Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Summer '79
Registrerad
Maj 2002

Brädspelstråden!

Hallå!

Jag och en del polare har på senaste tiden spelat brädspel på helgerna (öl,whisky,cigarr)

Det vi har fastnat för heter Ticket To Ride som är mycket trevligt, man bygger olika linjer och försöker göra de färdiga för att få poäng

Vad spelar ni och hur?

http://www.sfbok.se/asp/artikel.asp?VolumeID=38188

EDIT: Ett annat vi har kollat på är, någon som har spelat?:

The Walking Dead Comic Board Game

http://www.sfbok.se/asp/artikel.asp?VolumeID=106481

CPU: Intel Core i7 4770K @ 4.2Ghz Motherboard: Asus Maximus VI Hero GPU: Zotac GeForce GTX 780 AMP Edition Memory: Kingston Beast 16GB @ 2400Mhz SSD: 240GB Intel 530 PSU: Corsair AX 860W 80+ Platinum Chassi: Corsair Obsidian 750D OS: Windows 7 x64 Professional 3Dmark11: 13739 3Dmark Vantage: 42063 Valley Benchmark 1.0 Extreme HD: 3016

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Apr 2007

Har stark för mig vi hade en liknande tråd för ett år sedan. Men en ny och fräsh en är nästan lika bra.
Carcassonne när man får chansen. Expandera med begränsade resurser och se till att blockera sina motståndare. Enkelt men djupt. Minst tre spelare rekommenderas.
Settlers när någon har den, gärna med expansioner. Expandera, blockera, profitera. Minst fyra spelare rekommenderas.
Drakborgen är klassisk, kör gamla versionen för maximal svårighetsgrad. Utforska sin väg till draken, slåss mot monster och andra spelare på liv och död, komma ut levande, lättare sagt än gjort. Så många spelare som spelet tillåter rekommenderas.
Munchkin passar varje ölkväll. Samla monster att attackera eller attackera med, bygg på din hjälte, bli först till lvl 10. Att hjälpa och stjälpa fiender och allierade är nyckeln till vinst. Lagom många spelare då det annars kan ta allt för många timmar att avgöra't.
Talisman är även det gammalt som gatan och svårt, oftast så anpassas reglerna efter hur spelet förflyter. Ta dig till mitten, bygg din unika hjälte med might and magic, slåss mot monster och motspelare. Väldigt random. Lagom många spelare rekommenderas, även om spelet har stöd för mer än maximalt antal spelare.

Det är vad jag kommer på såhär tidigt på morgonen ivf.

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Apr 2007

Har för mig en liknande tråd var uppe för lite mer än fem år sedan. Men visst det var länge sedan, många var inte ens reggade när den tråden startades.

Anyhow, senast har det blivit den ganska kända omtyckta men onödigt skrymmande Battlestar Galactica. Liknande spel som The Resistance Avalon. Teambaserade spel med förrädare.
Partyspel som är lite lättsammare och mindre skrymmande är King of New York som kanske mest går ut på timing och spela sina tärningsslag rätt.
Ticket-to-Ride har ju en soul sister i Power Grid, inte fullt så skrymmande men kräver ett fullt bord om man är maxspelare.
Stone Age var ett enkelt men ändock inte helt självklart resursfördelningsspel med tärningshantering. Man fattar direkt, man kan bli överraskad av resultatet.
Välkända Small World är lätt och roligt överraskande ibland. Grymt svårt att se in i framtiden ibland.
7 Wonders kommer jag inte ihåg så mycket av, whiskyns fel. Men det var ganska snyggt och lätt. Tror att jag blev lätt frustrerad över att det var svårt påverka motståndarna, att det mest handlade om att köra sitt race och bara anpassa sig lätt efter hur de andra körde. Kan minnas fel dock, whiskeyns fel.

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2009

Heroquest började jag spela när jag var runt 12 - älskade det! Nu verkar det vara på g i nytappning http://www.gamezoneminiatures.com/tienda/en/89-heroquest-25th-

Heroquest Advanced https://boardgamegeek.com/boardgame/22192/heroquest-advanced-quest var uppföljaren som jag riktigt saknar.

|| Fractal Define C || EVGA Supernova G2 750W || Gigabyte Z97X Gaming G1 || Intel Core i5 4690K @stock || Dark Rock Pro 3 || 8GB G.Skill Ares Low Profile 1866Mhz || MSI GTX 970 || Samsung 850 Pro 256GB || Win 10 ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boden
Registrerad
Jul 2008

Carcassonne är riktigt bra, med expansioner så förlängs spelet eftersom ni får fler brickor att använda. Man behöver inte använda sig av alla nya regler om man inte vill.
Lätt att komma in i.

7 Wonders är riktigt kul om ni gillar lite strategi. Mitt favoritspel eftersom man kan vinna på olika sätt. T ex satsa på militärmakt eller kanske vetenskap? Eller en mix osv. Upp till sju spelare.

Ett kul och snabbt spel är Love Letter, som nu även släppts i en flerspelar version med upp till åtta spelare istället för fyra.

Om ni gillar Co-op, dvs att ni ska jobba tillsammans mot ett mål, så ska Pandemic vara riktigt bra. Finns även en Legacy version där man spelar episoder om jag förstått det hela rätt. Man ska utrota epidemier/sjukdomar innan de tar över världen.
Ett annat är Dead of Winter om ni gillar zombies. Också Co-op.

Jag gillade Pillars of Eternity: Lords of the Eastern Reach, ett spel där man ska bygga upp ett rike och anlita äventyrare som både kan gå ut på äventyr för att döda monster och hitta skatter, eller försvara riket från de andra spelarna. Max antal spelare är dock endast fyra.

Om ni är många(typ 6-10) så kanske kan Resistance vara ett spel. Där går man ut på uppdrag och en eller två är sabotörer som jobbar för den onda sidan så att säga. Det går ut på att försöka lista ut vilka som är onda och ej välja ha med de på uppdrag. Ett spel där man pratar och bluffar och anklagar folk för att vara spioner/onda. Riktigt kul om man är flera.

Ett annat riktigt bra spel är Codenames. Man delas upp i två lag där en från varje lag är spionmästare som ska hjälpa hem hemliga agenter från fältet. Dessa agenter har kodnamn för att inte undanröjas. Man lägger ut 25 ord i fem *fem mönster och sedan finns det en lönnmördare som man ska undvika. Det hela går ut på att spionmästaren ska med hjälp av en bricka, som placeras framför båda spionmästarna och som visar vem som börjar och vilka ord som är deras agenter, Civila(bom ord) samt lönnmördaren. Sen får spionmästaren säga en lådtråd på ett ord som motsvarar x antal agenter och sedan säger hen en siffra som symboliserar hur många ord på planen som förknippas med ledtråden. T ex städer, 3. Då ska det laget det gäller försöka lista ut vilka tre ord som spionmästaren menar och man tar ett kort i taget. Fel gissning och turen går över till motståndaren.
Riktigt kul å lätt spel att sätta upp och komma igång med. Här kan man vara fritt antal spelare men minst sex skulle jag säga så man har två i varje lag som ska gissa och diskutera sig fram till lösningar.

Hoppas det hjälpte en del. Har du frågor så fråga på. Men det mesta går att se på Youtube om man vill.

Moderkort: AsRock Z77 Extreme 4 CPU: Intel i7 3770K Ram: 16GB Corsair Vengeance LP GPU: Sapphire R9 290 Tri-X SSD: Samsung Basic 840 250GB, Seagate 600 SSD 480GB PSU: Silverpower 750W 80+Silver Chassi: Corsair Carbide 400R

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2005

Jag är den som står för brädspelen i den kompisgrupp som vi brukar köra i då jag är den som är mest intresserad. De spel vi kör som jag tycker är riktigt bra är:

Blood Rage - Superkul enligt mig. Card drafting, massor med uppgraderingar, spännande battles.

Lords of Waterdeep - Resurssamlarspel, quests som ger poäng och speciella abilities.

Catan - Ett till resurssamlarspel men med byggande och typ area control.

Prova dessa, tror de flesta skulle gilla dessa skarpt.

danzisch

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Apr 2007

Någon som kört Expedition? Köpte det för att det tog minimalt med plats i väskan. App fungerar säkert inte på min mobil, men kan nog få en polare till att fixa sånt.

Hur går det till? Något som bara gamla RPgamers förstår eller fattar alla? Behövs dricka eller är det bara ett pluss?

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södra norrland
Registrerad
Jul 2003

Kom just hem från en kväll med några partier Robo Rally vilker jag tycker är väldigt lagom svårt sådär. Försöker få in sambon på brädspel och Talisman var lite för svårt att börja med så nu bankar vi på varandas robotar istället

Stationär: i5 750@3.8GHz kylt av H80 P'n'P| Asus DC2 7970 | 8GB RAM | 750GB SSD + 2.5TB HDD | FD Define R2 | beQuiet Dark Power 850W |
Bärbar: 13" rMBP | i5 2.4GHz | 8GB RAM | 256GB SSD | Intel Iris |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2015

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2005

Händelsevis någon som kickstarterbackade CMON Rising Sun? Jag tror att det är det paketet som aviserat att det är på väg från DPD i UK. Det står dock bara att de fått förhandsinformation och inget har hänt på 4 dagar nu, lite frustrerande. Så jag undrar om någon annan har fått uppdatering om Rising Sun-leverans.

danzisch

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Norrland
Registrerad
Jan 2002

Kul att det finns en brädspelstråd även om den inte var speciellt aktiv.

Nu har jag själv inte spelat denna typ av spel på närmare 20 år men har gillat de spel som dykt upp på senare år. Följer Ars Technicas artiklar i ämnena och faktiskt rätt kul att se vad som dyker upp på mässor också.

Skickades från m.sweclockers.com

Main: Corsair 350D, Ryzen 1700, 32GB RAM, 4,5TB SSD+HDD, GTX 1070 Phoenix GS, XB271HU, U2713HM, HP ZR24w
Spel: R5 Blackout, 6700K, 32GB RAM, 2TB SSD, 1080 Ti Phoenix GS, X34A + Oculus Rift
"HTPC": Ncase M1, 2700K, 16GB RAM, 0,75TB SSD lagring, GTX 1070 Mini, TV
Lenovo 700-15ISK: 6300HQ, 16GB RAM, 2,25TB lagring, 950m 4GB
Switch, Wii U, 3DS, GBA, PS4, PS3, PS2, PSP, PS Vita, Xbox One, Dreamcast

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Österbotten, Finland
Registrerad
Jul 2005

@eurodance:
Kan inte svara direkt, men tror att Rising Sun, ska börja skeppas nu eller har börjat.
Jag väntar själv på Darklight: Memento Mori, i kickstarter kommentarerna så, pratade de om att Rising Sun skeppas nu och det kunde vara därför Darklight inte har lämnat DPD ännu. Även något annat spel som skulle hanteras av DPD nu samtidigt, som backern kände till.

Edit: Cmon Rising Sun, Green horde och vampire slayer, skall skeppas nu + Darklight och 3 andra spel enligt kommentarerna.. Nu inom den närmste tiden, av DPD och Gamequest

Hårdvaru och mjukvaru intresserad

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2016
Skrivet av anders190:

Kul att det finns en brädspelstråd även om den inte var speciellt aktiv.

Nu har jag själv inte spelat denna typ av spel på närmare 20 år men har gillat de spel som dykt upp på senare år. Följer Ars Technicas artiklar i ämnena och faktiskt rätt kul att se vad som dyker upp på mässor också.

Skickades från m.sweclockers.com

Samma här men har nu hittat ett kompisgämg som gärna lirar brädspel så har tänkt att ta upp hobbylirandet igen.

Upptäckte att det gamla hederliga Mutant Chronicles - Siege of the Citadel ska få en uppföljare via kickstarter och att det troligen börjar skickas ut inom ett halvår. Blir nog ett givet köp.

Har också beställt gamla nyutgåvan av Warrior Knights - ett riktigt kul strategispel med fokus på vem som är bäst på att hugga Fi i ryhgen medelst kniv.

i5 6600K @4,6 | MSI Z170A Gaming Pro Carbon | 2133Mhz 4x4GB | ASUS GTX 1070 Rog Strix Gaming OC 8GB | 2x SSD 256+512GB | Seasonic 750W | Fractal Define R3 Chassi | BenQ 24' 1080p| CM Hyper 212X CPU Cooler | Oculus Rift

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bästkusten
Registrerad
Jun 2009

Förutom Settlers, Carcassonne och Ticket to ride som redan nämnts, så är Port Royal riktigt roligt. Svårt att komma in i, men väl värt det.

|| Intel 8700K || MSI GTX 1080 TI Gaming X || Xonar DG || Samsung 750 EVO 500GB & OCZ Agility 3 120GB & Samsung 960 EVO 250GB & Crucial V4 256GB || XFX XXX 650W || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmfälten
Registrerad
Mar 2008

Jag rekommenderar Ticket to Ride och 7 wonders likt tidigare men även Powergrid ( ska ni köpa så slå till på deluxe).

Lurkar - läser mycket skriver lite. Vill du få min uppmärksamhet är det citat eller pm som gäller.
Jag anser att AIO-kylare har en plats i världen men det är INTE i fullstora ATX-system.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
TX-225 GAVw
Registrerad
Dec 2017

Brädspel vet jag inte, men jag spelar mycke X-Wing från Fantasy Flightgames.

🖥 Fractal Design Define Mini C. Fractal Design Integra M 550W. Intel Core i5-8400. GIGABYTE Z370M D3H. 2x8GB Ballistix Elite 2666MHz. NVIDIA RTX 2080 FE. 250GB + 1TB WD BLUE 3D NAND. 32 GB Intel Optane Memory. 2TB WD Black. SAMSUNG SE-218.
AOC G2460FQ. GUNNAR VAYPER ONYX. Logitech G603. Logitech G240. Logitech G613. Logitech G933. Luxorparts Headphone Stand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2005
Skrivet av Wyver:

@eurodance:
Kan inte svara direkt, men tror att Rising Sun, ska börja skeppas nu eller har börjat.
Jag väntar själv på Darklight: Memento Mori, i kickstarter kommentarerna så, pratade de om att Rising Sun skeppas nu och det kunde vara därför Darklight inte har lämnat DPD ännu. Även något annat spel som skulle hanteras av DPD nu samtidigt, som backern kände till.

Edit: Cmon Rising Sun, Green horde och vampire slayer, skall skeppas nu + Darklight och 3 andra spel enligt kommentarerna.. Nu inom den närmste tiden, av DPD och Gamequest

Ok tack för info. Jag skrev en post på reddit/r/boardgames och det var flera européer som hade samma situation som mig. Hoppas att det händer grejer och att de bara är dålig på att uppdatera trackingsidan. En i UK hade dock fått sitt paket.

Skrivet av TotalF:

Har också beställt gamla nyutgåvan av Warrior Knights - ett riktigt kul strategispel med fokus på vem som är bäst på att hugga Fi i ryhgen medelst kniv.

Kollade in det spelet, verkar coolt men sägs att det är långt. Långa spel går tyvärr bort, är så svårt att få tid att spela om man enbart kan träffas på kvällar.

danzisch

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mariestad
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Basketigge:

Om ni gillar Co-op, dvs att ni ska jobba tillsammans mot ett mål, så ska Pandemic vara riktigt bra. Finns även en Legacy version där man spelar episoder om jag förstått det hela rätt. Man ska utrota epidemier/sjukdomar innan de tar över världen.
Ett annat är Dead of Winter om ni gillar zombies. Också Co-op.

Jag har det + ett expansion med lite extra grejer. Grundspelet räcker gott och väl. Jag använder ofta det här spelet för att introducera nytt folk till brädspelshobbyn, dvs sådana som bara spelat Risk och Monopol. De får testa en spelmekanik de aldrig kört eller hört talas om innan, så det brukar uppskattas. Sen är det busenkelt att lära ut. Hett tips!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2015

Jag tycker om brädspel väldigt mycket men tyvärr har jag ingen att spela med. Min sambo gillar att spela ibland men vi har inte riktigt samma smak tyvärr. Att de är såpass dyra att vi inte riktigt kan köpa spel bara för att testa gör det hela lite svårare.

