Installation av hårddiskar HJÄLP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2010

Installation av hårddiskar HJÄLP

Hejsan!

Jag har nu en fråga, mina två datorer jag haft har visat samma fel hela tiden.

Problemet kommer när jag kör både en SSD disk och en mekanisk hårddisk.

Ibland får jag Blue Screen, ibland fryser den sig, ibland försvinner en hårddisk och säger att ett fel har uppstått...

Nu är min fråga, hur "kopplar" man egentligen ihop allt, så att allting fungerar korrekt?

Jag har massor utav diskar liggandes som jag tänkte använda som lagringsdiskar, men för tillfället så har jag kopplat ut detta eftersom att det bara strular.

Jag har satt på AHCI inne i bios, och SSD disken i första Sata1 porten(totalt 6 st).

Problem återstår, hjälp?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2010

Värt att säga är att alla är sata diskar också, så behövs inte att sätta dom i master osv....

6 SATA portar på moderkortet,
Sata 1 = SSD
Sata 2 = Just nu CD-Rom
Sata 3 = 1.5 tb disk
Sata 4 = 500 gb disk
Sata 5 = 320 gb disk
Sata 6 = 250 gb disk

Alla diskar är 7200 rpm.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åmål
Registrerad
Mar 2008

jag personligen kör inte med AHCI & installera först ssd med os & stäng av datorn sätt i HD efter.

se till att ssd:n är först i boot i bios

vet inte om du har intel eller AMD? Men uppdatera moderkorts drivrutinerna kan va bra åxå.

| Temjin TJ08-E | i5 3570K@ 4,8GHz | EKWB Water cooling |
| GIGABYTE Sniper M3 | MSI GTX1070 ARMOR oc |
| 16Gb Corsair Dominator Platinum 1600MHz |
| WD Geen x2 raid 0 | Cooler Master Silent Pro M700 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2010

Jag har i7 processor, intel.

Men alltså, datorn hittade diskarna och allting, men sedan när dom vart nyformaterade och efter att jag pratitionerade dom så vart dom tomma,
så skapade jag en mapp "Program Files" och installerade filer på den, på den mekaniska disken då dvs, samt att jag hade några spel på vanliga ssdn t ex cs 1.6 osv.

Men när jag installerade t ex World of Warcraft på den mekaniska disken så förvann den och vart tvungen att starta om datorn, sedan startade jag om installationen så försvann den igen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007

Är ditt nätagg av ett bra märke modell?
NEJ, jag snackar inte om antal watt.

Att bara formatera räcker inte alltid. Vissa fel kräver att man även tar bort och skapar ny partition på disken.

Börja med färre hårddisk. Försök lägga märke till om det är en speciell SATA/IDE kabel kontakt eller ström kabel som alltid orsakar felet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2010

Det ända som står på nätagget är "Silver power", hehe. lite b sådär.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hörby
Registrerad
Mar 2004

Aktiverat ACHI inne i windows? Installerat drivrutiner för det ändamålet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2010

Den är redan ändrad till AHCI inne i Windows...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jan 2011

Vilken ssd?
Senaste firmware?

CPU: i7 4770k Noctua NH-D14 MOBO: Maximus VI Hero GPU: GTX 980 RAM: 16 GB 1600 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G500s V.v. citera mig för att få svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2010

Corsair force 3 series, japp