Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Datorn glömmer bort musen vid omstart

Har en kompis som skaffat en ny mus (Steelseries Kinzu V2 PRO) efter att ha fått låna en av mina gamingmöss.
Men denna musen är det värsta jag varit med om.. Killen ringer mig stup i kvarten känns det som och säger att den inte fungerar.

När man startar datorn så känns inte musen igen.. utan den är stendöd. Det man får göra då är att rycka USB-kabeln och sätta den i en annan port.
Då fungerar musen som den ska, tills man stänger ner datorn och startar upp den på nytt. Samma visa igen..

Det verkar ju på något sätt som att den inte sparar drivisarna till den, vid en omstart/avstängning, utan att den måste få in nya via att man byter USB-port.

Är det någon annan som varit med om liknande fall och vet en lösning på problemet?
Skulle uppskatta hjälp, då jag inte har en aning själv av vad som kan vara fel här..

Det jag gjort är att ladda ner och installera de senaste drivisarna från Steelseries hemsida och uppdaterat firmware på musen, men utan framgång.
Killen har Win XP 32Bitars..

(Han lånade min Razer Deathadder innan och den fungerade utan problem.. avinstallerade alla drivisar/prg till den innan jag installerade till Kinzun)

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Dec 2009

Har samma problem med min Mionic Saiph 1800. Så jag är också intresserad av om någon har en bra lösning (senaste drivrutiner är installerade).

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Okej, en liten uppdatering..

Har provat lite fram och tillbaka med portar, drivrutiner och dubbla möss (även hans gamla ikopplad).

Om jag kör bara Kinzun, så känns den inte igen efter en omstart. Men om jag kör bägge mössen samtidigt, verkar det som att den gör det nu, då jag ominstallerat drivrutinerna och inte bytt port till den.
Jag prövade först att göra så men bytte port och då var det kört.. Den lös men reagerade inte. Sen funkade den inte när jag bytte tillbaka. Likadant är det om man tar ur den andra musen.. Funkar tills man startar om och sedan stendöd.

Varför fungerar den bara om bägge mössen är ikopplade? Hittar ingen logisk förklaring till det..
Sen varför kan jag inte byta USB-port utan att den dör?

Kopplade in den i min Laptop med Win7 och där fungerade den direkt.. Startade om och testade runt lite, men inga problem..
Det står att den ska fungera till Win XP, så det borde inte vara några problem där?

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Okt 2008

Har upplevt liknande problem själv, då var boven i dramat en trådlös mottagare för xbox360 boven i dramat. Vilka andra enheter är inkopplade med usb?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av perper:

Har upplevt liknande problem själv, då var boven i dramat en trådlös mottagare för xbox360 boven i dramat. Vilka andra enheter är inkopplade med usb?

Har för mig att han bara har en skrivare inkopplad, förutom tangentbordet och de två mössen nu då.

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB