6870 memclock buggar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Odensbacken
Registrerad
Mar 2011

6870 memclock buggar!

Hej!

Jag tyckte att mina grafikkort gick onödigt varmt redan i standby så jag kollade CCC.

Memclocken på korten verkar ha fastnat på 1050, ska inte den gå ner till ~300 när man inte har något grafikkkrävande program igång? har för mig den gjort det förut iaf.

Någon som har ngn lösning på detta utan afterburner? orkar inte klocka om korten manuellt varje gång jag inte spelar

Citera så jag hittar tillbaka
Main Rig: Fractal Design R4 | ASUS PRIME Z370-P | i5 8600K @ 4.2GHz | CM MasterLiquid Lite 240 | EVGA 1080 SC ACX | Corsair 16GB 3600MHz LP | Corsair Force GT 120GB, Samsung PRO-850 256GB & WD Blue NAND 250GB
Laptop: ASUS K56CB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2011

fixa nya drivrutiner kanske?! :q vad har du för temps i idle då?

mitt ligger som det ska, underklockat när det är väldigt låg belastning.... kollade du rätt i AMD overdrive i CCC? slidern ligger ju alltid på 1050, men där uppe står det nuvarande frekvens (:

Citera för svar!
| Temjin TJ08B-E | Asus Xonar Essence STX | i5 2500K @ 4GHz | Asus 1070 | Asus Gene-Z | Dominator 8GB 1600mhz | Samsung 250GB + WD 2TB | RM750W | Cooler Master V8 utan plastkåpa, + Enermax-fläkt | Asus 144Hz | Steelseries Rival | Ducky MX Brown TKL / Filco Minila MX Brown |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2010

För mig är det bara GPU-klockan som går ner till 300MHz, minnesklockan ligger på 1050MHz hela tiden.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Nov 2007

Överklockning eller fläktstyrning via AMD CCC/Vision leder till det. Prova köra MSI Afterburner istället.

Först fick hon en ring, sen en till, sen en Volvo, och vidare till villa ... och nu vill hon jag ska byta ut burken till en LAPTOP!!! Nu får det fan vara nog!!!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

Min minnesklocka ligger också på 1050 konstant, medan GPU-klockan går ner till 300.
Det är inte så varmt dock, så inget bekymmer för mig.

CPU: i7-8700k + Noctua NH-U14S || GPU: MSI GTX 1080 Gaming X.
MoBo: Asus Rog Strix Z370-F Gaming || RAM 16 GB G.Skill Trident Z RGB 3200 MHz.
PSU: NZXT Hale90 1000W 80+ Gold || Chassi: Corsair Crystal 460X + 4st Corsair LL120.
Lagring: Seagate Barracuda 7200rpm (2TB), Samsung 830(128 GB), Crucial MX300(525 GB), Crucial M500(240GB)
Skärmar: Acer Predator XB271HU, BenQ GL2450 || OS: Win 10 Pro N.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Odensbacken
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Nilzohn:

Överklockning eller fläktstyrning via AMD CCC/Vision leder till det. Prova köra MSI Afterburner istället.

har dock samma i MSI :s

Citera så jag hittar tillbaka
Main Rig: Fractal Design R4 | ASUS PRIME Z370-P | i5 8600K @ 4.2GHz | CM MasterLiquid Lite 240 | EVGA 1080 SC ACX | Corsair 16GB 3600MHz LP | Corsair Force GT 120GB, Samsung PRO-850 256GB & WD Blue NAND 250GB
Laptop: ASUS K56CB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Odensbacken
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av SummitSub:

fixa nya drivrutiner kanske?! :q vad har du för temps i idle då?

mitt ligger som det ska, underklockat när det är väldigt låg belastning.... kollade du rätt i AMD overdrive i CCC? slidern ligger ju alltid på 1050, men där uppe står det nuvarande frekvens (:

idletemps = ~40 grader, ska dock rensa datorn från damm snart, brukar minska lite i temps då

Citera så jag hittar tillbaka
Main Rig: Fractal Design R4 | ASUS PRIME Z370-P | i5 8600K @ 4.2GHz | CM MasterLiquid Lite 240 | EVGA 1080 SC ACX | Corsair 16GB 3600MHz LP | Corsair Force GT 120GB, Samsung PRO-850 256GB & WD Blue NAND 250GB
Laptop: ASUS K56CB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2011

verkar som att jag också har samma idletemp... dock brukar det ändå inte bli så varmt när jag spelar BF3 till exempel o:

Citera för svar!
| Temjin TJ08B-E | Asus Xonar Essence STX | i5 2500K @ 4GHz | Asus 1070 | Asus Gene-Z | Dominator 8GB 1600mhz | Samsung 250GB + WD 2TB | RM750W | Cooler Master V8 utan plastkåpa, + Enermax-fläkt | Asus 144Hz | Steelseries Rival | Ducky MX Brown TKL / Filco Minila MX Brown |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Odensbacken
Registrerad
Mar 2011

Har nu löst det!

Har nu 200/350 idle, var som någon nämt ngt krångel med drivisar, ominstallerade och nu fungerar det

Citera så jag hittar tillbaka
Main Rig: Fractal Design R4 | ASUS PRIME Z370-P | i5 8600K @ 4.2GHz | CM MasterLiquid Lite 240 | EVGA 1080 SC ACX | Corsair 16GB 3600MHz LP | Corsair Force GT 120GB, Samsung PRO-850 256GB & WD Blue NAND 250GB
Laptop: ASUS K56CB