Jättekonstigt datorhaveri, kan det vara mitt 6950? Vad göra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009

Jättekonstigt datorhaveri, kan det vara mitt 6950? Vad göra?

Hej, försökte hitta liknande trådar om detta men var lite svårt att söka på.

Jag har ett ASUS P5Q-E moderkort, en E8400 processor och ett Gigabyte 6950-kort (2 Gb). Igår fick jag en bluescreen och en omstart, fast bilden kom inte tillbaks. Vid upprepade bootförsök hörde jag att PC Speakern inte ens pep vid minneskoll som den brukar, man hör att datorn går inte in i Windows heller (inget hårddisk-ljud). Så jag tog ut grafikkortet, stoppade in det igen, och startade, och då fick jag bild och Windowsboot. Så var jag i Windows (7) i kanske två timmar och sedan hände det igen. Ingen boot och ingen datoraktivitet förutom fläktarna.

Jag har inte konvertat kortet till ett "6970", även om jag har lust snart för Skyrims skull, och processorn var bara lite överklockad genom BIOS, från 3.0 till 3.16 GHz kanske, så varför händer detta med en omstart och bildbortfall, som bara återställs (tillfälligt) om man tar ut och stoppar i kortet? Och hur kan datorn veta att jag dragit ut och stoppat in kortet? Strömmen är ju urdragen.

Ingen Windows Update-nyhet har kommit på en månad, jag har inte varit inne i Regedit eller MSConfig, vet inte vad som framkallar detta.
Jag kan tyvärr inte testa kortet på någon annan dator, ingen av datorerna på jobbet har ett tillräckligt starkt strömagg.

Tips?

M/B: GIGABYTE GA-790XTA-UD4
CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edition
GPU: Sapphire Radeon R9 290 Tri-X
RAM: 12 Gb PC3-12800 DDR3 RAM
HD: Samsung 830 256Gb SSD

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Det skulle kunna vara kortet som inte funkar fullt ut. Klarar du att spela/benchmarka med datorn?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud