att flash inte är hårdvaruaccelererat i Ubuntu och undrade då om det stämmer och är det min CPU som flaskar?

Funderar isåfall på en Intel core e6300 1.86Ghz som ersättare, om den räcker till?

Tack på förhand

Permalänk
Medlem

Det kanske finns något plugin för YouTube som funkar i xbmc så du slipper flash?
Själv kör jag svtplay i xbmc utan problem med via webbläsaren laggar det. Webbläsare har i allmänhet dålig hårdvaruacceleration trots att filformaten de spelar upp flyter jättebra om man laddar ner filen istället.