Permalänk
Medlem

Köra emulator på HTPC

Hallå

Vet inte riktigt vilken kategori detta tillhör men tror det passar in här.

Sätt tidigare ikväll och lyssnade på lite äldre spelmusik och fick idéen att man kanske skulle installera någon sorts emulator på HTPC:n för att köra några äldre spel.

Är sugen på att köra spel som Sonic (tror det var på en gammal Segakonsoll jag körde det på hos en kompis när jag var liten), TMNT till supernintendo fanns det va? och liknande. Om det går att köra gamla amiga och commodore 64 spel skulle det vara kul att prova också eftersom jag inte kört några sådana tidigare.

Vilka bra emulatorer eller lösningar finns det för att fixa detta till PC:n Sitter en AMD A8 3850-processor i datorn så hoppas väl att den ska orka med.

Nån juste trådlös handkontroll som funkar att köra med tar jag gärna emot förslag på också (gärna samma stil som 360-kontrollen)

Tack på förhand
/Johan

Visa signatur

Chassi: NZXT H200 MoBo: Asus X470 Strix CPU: Ryzen 2600X GPU: MSI RTX 2070 RAM: Corsair Vengeance 16 GB PSU: EVGA Supernova G3 550W SSD: Samsung 970 Evo

Permalänk

http://www.emulator-zone.com/ massa emulatorer.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=168718 så du kan köra 360 dosan till datorn.

http://xpadder.com/ så kan du styra allt med din spel kontroll

Permalänk
Medlem

Jag har alla de gamla maskinerna emulerade på min HTPC, NES, SNES osv... samt MAME för lite kul arkadspel.

Sen har jag dessutom lite modernare PC-spel som Prototype, Skyrim och Street Fighter IV på den.

Kör på en 360-handkontroll, det finns liksom inget vettigt alternativ där. Jag kör trådlöst mot en dosa jag köpte för 7$ på Dealextreme.com.

/hulle.

Visa signatur

A600, 2 MB Chipram, 85 MB HD, Extra diskettstation, Joysticks: Tac-2, The Bug och Wico Red Ball.
Zotamedu:"Kompressorkylning är nog det mest miljöfarliga du kan göra med en dator om du inte tänker börja elda brunkol i den."

Permalänk
Medlem

Ok får nog bli denna http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=170247. Borde väl vara samma kvalité som till 360:an. Får skaffa några emulatorer och testa.

Tack för svar

Visa signatur

Chassi: NZXT H200 MoBo: Asus X470 Strix CPU: Ryzen 2600X GPU: MSI RTX 2070 RAM: Corsair Vengeance 16 GB PSU: EVGA Supernova G3 550W SSD: Samsung 970 Evo