Är man intresserad av spel eller letar efter något bra att köpa så är https://boardgamegeek.com en jättebra sida. Inte den snyggaste men den är informativ och har massor av information. Undrar du t.ex. om det där spelet är roligt att spela med två spelare? Användarna på boardgamegeek har röstat och menar att det är spelbart men inte så roligt. Som roligast har man med 4-5 spelare. osv osv.

Ticket to Ride (TtR) är riktigt roligt och dessutom ett utmärkt spel att introducera brädspelande för andra. I Sverige verkar vi mest spela Fia med knuff, Monopol och Risk. Fia blir ju lite tråkigt och många tycker att monopol/risk är för "krigiskt". TtR går visserligen också ut på att man ska vinna över de andra men det är samtidigt väldigt lättsamt.

Det finns många varianter av TtR och det jag rekommenderar starkast är TtR "Europe". Det är en senare utgåva än TtR "original" (=USA) och känns mer balanserad och har lite nya funktioner. Det blir extra roligt om man har expansionet till TtR Europe men det är inget måste.

Ett annat bra spel att introducera nya personer är som nämnts Pandemic. Det är även ett spel som går ganska bra att spela om man bara är två. Blir roligast om man är 3-4 stycken men fungerar alldeles utmärkt med två. Det gäller dock att man kan samarbeta och att man får acceptera att sina medspelare kanske inte alltid är lika erfarna i spel och inte alltid tänker "rätt"

Ett snyggt och halvflummigt spel som passar för såväl två spelare som flera är Mysterium. Det är ett co-op spel där spelledaren är en mördad ande som ger ledtrådar i form av visioner till sina medspelare som ska lösa mordet. "Visionerna" är kort med olika motiv och du löser mordet genom med hjälp av motiven lista ut vilket av de föreslagna mordvapen som stämmer.
Låter enkelt med visionerna är lika svåra att tyda som de är fina att titta på.
Väldigt roligt men det kräver att spelarna är delaktiga och t.ex. förklarar hur de tänkt så man får skratta åt alla konstiga associationer folk kan ha.

Ett tvåspelarspel jag hört ska vara riktigt bra men inte riktigt hunnit spela ännu är Twilight Struggle. Den ligger här hemma i bokhyllan och bara väntar på att bli spelad. Så om du är på jakt efter ett tvåpersonsspel råder jag dig att titta lite på det, har fått extremt bra recensioner.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Jag köpte Splendor för några veckor sedan, väldigt kul tycker jag. Enkelt att förstå men med möjlighet att tänka ganska taktiskt när väl vill. Varje runda tar en halvtimme typ, så man kan plocka fram det och köra en runda utan speciellt mycket framförhållning.

https://en.wikipedia.org/wiki/Splendor_(board_game)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Aspergerland
Registrerad
Maj 2007

Schack med tillhörande analog schackklocka, givetvis.

[e2160 1,8Ghz@3,33Ghz] ~ [Radeon HD5850@900/1200] ~ [4gb KingMax@1,11Ghz] ~ [LG W2363D] ~ [Denon AH-D1100] ~ [Naos 5000]
Överklocka: AMD Radeon HD3650
D A T O R B Y G G A R S K O L A N
Citera för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knivsta
Registrerad
Nov 2013

Jag skulle rekommendera Heros realm ett enkelt och smidigt 1-4 spelare spel som tar lite drygt 30 min till 1 time. kommer i ett litet format och är enkelt att ta med sig om du ska bort. Riktig kul att spela kan vara lite svårt att få tag på från svenska återförsäljare så blev tvungen att köpa det från amazon. När jag inte hitta det i Sverige.

Chassi: Dark Pro 900| RAM: Corsair Vengeance 16GB | PSU: NZXT 700W | CPU: i7-6700 4.2GHz | SSD 1000GB | MB: ASUS Z170 Pro Gaming | Grafik: ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 | OS: Windows 10 pro| Skärm: 4k | Mobil: Nexus 5x

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2008

Ars Technicas brädspelsguide inför julen 2017 har en bra översikt över populära moderna spel i olika genrer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jonsered
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av eurodance:

Händelsevis någon som kickstarterbackade CMON Rising Sun? Jag tror att det är det paketet som aviserat att det är på väg från DPD i UK. Det står dock bara att de fått förhandsinformation och inget har hänt på 4 dagar nu, lite frustrerande. Så jag undrar om någon annan har fått uppdatering om Rising Sun-leverans.

Jag backade rising sun och zombicide green horde. Fick zombicide i förra veckan och men Rising sun idag. Då bokade de frakten den 26 januari. Så borde väl komma snart

AMD Duron 1100@1246MHz
SDRAM PC133 768MB
PoV GeForce 2 Pro 64MB Tv-out

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av Runqen:

Jag köpte Splendor för några veckor sedan, väldigt kul tycker jag. Enkelt att förstå men med möjlighet att tänka ganska taktiskt när väl vill. Varje runda tar en halvtimme typ, så man kan plocka fram det och köra en runda utan speciellt mycket framförhållning.

https://en.wikipedia.org/wiki/Splendor_(board_game)

Ett nyare spel som har mycket gemensamt med Splendor är Century: Spice Road (https://boardgamegeek.com/boardgame/209685/century-spice-road).

En annan favorit är Dominion (https://boardgamegeek.com/boardgame/36218/dominion), gärna med så många expansioner som möjligt. Sen Settlers, speciellt med Cities and Knights. 7 Wonders, Pandemic, Race for the Galaxy och Ticket to ride är också roligt ibland.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bästkusten
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av Tdoll:

Jag tycker om brädspel väldigt mycket men tyvärr har jag ingen att spela med. Min sambo gillar att spela ibland men vi har inte riktigt samma smak tyvärr. Att de är såpass dyra att vi inte riktigt kan köpa spel bara för att testa gör det hela lite svårare.

Har du testat Tabletop Simulator?
~200kr på Steam, och tydligen ska det finnas massa gratisspel till det. Har inte testat själv så jag kan inte säga så mycket om kvalitén på det, men från de streams jag tittat på ser det väldigt bra ut.

|| Intel 8700K || MSI GTX 1080 TI Gaming X || Xonar DG || Samsung 750 EVO 500GB & OCZ Agility 3 120GB & Samsung 960 EVO 250GB & Crucial V4 256GB || XFX XXX 650W || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Maj 2012

Chassie: Silverstone Fortress FT05B PSU: Corsair GS800 MoBo: ASUS Sabertooth P67 CPU: Intel Core i5 2500K Mem: 16GB Corsair VengeanceLP 1600MHz GPU: EVGA GTX970 SSC Cooling: Corsair H70Core

SSD/HDD: Corsair Force 3 SSD 120GB (System) / MX100 512GB (Lagring/Spel) 1TB WD (Backup)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Dec 2002

https://boardgamegeek.com/boardgame/171623/voyages-marco-polo är möjligen det bästa eurospelet ja nånsin kört! Med olika karaktärer (som har olika krafter) är det en höjdare!

https://boardgamegeek.com/boardgame/126163/tzolk-mayan-calend... är en annan höjdare! Eurogame det med. Med expansionen har man vars en stam som alla har olika förmågor.

https://boardgamegeek.com/boardgame/175155/forbidden-stars är mitt favoritspel! Warhammer 40K tema där du ska ta över objektiv.
Tärningar, uppgraderingskort o massor av tricks i striderna! Man blir ovänner med folk över detta när man invaderar "deras" system.

https://boardgamegeek.com/boardgame/90137/blood-bowl-team-man... var det första spelet jag köpte o kul är det. Tärningar, kort och kompetitivt.

https://boardgamegeek.com/boardgame/173346/7-wonders-duel är ett annat spel ja äger o det är ett bra 2-spelarspel.

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]